NL verhuurder van droomauto’s failliet, klanten boos

Auteur: , 52 Reacties

Het lijkt een puik idee, maar in realiteit blijkt het uitlenen van supercars tegen vergoeding minder winstgevend dan gehoopt.

Gallardo

Het bedrijf Super Experience, dat mensen de kans bood tegen vergoeding een stukje te rijden in een supercar, blijkt verschillende klanten geen geweldige ervaring geleverd te hebben. In 2014 werd het bedrijf opgericht en kon je er terecht om en klein stukje te karren in een Lamborghini Gallardo. Voor twintig minuten met de Italiaanse schone moest je 99 Euro neertellen. Twintig minuten klinkt wellicht niet als veel tijd, maar vaak heb je de grootste lol na een keer goed op het gas drukken wel gehad.

De zaken leken goed te gaan, want het bedrijfje vulde haar voorraad supercars al snel aan met onder andere een Ferrari F430, Audi R8 en Porsche Panamera hybrid. Lijkt een gekke keuze wellicht die laatste, maar laat ons je dit meegeven: Jan Peter Balkenende had er ook een

RTL Z meldt echter dat het bedrijf inmiddels failliet is. Kennelijk is het dus toch niet zo’n goede business case, dat pimpen van supercars. Vooral niet als je voor moderne en redelijk ‘standaard’ exemplaren opteert die afschrijven als een baksteen.

Probleem aan dit hele verhaal is echter dat veel autoliefhebbers gedupeerd zijn door het faillissement. Wellicht ingegeven door de nood der wanhoop lijkt het bedrijf niet bepaald netjes om te zijn gegaan met haar klanten. Op Trustpilot liegen de reviews er niet om. Mensen waarbij de afspraak zes keer verzet is alvorens geannuleerd te worden, verjaardagscadeau’s die nooit werkelijkheid werden, je kent het wel. Als je voor iedere keer dat je het woord ‘oplichting’ tegenkomt een shotje drinkt, ga je minimaal vijf keer dood.

Toch denkt een aangestelde curator dat er nog een doorstart gemaakt kan worden bij het bedrijf. Misschien is er een belletje gepleegd met de nieuwe KvK-hulplijn voor ondernemers in nood. Via de website van het bedrijf kan je ook nog steeds offertes aanvragen om bijvoorbeeld de Gallardo te huren als trouwauto. De site belooft ‘binnen no time zijn jullie bij het stadhuis’, maar wellicht is ‘Binnen no time zijn jullie 1.250 Euro kwijt’ een betere beschrijving. Lijkt ons niet echt een puike ervaring…

Image-Credit: gehuurde Gallardo waar het ook niet goed mee afliep uit dit topic52 reacties

Kan me ook voorstellen dat het bijna niet te doen is om het te verzekeren, en dat schades dus enorme impact hebben op de financiën.
Oplichting wordt tegenwoordig erg snel geroepen als een product niet aan onredelijk hoge verwachtingen kan voldoen.
Die term zegt mij, zonder het bedrijf te kennen dus helemaal niets.
Wat mij wel wat zegt is slechts 99euro voor 20 minuten, dat lijkt mij niet echt kostendekkend.
Vraag me ook af wat het eigenrisico op de verzekering is, die moet je in dit soort gevallen flink hoog hebben staan.
@jdeboer: Lijkt me een hel, elke keer als je klant terugkomt hopen dat je geen verbrande olie/metaallucht ruikt.
@lekkaah: Gaat toch altijd iemand mee?
@bassx: Is dat zo? Now where’s the fun in that.. :)
@lekkaah: heb zelf zowel met hun f430 als met de gallardo gereden en geloof me vrij, de man die naast je zit laat je best wel vrij. Ik heb in Nederland hoogst illegale snelheden mogen rijden op de rustige snelweg en op verlaten lange banen. Het was zo goed bevallen dat ik het mijn baas had aangeraden en die sprak ook van een onvergetelijke ervaring
@chrisvis: Als ik de reviews lees was dat zeker niet in alle gevallen zo. Lees ook toen het allemaal nog koek en ei was dat er begeleiders waren die er niet veel zin in hadden en niets toe lieten. Dat is ergens wel begrijpelijk, het is ook de openbare weg maar je boekt zoiets niet om als een oma te rijden natuurlijk.
@sketcher: Bij mij vroegen ze in beide gevallen of ik eerdere ervaring had met snelle auto’s. Toen ik zei wat we oa. thuis gehad hebben liet ie gelijk veel meer toe. Ik mocht dan ook best blazen met die dingen. Kan me zo voorstellen dat, wanneer je ervaring bestaat uit een 1.0l Micra, ze wat terughoudender zijn.
@jdeboer: dat levert toch al ri 1000e per dag op. Aangezien het auto’s zijn van nog geen ton (gokje) zou je toch denken dat het wel ok dekt. Maar je moet wel voldoende klanten hebben, en je vrije uren voor weinig dumpen op vakantieveiling.nl lijkt daarmee al een teken aan de wand.
Enne, vergis ik me of was er niet juist pas geleden een leuke fotoset van de betreffende Lamborghini en Ferrari??
@davelepeef: Moet je wel genoeg klanten trekken. Ik ben best wel een autoliefhebber maar ik zie mijzelf niet zo snel €99 lappen om 20 minuten een afgetrapte Gallardo te rond te rijden. Alleen al omdat ik waarschijnlijk langer onderweg ben naar de locatie dan dat ik erin mag rijden. Daarnaast vermoed ik dat dit soort bedrijven in het weekend wel aardig druk zijn, maar hoe zal het op een gemiddelde doordeweekse dag zijn? En ook die prijs van €99 zullen ze vaak niet halen. Ik gok dat zij veel klanten trekken met acties zoals vakantieveilingen en dergelijke. Haal daar nog eens 21% btw af, en er blijft niet meer zo veel over van die €99. Ik gok dat ze blij zijn als ze €99 omzet per uur halen gemiddeld over een week.
@wijsneus: ik denk dat de vijver inmiddels een beetje opgedroogd Is, dan nu steunen op indd veilingen. Daar red je het niet mee nee.
@jdeboer: dat geroep met oplichting komt omdat het bedrijf heel vaak afspraken voor ritjes niet nakwam. 10 minuten vantevoren ritjes afzeggen etc. Maar nog belangrijker men had al wel betaald. En de laatste hordes klanten hadden geboekt maar vissen achter het net omdat de toko failliet is. Maar men communiceerde dat niet naar de klanten tja dan snap ik ook wel dat je roept dat t naar oplichting ruikt. Is het feitelijk niet maar als klant is dat wel je ervaring. Enorm onfatsoenlijk om betaalde klanten niet even fatsoenlijk in te lichten.
Ik zou zeggen, ga lekker naar Buena Vida. Top ervaringen mee, reëel geprijst, gave wagens en uitstekende service.
Ik heb ooit eens via Vakantieveilingen oid zo’n bon gekocht voor 20min Gallardo rijden. Kostte echt een paar euro. Geweldige ervaring maar lijkt me inderdaad niet kostendekkend. Later nog eens met een Nissan GTR, zelfde verhaal. Supertof, erg goedkoop maar dat kan toch niet kostendekkend zijn. Die GTR moest al voor de 3e keer een nieuwe versnellingsbak. Dat moet toch flink geld kosten steeds.
@E34M5Touring: ik dacht dat de GTR erg goed zou zijn. 3 keer een versnellingsbak vervangen is geen kattepis
@rufctr01: Die auto zat ook al aan z’n 2e motor. 170k op de carosserie. Dat was dan wel een getuned exemplaar (700pk) en zo’n ding heeft natuurlijk geen makkelijk leven.
@E34M5Touring: toevallig een witte ;-)?
@rickieev: Dat was toevallig inderdaad een witte ;) En begrijp me niet verkeerd, het was een geweldige ervaring hoor! Maar die arme auto heeft wel wat te lijden gehad.
@rufctr01: Dit is typisch zo’n geval waarin de Launch Control van de GTR waarschijnlijk veel gebruikt gaat worden. Dan gaat de bak niet lang mee is bekend.
@fanboy: Ja en natuurlijk veel vol gas pulls etc. Zo ding krijgt er wel van langs vrees ik. Die Gallardo was nog erger. Daar voelde je echt aan dat het niet heel lang meer zou duren met die bak. Wegrijden bij het stoplicht was echt heel schokkerig etc. Eenmaal op snelheid was het wel minder maar nog steeds voelbaar niet in orde.
Nu je het zegt, zag ze eerder geregeld in Hengelo (ov) staan op de parkeerplaats van het van der Valk hotel staan. Maar dat is ondertussen al bast lang geleden!
Oooit lang geleden kreeg je een rit van 20 min een Ferrari 360 Modena bij een jaarabonnement TopGear Magazine. Destijds gekregen van mijn toenmalige vriendin. Lang verhaal kort; ik heb nooit via die coupon in de desbetreffende Ferrari gereden. De instaplocaties waren altijd 2 uur met het OV of helemaal niet bereikbaar en op tijdstippen dat alleen mensen zonder werk er tijd voor hadden.
@ghost: Jij had toen werk zonder vakantie/snipperdagen? En wat is dat “OV”? :P
Voor zoiets zou ik gewoon zorgen dat ik kan…
@notsobig: zelfstandig ondernemer in opstartende fase. Dat waren weken van 120 uur per week en dat toen ik 18 was (en nog eigen auto had).
@ghost: Oke, niet dat het aan mij is, maar toch: Klinkt als een legitieme reden! ;)
@ghost: 120 uur per week :”)
@ghost: 120 uur per week werken….mag hopen dat dit ietsiepietsie heel erg overdreven is of in ieder geval niet structureel was voor je.
@probono: het lag oprecht elke week rond die 120 uur. Gemiddeld 6 uurtjes slapen en eten maken tussendoor.

Niet bot bedoeld naar niemand maar in die tijd had je nog geen YouTube views en bitcoinmining waarmee men het geld verdiende. Dit was gewoon de realiteit en daar pluk ik nu nog altijd de vruchten van en kan ik rijden wat ik wil en een huis kopen zoals ik het mooi vind en op de plek waar ik dat wil.
Denk dat 80% van de 20 minutenritjes via vakantieveilingen is gegaan. Leuk concept
Ik heb na 2 keer een afspraak verzet te hebben de hoop opgegeven met deze firma. Was een cadeaubon enkele jaren geleden om met een F430 een half uurtje te rijden…
Yes. Eindelijk. Ik zie het woord “gedupeerden” geregeld in het nieuws, en vroeg me altijd al af hoe dat nou voelt. Om een gedupeerde te zijn. En nu weet ik het. Yolo
Ook met deze gasten gereden van de zomer, goede ervaring en ze wilde nog een bentley aanschaffen zeiden ze!
Een andere partij met een vergelijkbaar concept doet dit toch wel iets beter. Weet de naam even niet, maar heb via een crowdfund platform de cijfers gezien en dat was zeker een gezonde onderneming.
€ 99,00 voor 20 minuutjes karren kan natuurlijk prima kostendekkend zijn. Ruim zelfs. Ja, de kosten van het verbruik en alles dat slijt is fors, maar je zit echt niet full-time te knallen gedurende die periode.

Alles uiteraard afhangende van de hoeveelheid boekingen.
@poes: lijkt me tegenvallen.
*3=297 per uur. Maar dat halen ze effectief niet.
Je hebt minuten nodig voor wisselen berijder, dus maak er maar *2 van max = €198,- per uur.

Daarvan af al je kosten als:
-aanschaf dus
-benzine
-onderhoud (zal wel het nodige kosten)
-afschrijving
-verzekering (mega duur gok ik)
-kantoorkosten
-salaris

Denk dat het dikker lijkt dan dat het is. Geef mij als adviseur dat tarief (met minimale overhead) en ik lach me helemaal suf;)
@peke:

Aanschaf en afschrijving lijkt me wat dubbelop ;-) Al zal de afschrijving op zichzelf natuurlijk niet mals zijn. Hoewel, het gaat het in dit soort gevallen nooit om nieuwe auto’s. Het gros van de afschrijving heeft een vorige eigenaar op zich mogen nemen.
Kantoorkosten zullen ze – in het begin – niet hebben gehad. Dit kun je prima vanuit huis faciliteren of in ieder geval met zeer minimale kantoorkosten. En vergeet ook niet dat alles ex-BTW is, scheelt weer een slok op een borrel.

Ik heb even een versimpelde rekensom gemaakt o.b.v.:
Tarief € 100,- per 20 minuten
Effectieve te factureren tijd van 50 minuten per uur (dus 10 minuten voor wisselen)
Werkdag van 8 uur
Werkweek van 5 dagen

Dit levert een totale omzet op van € 10.000 per week. Per auto. Dan mag zo’n Lambo/Ferrari een bak centen kosten in bezit en gebruik, maar volgens mij kan dat prima uit.
@poes: inschattingsfout is dat men elke dag 5 dagen in de week 8 uur vol met betaalde ritjes heeft. Schat zelf eerder in dat het ging om max 30 ritjes per week in de zomer
@poes: ik denk dat ze ooit zelf ook zo begonnen met zichzelf rijk te rekenen. Totdat bleek dat een bijna 100% dekkingsgraad alleen in hun dromen bestaat…..
@peke:

Oh ja, helemaal vergeten, er is natuurlijk ook altijd een x percentage klanten welke hiervoor een cadeaubon hebben gekregen maar deze niet verzilveren. Zo te lezen kwam dat vaker voor dan gezond is ;-)
@poes: denk dat die bonnen gerommel in de marge is.

De rekensom van 100% dekking is de oorzaak denk ik. Halveer die maar eens.
Is 5k max per week (keer 45 weken ???) = 225k omzet!!! Per jaar.

Daaraf je kosten (lease??? Benzine, verzekering, huisvesting (deze Bolides stonden vast niet op de particuliere oprit) en overige shit, schades etc.

Kortom: na vpn/ib (als je het geluk hebt die te mogen behalen ipv verlies) geen vetpot gok ik.
Autoverhuurbedrijven in dit segment zijn over het algemeen wasmachine bedrijven 😉 Black to White De auto’s worden vaak verhuurd aan gefortuneerde die geen inkomen kunnen verantwoorden om te kunnen kopen. Huren is dus DE oplossing🤪 Naar de buitenwereld een site met huurauto’s en zo af en toe eens eentje aan een particulier verhuren om het niet teveel op te laten vallen😉
@quinn: die verhuren vaak geen Ferrari’s maar golf GTI’s.
@rs18011: jij bedoelt de prutsers
@quinn: kan, maar dit handeltje stond gewoon hele dagen bij de Mac met in- en uitstappers
Voor iedereen die gedupeerd is: Niels keizer en Michiel van der schaaff moet je hebben..
@stinos: goed dat je het ff zegt. Ik stond al bij Jan Keizer voor de deur.. Die wist nergens van. En bij Nick was ik al geweest, lag toch op de route.
99 euro? Op een bekende veilingsite gingen ritjes er standaard uit voor tussen de 10 en 20 euro.. verbaast mij weinig dat ze failliet zijn
@rikus misschien heeft ie meer geluk met zingen..
Ik had via VakantieVeilingen gewonnen maar toen ik wilde boeken kon het ook niet meer. Gelukkig heb ik wel me geld terug gehad want had de extra verzekering al afgesloten… (maand geleden ongeveer)
ben benieuwd wanneer die waggies met hoge kilometerstanden bij de domeinen of op marktplaats staan. Waarde verbrast naar wisselgeld.
@dakarbemo:

Had niks met de extra verzekering te maken, meer over de verplichtingen van Vakantieveilingen.
Iemand ooit in die gele lambo van hun gereden? Nou ik wel dus haha wat een apparaat zeg. Ik kon niet volledig het gaspedaal intrappen omdat die lambo anders zichzelf verzoop, dus moest ik het gaspedaal geleidelijk intrappen. De Ferrari was wel om te doen moet ik zeggen.

Vrienden van mij hebben via een veiling willen boeken maar heel de website lag plat. Na twee weken gelukkig geld terug kunnen krijgen. Op de veiling staat wel een mooie nissan gtr, je krijgt waar voor je geld en mooie route met uitleg van de instructeur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).