Nissan overweegt Evoque-achtige Qashqai coupé

Auteur: , 22 Reacties

Wil je een beetje premium overkomen dan moet je op z'n minst niches gaan opvullen. Nissan heeft plannen om dat met hun nieuwe Qashqai te gaan doen. In de vorm van een Qashqai coupé, een Evoque-killer.

Nissan Qashqai ook als coupé?

Nissan is de concurrentie nauwlettend in de gaten aan het houden en wil merken als Audi, Honda en Volvo graag voor zijn. Dat zegt Marco Fioravanti, productmanager bij Nissan Europe. Een coupe-achtige Qashqai zal volgens hem een groot succes kunnen worden. Bronnen binnen Nissan bevestigen dat zo’n wagen zeker overwogen wordt en de komende jaren al gelanceerd zou kunnen worden.

De coupé-achtige Qashqai kan een wat lager gepositioneerd alternatief worden voor de Range Rover Evoque, maar ook de nog te introduceren BMW X4 zal ongetwijfeld een mikpunt zijn. Mogelijk komt de auto er ook als Nismo-versie. Dat zou de Qashqai Coupé een serieus alternatief maken voor bijvoorbeeld de Audi RS Q3. Geen slecht plan van Nissan, wij stemmen in.

Een hybride Qashqai zal er daarentegen niet komen. Het verbruik van de huidige motoren is volgens de man namelijk al laag genoeg en de focus ligt bij de reguliere Qashqai op ‘value for money’. (via europe.autonews.com)22 reacties

Lijkt eerder op een Kia Sorento killer…
@therednax: Kia Sportage eerder
Waarom ook niet.
Meteen doen. De Evoque is razend populair. Ik denk dat er behoorlijk wat autokopers zijn die geen 45k (of meer) te besteden hebben maar best een Evoque-achtige SUV-coupe willen. Zet hem tegen een kleine meerprijs t.o.v. de gewone Qashqai in de showrooms (zeg een vanafprijs van 25k) en je hebt een verkoophit.
@Edge: Ik begrijp zo’n auto’s niet. Laatst iets in een koffer moeten steken van zo’n Evoque, of beter gezegd GEPROPT. Voor zo’n auto viel de koffer behoorlijk tegen.

Laten we hopen dat het bij Nissan bij overwegen blijft, en niets meer dan dat.
@SimonMc: je hoeft hem niet te kopen als je hem niet praktisch genoeg vindt. De mensen die een Evoque kopen of willen hechten daar geen waarde aan, die willen alleen een auto die ze van A naar B brengt en er leuk uitziet. Dat hele SUV gedeelte boeit ze ook niet. Voor mensen zoals jij, die de praktische kant van een auto ook belangrijk vinden, is er altijd nog de gewone Qashqai.
@Edge: volgens mij willen mensen die dat soort auto’s kopen niet met een Nissan badge rondrijden, het prestige druipt daar ook niet zo van af als bij een Evoque
http://s12.postimg.org/97bt87rst/Qash_Qai_Qoupe.jpg Zoeits?
@JamesBond007: Ik wed dat jouw talent voor autodesign deze wereld ontgaat…
Laat ons op iets spannender design hopen!
@ronin1130: Ja uh denk ff autoblog te helpen met een simpele photoshop van een 2 deurs Qashqai is het nog niet goed…
@JamesBond007: Toch bedankt voor de moeite dan
@ronin1130: Zo zie je maar dat er grote verschillen in meningen zitten. Mooi design @JamesBond007.

@ronin1130: Je mag wel wat vriendelijker zijn.
@tunefuldjmike: wat was er onvriendelijk dan? No offence maar ik lees hier soms wel andere vriendelijkheden hoor.
Qu’est-ce que c’est Qashqai Evoque?
Als ze met Land Rover willen concurreren kunnen ze beter onder de premiumbrandlabel Infiniti de coupé uitbrengen op het platform van de Qashqai.

Trouwens hoe staat het voor met de Qashqai+2 GT-R?
@AutomotiveDesigner: Je moet het niet als een directe concurrent zien, maar als een goedkoper alternatief. Voor de direct concurrentie moet je straks bij BMW (X4) en misschien ook Audi en Mercedes zijn.
@AutomotiveDesigner: Goede suggestie! Hoop dat Nissan ooit ook Infinity in Europa uit weet te bouwen. Een beetje concurrentie voor devgevestigde orde kan geen kwaad.
Zinloos. Het merk Nissan is gewoon geen cool of hip label. Qashkut is echt een ultiem sneu, smakeloos burgerlijk wannabee ding, geen hond die dat met een wat kekker uiterlijk ineens als een alternatief gaat zien voor een premium merk.
@parker: Hey vulpen, dat jij er nog woorden aan vuil maakt, joh. Ik denk dat iedereen wel op de hoogte is van jouw mening omtrent Nissan. In België zijn er al 1500 nieuwe Qashqais verkocht : slechts 20 dagen op de markt dus het zal wel aanslaan zeker. Je bent echt niet verplicht om er eentje te kopen hoor.

OT: meer dan één klant heeft al opgemerkt dat de nieuwe QQ wat weg heeft van de Evoque designtaal, al is het subtiel dus van mij mag Nissan gerust die stap wagen. >Gecombineerd met de 150 pk DIG-T en eventueel een stoerdere Nismo versie zal dit wel kopers vinden.
@qashqow: don’t shoot the messenger: het is niet mijn mening, iedere halve gare weet dat Nissan geen premium merk is. Kennelijk twijfel je zelf achteraf nog steeds over de aanschaf van je kwaskwaal, gegeven het feit dat je die constant zo stellig verdedigt ( cognitief-dissonant heet dat). Of je bent verkopert in een of andere sneue Nissan showroom.. Ook goed.. Het vraagstuk hier is niet wat jij of ik van Nissan vindt, maar wat de waarde van het merk is. Net als bij merkkleding luistert dat nogal nauw..
mijn cognitieve dissonantie heeft hier weinig mee te maken want ik rijd met de nieuwe qashqai kompleet gratos. Ik dacht dat het onderhand duidelijk was dat ik verkoper ben van de “Kumquat” en andere “sneue” vinex bakken. Natuurlijk verdedig ik het merk. Ik vraag me gewoon af waarom je zo’n rabiate haat hebt tegen het merk Nissan. Vroeger was Audi net zo simpel als een VW maar nu is die helemaal premijum geworden. Nissan biedt de nieuwe QQ voor dezelfde catalogusprijs aan dan het vorige model maar er is een duidelijke opwaardering gebeurd naar gebruikte materialen. Lees eens een review af en toe. Een merk kan niet van de ene dag op de andere van ‘waarde’ veranderen, dat is een proces. En sinds 2007 is dat proces bezig maar jij blijkt nog steeds vast te zitten in de Almera/Primera jaren. Nu ja, excuseer me voor mijn trouw aan mijn werkgever maar ik vind het zo enggeestig om almaar te zeiken op een merk zonder een goede argumentatie.
@qashqow: ok, anders gezegd: zodra jij in je showroom 1.5 tot 2 keer zoveel voor een nieuwe qasqhuiaj kunt vragen als nu het geval is, dan is het zover: jouw Nissan is dan een premium label geworden waar kopers meer voor willen betalen, puur vanwege het merk.. Maar voorlopig zie ík dat niet gebeuren in mijn glazen bol :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).