Nieuwe Landwind X7 lijkt nog steeds op een Evoque

Auteur: , 50 Reacties

De Chinees is een stuk voordeliger in vergelijking met een echte.

Het Chinese Landwind haalde de woede op de hals van Jaguar Land Rover. De X7 van Landwind leek namelijk sprekend op de Evoque van Land Rover. Het leidde tot serieuze rechtszaken, maar niet altijd met succes. De X7 wordt namelijk nog gewoon verkocht in thuisland China.

Landwind heeft de X7 echter wel van een facelift voorzien. Het is afwachten of JLR opnieuw een rechtszaak gaat aanspannen. De overeenkomsten met de Evoque zijn er nog steeds, maar een stuk minder in vergelijking met het vorige model. De voor- en achterkant van de X7 hebben een ander design gekregen. Toch zal dit, zeker onder autokenners, nog steeds een sterke associatie oproepen met de Evoque.

Voorheen was de X7 enkel verkrijgbaar met een 190 pk sterke 2.0 turbobenzinemotor. Met de facelift introduceert Landwind ook een nieuwe 1.5 benzine-instapper met 160 pk. De vernieuwde X7 kost in China iets minder dan 100.000 yuan, omgerekend zo’n 13.000 euro. Een schamele prijs in vergelijking met een echte Evoque. In Nederland is de SUV van Land Rover er vanaf 46.350 euro.50 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
13.000 euro? Is die van ijsstokjes en papier maché gemaakt? 😂
@henk_he: zo niet: dan is dit echt een prijspakker. Ik kan me in dat geval de onrust bij de Europese fabrikanten wel voorstellen. Het is best een fraai autotje.
@pomoek: na koerscorrectie, btw en BPM zal hij wel richting de 30K gaan. En of de kwaliteit en veiligheid aan onze standaarden voldoet is ook maar zeer de vraag.
@henk_he: daarom zei ik ook: zo niet.
@henk_he:

Een evoque kost hetzelfde zonder stichting aap collecte ..
@lincoln: stichting aap? Je bedoelt de overheid van een van de rijkste, veiligste en gezondste landen ter wereld waar iedereen loopt te zeiken dat alles zo duur is en de overheid alles van de gewone man steelt? Terwijl ze een huis hebben, 2 auto’s, iedere dag ruim voldoende en gezond te eten, goede scholing, goede gezondheidszorg, prima infrastructuur, etc etc. Ik wordt daar zo moe van. Mooi voorbeeld van hoe egoïstisch we zijn geworden. Ikke ikke ikke, alles is van mij, ik wil niks delen van, ik ga voor niemand aan de kant, ik wil geen belasting betalen, en alles moet gratis en van de beste kwaliteit. Hou alsjeblieft eens op en tel je zegeningen. Ik adviseer je 1 bezoekje aan een land in midden Afrika of het midden Oosten en vraag je dan af waarom iedereen in West Europa wil komen wonen.
@henk_he: Don’t feed the troll Henk ..
@dawwg: he’s hungry 😉
@henk_he:

Nee .. ik bedoel stichting aap ..
@lincoln: oké jij je zin we betalen geen cent accijns meer op brandstof en BPM schaffen we af. Een land heeft bepaalde kosten: onderwijs, zorg, wegen etc. Het geld moet ergens vandaan komen. Kom maar met een oplossing.
@wimmel: Toch wordt de Chinese jeugd beter opgeleid en als je naar de ontwikkeling van de kwaliteit van hun producten kijkt is het ook maar een kwestie van tijd dat de auto’s volkomen vergelijkbaar zijn met Japanse of Koreaanse karretjes.
@henk_he: stel je inderdaad eens hoor als we geen sociale voorzieningen hadden…. Naar waar zouden ze da’ vluchten :9
@boomhauwer:

Henkie zit zelf ook aan de roven en stelen kant van de belastinglijn ..
@lincoln: Hahahaha, wat een premissen 😂 😂 😂
@lincoln: moest jij niet allang terug op de instelling zijn van weekend verlof?
@boomhauwer: als als als… Goed argument 👍🏻
via Android app
@boomhauwer: en nu in fatsoenlijk Nederlands? Toe maar, je kunt het wel!
@henk_he: hoho, dat gezonde eten valt best tegen in de meeste super markten hoor. Zelfs het biologische is vaak alleen een plakker in de meeste van die supermarkten. Overigens in de jaren 80 drie jaar in het midden oosten gewoond als tiener Vond het er echt prima toeven daar, hoorde echt niemand klagen en het was er steenrijk. Ik snap je punt verders wel hoor… (overigens staat Nederland op plek 20 van de veiligste landen in de wereld, Nieuw Zeeland, Australie en Canada staan er ruim voor. Wat rijkdom betreft een plek 15 voor ons. Je had beter een van de beste school landen kunnen zeggen want daar staan we tenminste op plek 5 ; )
@snel70: ik bedoel ook eigenlijk centraal Azië, je weet wel, Afghanistan en zo. Daar waar mensen echt weten wat leed is. En ja, je kunt in Nederland gezond eten, dat we ongezonde keuzes maken is aan ons zelf te wijten.
@henk_he: Klinkt toch weer net effe anders als je het zo zegt ; )
@snel70: enne, de plaats op een ranglijst zegt niet zo veel. Word je in een marathon 15e op 10 seconden, of een uur afstand?
@henk_he: jij wint de marathon Henk
@henk_he:x2

Wel één correctie: “ik word”
@iannuzi: thanks! Gemist in de emotie 😉
@henk_he:

Exacte wetenschap gaat het idd niet worden voor jou ..
@lincoln: Hahahaha
@henk_he: +100
@dracae:

Arme mensen willen heeeeel graag delen met bij voorkeur veeeeel rijkere mensen ..

Niet echt baanbrekende filosofie ofzo ..
@lincoln: samen spelen samen delen. Gaat de juf je morgen nog wel uitleggen. En nu vort naar bed sneeuwklokje!
@lincoln: En meneer Lincoln rijdt nooit op een weg, heeft nooit een hulpdienst nodig, gaat/ging nooit naar school, vindt voedselveiligheid niet belangrijk, grenscontroles niet nodig etc. etc.

Een bijzonder mens, die meneer Lincoln..
@henk_he: Amen! Eindelijk iemand ander die het zegt. Ik word zo kots misselijk van deze Egotrippende West Europeanen, die het verstand in hun holle kies gepropt hebben en hun zegeningen bekijken met een blinddoek op…. Maarja.

Ot : ding doet mij op een of andere reden aan de auto’s in de laatste GTA Computer spelletjes denken..
@ontploffer:

Verdict ..
jij wil wel heeeeel graag delen met mij ..

En dat is begrijpelijk ..
@henk_he: veel. Ben blij belasting te mogen betalen. Meer belasting is beter, ik verdiende dan blijkbaar ook meer! Prima dus. Zullen vast weinig ondernemers met me eens zijn maar so be it. Nederland is puik, en dat is niet gratis.
@galgootje: @henk_he: plus veel dus.
@galgootje:

Je bent een goeie gastheer ..
Wens je veel parasieten ..
@henk_he: amen
@lincoln: Maar als je er zo over denkt, waarom ben je dan niet al lang geëmigreerd naar de andere kant van de oceaan? Ik denk dat je daar veel meer gelijkgestemden vindt! Ik gok dat je de VVD zelfs te linksig vindt, of heb ik het mis?
@jorian: OT: Jammer dat die Chinezen niet wat meer fantasie hebben…
Ik vind hem van voor meer op een Ford Explorer lijken.
Mag ik het zeggen ? Mag ik het zeggen ? Nee ? Ik doe het toch.
Ik vind deze creatie stukken mooier dan de oer-Evoque. Zet maar op de oprit, kunnen de kinderen erin spelen.
Wil er niet echt mee rijden, gezien menig Landwind’jes die ooit gecrasht zijn (met alle gevolgen van dien).
Hebben de Chinezen met de JointStrikeFighter (JSF) ook gedaan, alles gejat, vandaar dat het nog even duurt voordat de nieuwe variant wordt geleverd door onze Amerikaanse bondgenoten. Fijne dieven die chinezen.
@sracert: ik heb me laten vertellen dat het in China een eer is als iemand je werk kopieert. Zij snappen niks van onze copy rights. Wij snappen dan weer niet dat zij dat niet snappen. Zeg maar net als ieder reaguursel van Lincoln, dat snapt ook niemand behalve hij zelf. In zijn landje is dat doodnormaal, maar de rest snapt het gewoon niet.
@henk_he: Als ze er dan (achteraf) voor betalen maar dat doen ze niet!. Voor niets gaat de zon op. Dat is ook voor Chinezen heel makkelijk te begrijpen. Dat er klaarblijkelijk mensen zijn die geloven dat het met cultuur te maken heeft gaat er bij mij niet in. Diefstal is nu eenmaal universeel, of je het leuk vindt of niet.
Alles leuk en aardig, maar graag eerst de resultaten van een crash test *kuch*

Ik denk dat een LaRo elke extra eurocent waard is, in elk opzicht…
Ik dacht dat het de gefacelifte LR Evoque was.
Over de spreekwoordelijke slechte kwaliteit van Chinese auto’s: die is de afgelopen 20jaar met sprongen vooruit gegaan. Over niet al te lange tijd gewoon in de Nederlandse showroom!
http://www.jdpower.com/press-releases/jd-power-2017-china-initial-quality-study
Graag een Euro NCAP testje graag….
Ik vraag me trouwens af wat sneuer is. Het ding maken, of kopen….
@vos115: Blijf jezelf maar wat wijsmaken, het is een kwestie van tijd dan worden de zgn. ” premium ” merken links en rechts ingehaald door de Chinezen.
Ideale auto voor mensen met meer dan 20 schadevrije jaren, daaronder zou ik even de crashtest afwachten. Het smoelt wel goed. Qua looks verslaat ie een Dacia Duster.
Ja natuurlijk lijkt hij nog op de Evoque.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).