Nieuwe Volkswagen Jetta te zien op schetsen

Auteur: , 34 Reacties

Nooit weggeweest, maar binnenkort wel terug.

Na een kortstondige periode van hype rondom de belastingvoordelen die de hybride Jetta genoot, bleef het tamelijk stil voor de in 2010 geïntroduceerde sedan. Zelfs de facelift wist weinig storm op te wekken. Gelukkig waren ze de auto bij Volkswagen niet helemaal vergeten en konden we uit hun productieplannen, die ze eerder dit jaar presenteerden, opmaken dat er wel degelijk een nieuwe Jetta aan zat te komen.

Deze zal begin volgend jaar, op de NAIAS in Detroit, voor het eerst aan het publiek worden getoond. Voordat het zo ver is belagen ze ons met nog geen handvol schetsen die ons alvast een beetje zullen moeten opwarmen voor het echte werk. De Jetta, die nu eindelijk op het MQB-platform gebouwd zal worden, zal ten opzichte van zijn voorganger iets groeien. Volkswagen legt daarnaast de focus op een verbeterde wegligging, meer technologie en een zuinigere benzinemotor. Volkswagen hoopt dat dit alles, vooral op de Noord-Amerikaanse markt, zal zorgen voor een stijging in de verkopen.

Hoewel de wagen op uiterlijk niveau grotendeels overeen zal komen met de designtaal van de nieuwe Golf, vertoont de Jetta in ieder geval op de plaatjes wat trekken van de stijlvolle Arteon. De Jetta krijgt aan de voor- en achterzijde standaard LED-verlichting en zal voorzien worden van een eigentijds interieur, compleet met Apple CarPlay of Android Auto.

UPDATE: de nieuwe Jetta is officieel, alle info HIER!34 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Op foto 3 lijkt het wel een Audi A5. Ow nee wacht, dat is ook een (vermomde) Volkswagen.
@vagtroep: en ook nog iets zinnigs te melden?
@720s: Aahhhh huilie huilie om je favoriete merk? Een skoda is toch ook een Audi? Of heb ik nu weer wat verkeerds gezegd?
@vagtroep: nouja uit de grote merken van het moment gaat mijn voorkeur toch echt uit naar Audi, maar dat betekent niet dat ik mezelf “bmwtroep” of “mercedestroep” noem en vervolgens clichés van tig jaar geleden als relevant beschouw. Als je nou eens je roze bril af zet en je ogen open doet dan zie je het verschil misschien eens, maar dat is kennelijk moeilijk voor jouw soort.
@vagtroep: hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah!!!
@vagtroep: Jouw Batavus is een vermomde Union.
@romeoalfa: wel een mooie fiets hoor, helaas heb ik een Giant.
@vagtroep: ik weet niet hoe de kwaliteit nu is van Giant, maar vroeger was het om te huilen…
@crosscabouter: Precies dat! Sindsdien nooit meer een Giant!
Ach niet moeilijk om te voorspellen hoe die eruit gaat zien. Gewoon een kleine arteon inbeelden.
Achterlichten lijken 1 op 1 gekopieerd van audi
@jasperlisse: het is ook een Audi
@moewat: kip of ei verhaal…
Sieht gut aus. Arteon zonder coupe kont
Mooie auto hoor!
Net een A3 limousine en profiel en van de achterkant
@janmetdelangeachternaam: maar gelukkig niet zo smal en klein als de A3 limo. Als deze naar verwachting groter wordt dan de huidige Jetta dan zal de auto snel de proporties krijgen van de oude Passat.
ik zie er van voren toch meer Passat dan Arteon in. Zal wel door die koplampen komen.
Baas: “We gaan de Jetta ontwerpen! De auto moet smal, saai en grijs zijn. De auto wordt alleen met kleine wielen geleverd. Aan de slag!!”

Designer: “Ah!!! Dan bedoel je dit!”

Baas: “Ja, zoiets!”

@willeme: Baas; we zoeken iemand die een heel flauw commentaar kan verzinnen op deze auto. Willeme ; Ah!! dat bedoel je dit!
@dijan: Hahahahaha! Touché!!! We gaan het zien bij de onthulling :-D

Hier alvast een voorproefje op het productiemodel:

https://www.google.nl/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiUktHz0obYAhUDbVAKHSVcDUIQjRwIBw&url=https%3A%2F%2Fwww.kruidvat.nl%2Fvaldispert-nacht%2Fp%2F29529&psig=AOvVaw2etBPbJccfwhmfkHRHmXDQ&ust=1513242791456855
@willeme: Die kleine wielen zitten alleen op de lease-uitvoeringen, tijdens de presentatie zal die toch wel op minstens 17 en 18″ rollen mag ik hopen :)
@dijan:
Ach gossie, iemand heeft een andere mening over je favoriete VW?
Get a life, niet iedereen krijgt een stijf plassertje van die meuk.

Het eindproduct krijgt half zo grote wielen, is 20cm hoger en alleen leverbaar in 50 tinten grijs. Niets om opgewonden van te raken.
@jdeboer: Gelukkig zijn er ook nog normale mensen die normaal commentaar geven . Jammer dat er ook zulke rare kwallen bij zijn zoals jij . EN FLAUW!!! Denk dat mijn leven aangenamer is als het jouwe . Ik hoef me niet tegen zoveel mensen te verdedigen met ordinair commentaar.
Ik vind het niet onaardig, maar in leasegrijs met 16” wieldoppen wordt het een tegenvaller. En die ga je het meeste zien.
Vind hem best prima ogen. Maar dat zal in het leasegrijs en kleinere velgen wel weer anders zijn en die gaan we zien op de wegen.
Zo ziet het er best wel lekker uit, maar het productiemodel zal wel flink wat saaier worden. Het interieur vind ik zo wel fraai ogen en dat zeg ik niet snel over een VW.
Dash geïnspireerd door de giulia?
Staat al op verlanglijstje van mijn echtgenote. Eerst een Vento na 12 jaar moeten wegdoen wegens zware aanrijding, nu al 10j een Jetta ook zonder enig probleem. Voor wie van kleinere betaalbare sedans houdt een welgekome aanvulling.
@speedie: Eindelijk iemand die Volkswagen naar waarde kan schatten.
Zoals Lincoln laatst al verwoorde: ik zie alleen maar pixels.
Het lijkt wel een Passat…
Houd het maar bij schetsen
Lage crafter 😂

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).