Nieuwe MINI Cooper D (F56) nu al gespot in Nederland

Auteur: , 21 Reacties

Deze oranje MINI is ook nog eens voorzien van een sticker met de tekst "I will be 'Born' in the Netherlands", pluspuntje voor MINI lijkt me.

MINI Cooper D (F56) gespot in Nederland

In de tweede helft van dit jaar zal VDL NedCar beginnen met het produceren van de nieuwe MINI in het Limburgse Born. En zo te zien is er alvast een gloednieuwe MINI op bezoek in ons land.

Het duurt nog tot half maart voordat de nieuwe MINI in de showroom staat, maar toch kwam dman deze 116 pk sterke Cooper D al tegen in Roermond. Waarschijnlijk een pre-productie exemplaar dat gemaakt is in Engeland, of wellicht al in Nederland?

Deze (voorlopig?) sterkste dieseluitvoering van de MINI heeft een prijskaartje van €23.995,-. Alle foto’s van deze MINI zijn op Autojunk te bekijken.
21 reacties

niet zo bijzonder,hij verschilt niet zo erg als de vorige generatie
Auw. Dat krijg ik niet snel meer van mijn netvlies.

De eerste “new mini” was toch wel de leukste.
De Cooper ziet er van voren nog aardig uit, maar op de een of andere manier doen de achterlichten buitenproportioneel aan.
Wat een lelijk ding. Zoals lowbird al zegt zijn die achterlichten veel te groot, en bij de voorkant ziet het eruit alsof ie iets ingeslikt heeft met die zwarte balk in de grille.
Ik vind ‘m ook een stuk minder dan de vorige generaties (het wordt steeds minder), maar ach, het blijft wel een kek karretje. Ik hoop dat ze er toch nog een zwikkie van verkopen; goed voor Nederland en toch ook niet slecht voor het straatbeeld als je het vergelijkt met saaie B-segmenters die een alternatief zouden kunnen zijn als een wat dikker uitgeruste Polo of een A1 (oftewel een wat dikker uitgeruste Polo).
Hij’s weer een typische new Mini geworden: een uberlelijke blonde tuttenbak… *slow clap*
@toyotafortuner: nog nooit in een cooper s gereden??
Oranje is duidelijk geen goede kleur voor deze auto.
De Mini wordt steeds minder ”mini” en helaas ook minder mooi. De koplampen en achterlichten zijn beide lelijk geworden. Ook lijkt de hele auto beetje bol. Opeens lijkt die dikke CLS ernaast klein.
Dat stickertje zit op de uit augustus 2013 MINI van mijn vriendin ook al.
Vloeken in de kerk met dat kenteken :P
Vind hem maar weer lekker lelijk jongens, net als met de panamera, de eerste cayenne en de nieuwe 1 serie. Maar hij gaat weer als een speer over de toonbank.
Leuk kenteken, het niet meer voorzien van de THP- (PSA/BMW-)motor is een van de grootste wijzigingen bij deze nieuwe Mini.
Born to be wild!
Koopt Nederlandsche waar
Dan helpen wij elkaar!
De Mercedes CLS, die er naast staat, lijkt haast kleiner….. Kan niet de bedoeling zijn van een MINI. Hij ziet er ook behoorlijk “opgeblazen” uit. Niet mijn ding.
Deze foto is wel met een groothoek lens gemaakt, dat vertekend het perspectief wel enigszins. (je moet met een groethoek echt “op” je object kruipen anders lijkt het meteen heel ver weg) de CLS staat achter de mini en lijkt daarom idd klein. Van de zomer zag ik een fotoshoot van een nieuwe Porsche bovenop de Mottarone, die werd met een enorme telelens genomen vanaf zeker 60 meter. Hoe meer tele hoe meer “compressie”, dat flatteert enorm.

De nieuwe mini is overigens net zo groot als de Golf VI behalve in lengte dus het is idd echt geen kleine auto meer.

heb al even wat plaatjes zitten kijken (ook van de introductie in Puerto Rico bv) vind het zo langzamerhand al een heel geslaagd ontwerp. Het is even wennen (dat heb ik vaak met een nieuw ontwerp) maar de huidige mini oogt (ondanks de overeenkomsten) toch ineens best gedateerd. Met de juiste (flink grote velgen) en kleurencombi’s is het best een leuke kar.
Overgens, als je een echte moderne reincarnatie van de Mini wil koop je gewoon een Dahaitsu Trevis. Dat is gewoon een moderne Mini! De new Mini is een heel ander soort auto / andere doelgroep.
Ik ben ze inmiddels een beeje zat. Daar verandert ‘Made in Holland’ niets aan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).