Nürburgring nu voor 99% in Russische handen

Auteur: , 37 Reacties

This is for me and mother Russia.

Nürburgring nu voor 99% in Russische handen

Nadat het met het circuit der circuits een tandje minder ging, sprong de Russische zakenman Viktor Kharitonin bij. De man trok z’n knip en schafte zichzelf 80% van de aandelen van de Nürburgring aan en redde de Groene Hel daarmee van de ondergang.

Kharitonin, rijk geworden in de farmaceutische industrie (een uiterst transparante business), deed zichzelf nog eens 19% cadeau. Het resterende ene procentje is in handen van GetSpeed. Met de deal is overigens een bedrag van maar liefst 77 miljoen van uw geliefde ekkermannen gemoeid.

Wellicht dat de Rus erin slaagt om de GP van Duitsland/Europa weer terug te brengen naar het GP-gedeelte van de ‘Ring, want het feit dat Bernie’s miljoenencircus niet meer afreist naar de Eiffel is ongetwijfeld een stevige aderlating. (via: Autoweek.com)37 reacties

Ik snap de sarcastische ondertoon in dit artikel niet. Dit is super goed nieuws lijkt mij voor iedere petrolhead.
@ghost: amen.
@ghost: sarcastische ondertoon ? Waar dan ?
@norge: ik zie het ook niet. Al zie ik de laatste tijd wel meer artikelen die erg subjectief zijn.

Ik vond het altijd sterk van autoblog dat de artikelen objectief waren maar wel grappig. Dat zie ik langzaam veranderen
@ghost:
Super goed nieuws voor iedere petrolhead? Waarom dat dan? Omdat het compleet in handen is van een Russische multimiljonair? Oh wacht! Ja! Die zijn wereldberoemd om de zorg die ze besteden aan faire spelregels, correct zakelijk gedrag en puik onderhoud! En corruptie? Uitgesloten! Absoluut! Hebben ze nog nooit van gehoord…….
@9000cse: blijf dat maar geloven. Ik zeg echt dat iedereen in Rusland goed is maar er zitten lang niet alleen maar rotte Appels tussen.
@ghost: ik zeg echt niet*
@ghost:
Ja! Ik blijf dat geloven. En niet dat alleen! Alles en iedereen die na de val van het communisme tot onmetelijke rijkdom is gekomen, heeft diepgewortelde connecties met de meest ondoorzichtige krochten van de communistische nomenclatuur. En de meest schofterige en verachtelijke manier waarop ze menen zich alles te kunnen veroorloven omdat ze nou eenmaal geld in overvloed hebben, zorgt ervoor dat ze regelrecht uitgekotst worden door iedereen die met ze te doen krijgt.
@9000cse: had je liever gehad dat Shell de boel daar kocht met eerlijk verdiende Nigeriaanse oliedollars?
@davidw:
Leg eens uit waarom dat het enige alternatief is waaruit ik mag kiezen?
Misschien probeer je ook eens te beredeneren waarom deze Rus zoiets koopt. Denk je misschien dat hij dat doen om de fans van de Nürburgring een plezier te doen?
@ghost: is ook supernieuws!!
@ghost: Ik moest even 2 keer lezen en toen zag ik één stukje dat je als sarcastisch kunt bestempelen, namelijk de transparante medicijnenindustrie.
Als je niet snapt dat daar een kritische noot bij is geplaatst dan ben je wel heel erg verknocht aan oogkleppen..
Wat doen Russen op de Nürburgring?
@parttimeautospotter: zelfde als de Hollanders
@parttimeautospotter: Dit word een nieuwe youtube hit, Russische dashcamfilmpjes van op de ring.
Olga met paard en kar, Pjotr met de fiets en een fles drank en Olek met zijn Lada die halverwege 2 wielen kwijtraakt…
Dus Putin komt straks ook rondjes draaien in een ZIL?
Benieuwd wat voor veranderingen dat gaat brengen de komende jaren.

Nog meer aftikken voor een rondje of stukje vangrail.
En een privé eigenaar van een tolweg bij TF. De staat was eerst ook nog aandeel houder. Wat gaat dit voor verandering geven bij de Duitse verzekeraars die de Ring niet mogen uitsluiten in hun polis? Misschien wat ver gezocht maar in de toekomst toch wat lastiger. Duitse verzekeringen zullen alles aangrijpen om de Ring te mogen uitsluiten.
@schnor: oh nee beter het alternatief dan: faillissement! Helemaal niet meer rijden op de Nordschleife.
Laat hem maar gewoon duits worden
Be prepared voor een stormloop van Lada’s op de Ring…
Ronderecords zetten met de nieuwe Lada.

OT: op Ziggo wordt een Formule E-race uitgezonden met hele bekende namen achter het stuur. Die wagens klinken net zoals mijn oude RC-wagentje. Wat erg zeg!!!!!
Yes! Dashcamvideos van de Nurburgring…
Russische zakenmannen die dingen overnemen en het zien als speeltje.. dat loopt vaker fout af dan goed.
Zodra de lol er vanaf is, gaat vaak ook de geldkraan dicht. Dagelijks management wil ook nog eens misgaan door clashend persoonlijkheden.
Daarna wordt de bende afgedankt.

Viktor woont nog in Moscow. Hij is vriendjes met Roman Abramovic en die is op zijn beurt weer vriendjes van Poutin. Dus nu zit Viktor nog aan de goede kant. Maar dat soort dingen kunnen ook snel veranderen.
@gregorius:
Ik denk niet dat Abramovitsj vriendjes is met Putin of diens kornuiten.
Hij heeft destijds het grootste gedeelte van zijn -op discutabele wijze verkregen imperium- weer netjes terug gegeven aan de Russische staat cq Putin.
Ik denk zelf om het vege lijf te redden.
Om niet zoals die andere oligarch Chorodowski in de bak te eindigen !

Ondertussen schijnt die Putin ook multi-miljardair te zijn !
@desjonnies: Ik dacht altijd dat Roman A in LDN zat omdat het te heet onder zijn voeten was in Moskou. Maar ik las ook dat hij een jacht van 25mio aan Vlad P heeft gegeven. Dat daar waarschijnlijk meer achter zit, is een gegeven.
In ieder geval zit Roman A op dit moment aan de goede kant van de grens van Vlad P en het Kremlin.

Het enige wat ik er mee wilde aangeven: de miljardairs van Rusland zijn zover gekomen omdat ze veel ondernemingen veel te goedkoop hebben kunnen aanschaffen. De genen die daarna ‘netjes’ af en toe zaken ten goede van de Russische staat deden en vooral geen kritiek hebben om Vlad en vrienden, die lijken het meeste te kunnen houden.
Als Russchische miljardair kan alles altijd opeens veranderen.
Hmmm, rijk geworden in de pharmaceutische industrie… Krijgen we dan binnenkort een kuurtje Nürburgring als ultiem middel tegen wagenziekte? (vijf dagen, drie maal daags een rondje, KUUR AFMAKEN!!!)
Zelf kom ik er nooit en zal ik er nooit komen om een rondje ring te doen.
De streek de Eifel is mooi genoeg om doorheen te rijden.

Maar, enfin, dit is u het speeltje geworden van een Russische oligarch, misschien wel omdat niemand in het Westen er de centen voor overheeft.
In ieder geval is dit voor degenen die de Ring graag bezoeken beter dan dat er plantjes uit het asfalt groeien denk ik.
En @9000cse, er is, denk ik niet ene Russische oligarch op te noemen die zijn enorme vermogen in korte tijd heeft opgebouwd met eerlijk werk !
Moskou is wel de enige plaats ter wereld waar een kennis van me op een doordeweekse zaterdagavond vier van die afschuwelijke Maybachs op één kruispunt heeft gezien !
Zegt genoeg dunkt me !
Kamaradski !
@desjonnies: juist, als alle hekken gesloten zijn en het onkruid er welig tiert, zou men smeken om een rijke Rus. En nou opeens is de helft hier erop tegen. (Ja ik kom er heel vaak)
@audir8v10: Inderdaad, rare reacties. Was het wel goed geweest als een oliemannetje van het Arabisch schiereiland de zaak gekocht had, of een Chinees (daar wil ook nog wel wat los geld zitten)? Kruidvat draait toch ook goed?
From Russia with love. Goed nieuws! Bovendien prefereer ik de rust en kalmte van Poetin boven de grote bek en de agressie van Obama. En met mij steeds meer mensen. Logisch ook.
@kempenaer: grote bek en agressie van Obama…?
@kempenaer:
Zo’n uitspraak zegt heel erg veel over jezelf. Voor mij in ieder geval genoeg. Wie een zeer hoog geplaatste ex-KGB-officier zoveel lof toezwaait kan beslist niet door het leven gaan zonder een dubbele agenda. De link die je mogelijk probeert te leggen heeft overigens net zoveel te maken met bovenstaand artikel als een ons gekookte ham in de aanbieding bij Appie en restauratie van het Rijksmuseum.
@kempenaer: Ehm.. even voor de duidelijkheid: Obama is die zwarte, Bush was die redneck en Putin is die boze chihuahua.
Ik denk dat je ze een beetje door elkaar hebt gehaald..
@kempenaer: Hij laat inderdaad uiterst kalm je kop er af hakken…
Als Bernie daar het circus terug zou willen brengen had hij het circuit zelf wel gekocht. Geloof mij nou maar de f1 zien we daar de komende tijd niet terug.
Was dat een c&c: red alert referentie?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).