Volkswagen maakt productieplannen bekend

Auteur: , 20 Reacties

De automaker uit Wolfsburg heeft bekendgemaakt wanneer welk model van de band gaat rollen.

Volkswagen Phideon

Tijdens een recente vergadering deed Volkswagen interessante informatie uit de doeken. Er werd een agenda op tafel gesmeten met data wanneer nieuwe modellen in productie worden genomen.

Zo werd duidelijk dat de productie van de volgende generatie Volkswagen Polo over een maand van start gaat. Het model komt, net als de nieuwe Seat Ibiza, te staan op het MQB AO-platform. Een ander model dat het productiestadium nadert is de T-Roc. Dit model rolt vanaf augustus van de band. Ook zal de productie van de Phideon vanaf deze maand van start gaan. Dit model is exclusief voor de Chinese markt.

In november start de productie van de Touareg voor Europa en de Virtus (Polo sedan) voor Zuid-Amerika. Vanaf december rolt de nieuwe Jetta voor de Noord-Amerikaanse markt van de band.

Eerder dit jaar ging de productie al van start van de Atlas (februari, Noord-Amerika), Up! PA (februari, Zuid-Amerika), Arteon (maart, Europa) en de Tiguan LWB (maart, Noord-Amerika)20 reacties

De f*ck is een T-rock?
-k bedoel ik
@gulli: een redelijk gaaf concept, alleen nogal suv-uitgewerkt. Beetje Nissan Juke formaat. Maar dan besprenkeld, nee correctie, vol overgoten met VAG saai-jus.
Allemaal dezelfde auto in diverse afmetingen. Niets speciaal aan.
@faalhaas: idd een faalhaas opmerking man man
@kevin82:
Inderdaad, “Kevin” man man.
@kevin82: ja want ze zijn technisch wel zo verschillend!
Wat voor de meeste merken een facelift is is voor VW een nieuw model.
@rufctr01: Dat klopt natuurlijk wel. De Golf VI was gewoon een V facelift. En volgens de Autobild gaat Audi binnenkort zoiets met de A4 doen (nieuw model waarbij het glas en de portieren ongewijzigd blijven).
En de betaalbare elektrische modellen komen rond Sint Juttemis.
Even lekker bashen op de maandag morgen!
Mooi he zo’n Phaetom.
@dutchdriftking: Als je de auto op de topicfoto bedoelt, dat is een Phideon.
Wordt de Passat nog een keer strakgetrokken? Is wel nodig imho.
@bischero: volgens mij verkoopt die juist als een tierelier. Misschien ook omdat de A4 verkopen juist tegenvallen.
Nog meer Sjoemelrotzooi op de weg
Wat ik mij afvraag is, waarom zoveel “petrolheads/autoliefhebbers” de beoordeling van een auto (facelift of nieuw model) af laten hangen van hun sympathie of antipathie voor een bepaald merk. Zijn auto’s dan alleen maar mooi als er een “M”, “RS” of “AMG”-plakkertje op zit? Ik vind dat getuigen van een gebrek aan objectiviteit. De hierboven afgebeelde Phideon vind ik een prachtige auto, die ik maar wat graag op de oprit zou willen zien. En dat staat helemaal los van een gevoel van sympathie of antipathie t.o.v. het merk.
Hopelijk lanceert VW de Phideon ook in Europa, deze auto maakt de Bentley Flying Spur dan ook meteen overbodig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).