Nieuwe verkeersapp verkort reistijd rond Amsterdam

Auteur: , 12 Reacties

Volgende week start een grootschalige proef om de doorstrooming rond onze hoofdstad te verbeteren. Ca. 10.000 mensen gaan een nieuwe app gebruiken, die... ADAM heet.

Yo dawg...

ADAM is een initiatief van Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeente Amsterdam, de Verkeersinformatiedienst (VID) en Arcadis. Doel van de app is dat de gebruiker op basis van de actuele verkeerssituatie van dat moment de snelste weg naar zijn/haar bestemming voorgeschoteld krijgt.

Erg handig als, zoals vandaag het geval was, het verkeer rond Damsko hopeloos op elkaar botst. In deze gevallen krijg je een melding en alternatieven om met je Damsko Centje Express om de opstopping heen te rijden.

Volgens de makers is het voor het eerst dat individuen rechtstreeks aan een verkeerscentrale gekoppeld worden. In dat opzicht verschilt ADAM dan ook van bijvorbeeld Flitsmeiser, of TomTom-sytemen die volgens eenzelfde principe werken, maar dan alleen op basis van GPS-data via mobiele netwerken.

De app download je HIER, een video vol geanimeerde poppetjes staat op autojunk.

Tussen de ADAM-gebruikers bevindt zich wellicht iemand uit A’dam die Adam heet en zich voortbeweegt in een Opel Adam? Volgens mij horen we vanaf hier Xzibits hoofd ontploffen.

Issa me, Adam!



12 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Liever Waze, om zo alle Adam files weer te ontwijken..
@nnaverbranding: Eens, werkt erg goed, inmiddels door Google gekocht.
@nnaverbranding:
Inderdaad Waze, waarom opnieuw het wiel uitvinden? Zeker belastinggeld over.
Heb je ook erg veel aan als je s’ochtends over de A6 moet.
Is dit soms ter compensatie voor het Fiasco Nieuwe Coentunnel?
Hoop dat het echt werkt zoals ze zeggen
Daar heb ik geen App voor nodig, sta zelden tot nooit in de file of andere opstoppingen in en rond mijn eigen stad.Ik ben Pietje kruipdoor sluipdoor,het is allemaal niet even economisch,milieuvriendelijk en/of erg snel,maar stil staan doe ik niet.hetzelfde geldt voor Zandvoort.
@sydney: Als in de zomer de Zandvoortselaan en de Zeeweg (het stuk van Overveen door Haarlem heen) vol staan, dan wordt het wel erg lastig een sluiproute te vinden)
@metalmike: dan ken jij de Amsterdamse waterduinen nog niet…
@metalmike: “pakt motor en gaat er simpelweg langs”
Ik ben voor alle initiatieven die helpen om files te verkleinen / op te lossen.
Als het een succes blijkt te zijn, komen er dan ook RDAM, ZDAM, VDAM enz?
ADAM gaat waarschijnlijk erg zijn best doen om alternatieve routes aan te bieden die politiek correct zijn, niet per-sé het best.
Yo dawg… Niemand?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).