Nieuwe Spyker C8 Preliator Spyder: doei Audi V8

Auteur: , 72 Reacties

De langverwachte onthulling is eindelijk daar.

Zoals aangegeven presenteert Spyker in Genève de dakloze C8 Preliator Spyder. Van de coupé zouden alle 50 te bouwen exemplaren al binnen twee maanden zijn uitverkocht. Voor Victor Muller reden om de productie van de Spyder op te schroeven naar maar liefst 100 stuks.

Groot nieuws: deze cabrio krijgt geen Audi-blok meer! In plaats daarvan werd live op de beurs een overeenkomst getekend met Christian von Koenigsegg, die speciaal voor Spyker V8-motoren gaat bouwen. Dat hadden we even niet zien aankomen. Dit blok komt overigens ook in de coupé te liggen. Het zou gaan om een 5.0 V8 met niet minder dan 600 pk.

Wat we wel aan hadden zien komen is dat de Spyder in hoge mate lijkt op de coupé. Verder hebben we absoluut niet het vermoeden dat van laatstgenoemde simpelweg het dak werd gezaagd, laat daar geen misverstanden over bestaan… Zodra we meer te weten komen over eventuele specs, lees je het uiteraard hier. Wel hebben we voor je gecheckt of er ditmaal wél vers rubber onder lag, en da’s inderdaad het geval.72 reacties

Die Audi blokken werden anders ook wel erg gedateerd…
@mzonneveld: OT: Mooie auto!
@mzonneveld: ik denk dat Audi geen motoren meer wilt leveren aan een leverancier die niet betaald… dat koenigsegg daarin trapt…. die zijn over een paar jaar ook failliet? of worden door Spijker overgenomen ;-)
@hans75: koenigsegg doet het volgens mij wel goed!
@mzonneveld: ik denk dat Audi geen motoren meer wilt leveren aan een klant die niet betaald… dat koenigsegg daarin trapt…. die zijn over een paar jaar ook failliet? of worden door Spijker overgenomen ;-)
@hans75: koenigsegg doet het volgens mij wel goed :)
een V8 van Koenigsegg?! Ok dan, en nog speciaal gebouwd ook. Euhm, Hoe dan?!
@kilum: Glad lullen, daarmee overtuig je kennelijk iedereen.
En deze wordt ook echt geleverd?
@lekkerlinksrijden: nog iets over de auto? Ik vind m niet mooi, maar ik heb nog geen enkele Spyker ooit mooi gevonden. Veel te opzichtig
Hoe krijgt ‘ie het voor elkaar. Ongelooflijk.
Die Zweden zijn maar gek met Victor.
De eerste Spyker heb ik nooit echt mooi gevonden maar deze is toch wel helemaal af tot aan de fraaie achterlichten aan toe.
Dan mag Spyker ook wel eens wat aan hun servicenetwerk gaan doen. Een Audi V8 kun je overal wel laten servicen. Maar hoe zit dat met dit blok?
@haakie: Niet elke Spyker werd geleverd met Audi V8. De Double 12 R of S (of allebei) werd geleverd met een raceblok van MTM, daar was ook niks meer standaard van.
Dat Christian nog met deze man in zee durft te gaan..

Maar eerlijk is eerlijk toch respect voor Victor.

Waar hij vorig jaar in een te klein colbertje in Geneve stond staat hij er nu weer in een goochelaarsjasje
Zo. Even een momentje “omgwtfbbq”. En nu hoorn dat Spyker eindelijk eens succes gaat krijgen!
Als ik vrijdag de 27 miljoen win, ga ik er 1 bestellen en op nederlands kenteken zetten!!

WTF wat is dit een schitterende auto gewoon WEER van SPYKER, helemaal top gedaan in mijn optiek
@spykerboy: je doet je naam eer aan ;-).
@edgar: het is victor muller zelf…
@spykerboy: heb je de text niet gelezen??! Hijs al dubbel en dwars uitverkocht!
ik neem aan dat Christian wel zo slim is om eerst een aanbetaling te vragen. Het zou zonde zijn als hij een batch van 150 motoren bouwt en vervolgens zijn afnemer niet afneemt/betaalt.
@Edge: amders was hij echt niet zo groot geworden…
Zag ’t net al live langskomen ja, Christian naast Muller tijdens de presentatie…. Neem aan dat Christian z’n huiswerk gedaan heeft en weet met wat voor een figuur hij zich in laat. Maargoed, laten we er even vanuit gaan dat er gewoon nieuwe Spykers komen met een dikke Zweedse V8, lijkt me geweldig.
Binnenkort neemt Spyker Koenigsegg over. Enz enz enz.
@schreute01: je weet dat er gesprekken geweest zijn tussen Koenigsegg en Saab he? Toen dat niet doorging kwam Spyker in beeld en daarvan weten we hoe het afliep. Dat er contacten zijn tussen Koenigsegg en Spyker is dus helemaal niet zo verrassend eigenlijk.
En nu is de vraag, Zat er vers rubber onder de auto?
@carspotterjeroen: artikel gelezen? ;)
@carspotterjeroen: misschien moet je eerst het artikel is lezen…
@carspotterjeroen: Victor heeft sowieso meegelezen op Autoblog vorig jaar! Hij weet nu precies waar wij op letten!
Toch wel bijzonder dat hij het voor elkaar weet te krijgen om te gaan samenwerken met Koenigsegg. Ik wens de man toch wel goede zaken toe hoor, echt. Als er iemand mooie auto’s wist te bouwen…
Ik heb toch wel respect voor ‘onze’ Victor
Grappig, is er ooit ergens in de wereld een Preliator gespot in het wild? Geloof er weinig van dat er 50 verkocht zijn. Ik vermoed weer een hoax. Maar de connectie met Koenigsegg is een goed reclamezuiltje. Hopelijk voor de Zweden maakt Victor M. zijn verhalen een keer waar.
@nerekop: Waar staat dat er 50 op de weg zijn gezet? Er staat dat er 50 verkocht zijn, niet of ze daadwerkelijk gebouwd/geleverd zijn.
@Breinstein: klopt, heb je gelijk in. En wie weet zit er meer dan een jaar tijd tussen lancering en de weg op. Maar dat neemt niet weg dat je simpelweg nergens iets of wat verneemt van een Preliator die verkocht is, getest wordt of het nieuws haalt anders dan de initiële lancering. Vandaar dat ik er weinig van geloof. Maar wie weet is het Victor M. deze keer gelukt. Echt zie ik dat graag eerst bevestigd voordat ik ook maar iets aanneem omtrent Spyker.
@nerekop: We vergeten bijna dat er ook een Spyker was (naam is me ontschoten) op basis van de Artega… Wat is daar mee gebeurd?
Hoe krijgt hij het voor elkaar bij Von Koenigsegg…???? En toch heb ik weer hoop….
Haakie… audi motor v8 hoef je niet service te doen…. ze gaan allemaal.kapot. je gooit gewoon een nieuwe…..whahah. je kan echt niet aankomen met zo een status merk en elke keer motor problemen….
@elemento: ow? Die van mij doet het al 15 jaar prima hoor.
2017 het jaar van de lelijke lichten/konten op auto’s? Eerst die benz en nu deze achterlichten.

Mooie deal met chris, worden de spijkers alleen maar beter van
@allesmetturbo: Ben het compleet met je oneens, deze reet is het mooiste aan de auto en recente Benzen vind ik ook prachtig.
Hoop toch echt dat ze een keer die auto’s ook daadwerkelijk gaan bouwen. Wat een prachtding!
Ik geloof hier werkelijk geen woord van, niet eens dat dat Koenigsegg is….
@pomoek: Het is een hologram denk ik :P

Maar ff serieus, bij de eerste foto’s dacht ik; daar gaan we weer. En toen ik Christian von Koenigsegg zag staan dacht ik eerst NEEEEE ren weg! Nu het nog kan!! maar daarna toch Hmm, wie weet zou het toch zomaar weer eens gaan lukken. Je kunt zeggen wat je wil maar die Muller heeft telkens weer een joker achter de hand, ondanks mijn kritiek op de man moet je daar toch wel bewondering voor hebben.
@pomoek: dus die kale man in het blauwe pak op de foto’s is een dubbelganger?
Gave wagen weer, hopelijk zijn er Nederlanders die zich even niet door de reputatie van mr Muller laten afleiden en gewoon dat krabbeltje onder de aankoop zetten. Mooi dat Koenigsegg z’n naam eraan verbind!
@wouter181: hij heeft meer aan zandhappers met oliegeld. Aan Nederlanders heeft hij weinig Spykers verkocht. Sommigen hadden niet eens een typegoedkeuring maar kwamen via een Duits kenteken op NL platen.
Hm, lijkt erop dat ik de enige ben, maar ik vind ‘m wat ouderwets ogen (zijkant) en de achterkant ook niet echt mooi.
Geniale vent! Nog eventjes en hij kan in klassieke banden gaan handelen….
De soap duurt voort. Heb jaren geleden Spykers mogen aanschouwen bij Ferraridealer in Enschede. Prachtige auto’s waar je naar blijft kijken.Net een Zwitsers uurwerk. Dit ziet er ook weer prachtig uit.Zou alleen wel betalen NA levering en niks vooruit betalen.Anders is de kans groot dat je je geld kwijt bent.
Ik graaf hem wel zoals ze dat hier op autoblog zo überhip plegen te zeggen…
Op de derde foto waar Von Koenigsegg op te zien is zie je de merknamen hangen in de hal. DMC, Zenvo, en een of ander merk waarvan de stagiair die de naam moest indienen zijn vijftien vodka-cola’s van de avond ervoor over zijn toetsenbord heeft uitgehuigd volgens mij :P
Laat het dit keer gewoon eens waar zijn ipv al die gebakken lucht, want de auto’s zijn schitterend! De multimiljonair versie van mij had er sowieso een gekocht.
Ojee betekend dit ook het einde kan koeniggsegg?
De Koenigsegg V8 is gebaseerd op de Ford Modular V8 die ook in de Mustang ligt. Aan de vermogens die Koenigsegg uit dit blok peutert is het echt ijzersterk. Van VM een ongelofelijk sterke move, hoe doet die man dat toch.. Voor Koenigsegg is dit ook goed, extra Return on Investment..
@darahan: Nou ja, gebaseerd op… Ze zijn er mee begonnen maar hebben uiteindelijk zowal alle componenten in-house opnieuw ontworpen. De huidige V8 heeft weinig tot niets meer met dat Ford blok te maken. Lees ook dit: http://koenigsegg.com/build128-the-koenigsegg-engine/
Lekker ding op de foto’s, en de auto mag er ook wezen ;-)
Geniale zet weer van VM, een geweldige ondernemer, hij flikt het nog steeds weer!!
En een dikke middelvinger naar autoblog die de beste man te pas en te onpas loopt af te branden…

Wat een triest gezeik was dat met een paar bandjes die over datum waren..
Ik vind persoonlijk de coupé een stuk mooier, maar er is natuurlijk ook een markt voor liefhebbers van cabrio’s.
De coupé ook al in t echt mogen aanschouwen en ik vond t echt een stuk mooier dan de voorgaande Spyker modellen.
Nu de vraag: Staat de coupé ook op de beurs in Genève om zo t verhaal te kunnen ontkrachten dat daar t dak vanaf is gezaagd voor dit model….
Doe mij maar de coupé, het ontbreken van het dak maakt hem maar een beetje saai van achteren tegenover de coupé.
“Dat hadden we even niet zien aankomen” ;-)
Ik denk Koenigsegg ook niet. Hij denken dat ie voor een abonnement op Hustler heeft getekend.
@ericd: Klopt ook wel want Muller is een hustler en voorlopig is Von Koenigsegg nog niet van hem af, vrees ik.
Van de voorkant vind ik em nog steeds niet heel fantastisch, maar die achterkant is werkelijk schitterend.
Naast de enorme truuk die dee heer muller heef uitgehaald met zijn motorenleverancier vind ik de auto vooral war gewoontjes voor een spyker, jammer.
Ik zit me er vanavond nog over te verbazen en voel de noodzaak nog wat toe te voegen: Victor!!!! Ga nu %>~^^$£}{ snel die wagens bouwen en verkopen!!! En niet via allerlei klote certificaten of aanbetalingen van honderdmiljoenmiljaard of aandelenuitgiften waar de VEB weer van over de pis raakt. Nee gewoon op krediet onderdeeltjes kopen, autootje in elkaar knutselen en voor een net prijsje verkopen en daarmee de factuurtjes, werknemers en belasting betalen. Geen luchtfietserij meer, niet meer creatief boekhouden, geen megalomane projecten meer, nee gewoon aan de bak Victor!!! (maareh….. waar ga je ze bouwen??)
Ik hoop dat Christian zijn geld krijgt van gladde Victor
Jammer dat de ramen niet geheel wegzakken in de deuren.
50 verkocht van de coupe? Ja vast…gaan we de auto’s überhaupt nog op de weg zien..waarschijnlijk niet..hopelijk krijg ik ongelijk en lukt het in de categorie “de aanhouder wint” wel…die velgen ogen overigens gedateerd
Het is inmiddels een soort komische soap geworden maar het zou toch mooi zijn als ’t een keer realiteit wordt zoals de oude C8. Want het zijn verdomd mooie wagens.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).