Obama’s Beast in Nederland: een kijkje achter de schermen

Auteur: , 53 Reacties

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat Barack Obama twee dagen op bezoek was in Nederland. Hij had een hele vloot aan auto's, helikopters en vliegtuigen meegenomen om te zorgen dat hij optimaal vervoerd kon worden. Wij hebben speciaal voor jullie een serie foto's van zijn auto's, terwijl ze op Schiphol staan.

Wagenpark Barack Obama @ Schiphol

We zien een aantal Boeing C-17 vrachttoestellen van de Amerikaanse luchtmacht, (zwarte) ambulances, diverse Chevrolet Suburbans en uiteraard vier exemplaren van de Cadillac One aka The Beast.

Barack reist namelijk in stijl en laat niets aan het toeval over. Met één reserve limousine neemt hij geen genoegen en daarom is er een heel kwartet meegenomen. De foto’s die je hieronder ziet zijn gemaakt bij het VIP Centre op Schiphol Oost en in Amsterdam.
53 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
@230kompr: gefeliciflapstaart voor je goed onderbouwde reactie, maar waarom eigenlijk?
En dan mag ik maar 20 kg bagage meenemen als ga vliegen…
@k-man:
Dan heb ik een tip voor je: doe als Obama; neem je eigen vliegtuig(en) mee.
Al dat commentaar op het overdrijven van de VS. Kom op, dit is toch gewoon cool? Zelf 3x deze limousines voorbij zien razen, erg indrukwekkend!
Precies! Dit is geweldig om te zien en mee te maken! Ik ze ook van (heel) dichtbij gezien en het is echt een unieke ervaring, het kost misschien wat maar het is wel mooi!
Waar zijn die vliegtuigen nu heen? Net rond 6u kwamen twee van zulke laag over de achterhoek vliegen
@ruudw: kratje Grolsch halen? Goedkoper tanken over de grens? Ik zou het eerste doen :)…
@ruudw: Obama ging na Amsterdam naar Brussel en daarna naar het Vaticaan. Het is dus waarschijnlijk dat ze ook in die richting gaan.
@ruudw: grappig. Ik heb ze vanmiddag ook zien vliegen boven Arnhem. Heel dicht op elkaar en bijzonder laag. Inderdaad richting Duitsland.
@dennisdd: http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=131973 blijkbaar gewoon van defensie richting Groningen.
@ruudw: Dat waren ze inderdaad.
@ruudw: die heb ik vanmiddag ook nog gezien boven Volkel.. of in ieder geval soortgelijke..
Die deuren, damn!
Daar moet je met je jatten niet tussen komen.
Die drempel het vliegtuig in kan ie dan weer wel goed nemen…
Tikkie ordinair, maar wel ontzettend gaaf om te zien!
@ruudw Obama is gisterenavond naar Brussel gevlogen voor ik geloof een bezoek aan een begraafplaats voor Amerikaanse gesneuvelde militairen in WO I & II en een mini NATO top om vanavond door te reizen naar Rome/Vaticaanstad voor een ontmoeting met de Paus.Een paar van die C17’s zullen wel alvast naar Italië zijn gevlogen.
OT voor alle ‘VAN MIJN BELASTINGGELD !!!!’ roeptoeters;
Waar maak je je druk om? Het is toch vet dat Nederland het zo tot in de puntjes goed geregeld hebt?
De collonne van een stuk of zeventien helicopters vloog maandag vlak over mijn huis en dat was best wel een dingetje hoor.
Wie had er permissie om van zo dichtbij foto’s te maken?
@Laue: Alberto Stegeman waarschijnlijk ;-). Ziet er overigens wel imponerend uit!
@Laue: mijn zwager doet het geluid voor United Broadcasting, die ook voor deze klus waren ingehuurd. Hij heeft de meest mooie foto’s van heel dicht bij. Zijn omslagfoto op Facebook is nu een een selfie in het chroom van The Beast! Te cool! Verder foto’s waar je een beetje in de auto kan kijken en veel foto’s van de Air Force One en de heli’s.

Ik weet niet of je het kan zien omdat hij z’n pagina misschien wel beveiligd heeft, maar anders hier de link: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=848322168517999&set=a.466368773380009.128972.100000206705451&type=1&theater&notif_t=like
@laue ik las hier op AB bij een spot, dat als Obama er niet in zit of in de buurt is de “presidential seal” zoals de uploader het noemde eraf is. En je dan best dichtbij kan komen.
zo weten we weer waar ons belastingsgeld naartoe gaat.
@Jantje_555: jij woont en werkt in de USA?
@Jantje_555: ‘taxation without representation’ (nummerbord foto 7)
@engel: Dat was de voornaamste reden voor Amerika om in opstand te komen tegen het Verenigd Koninkrijk. Heeft helemaal niets te maken met Nederland.
@fritsie: Het motto van de opstand was idd ‘NO taxation without representation.’ De slogan op het kenteken slaat op het ontbreken van stemrecht van inwoners uit Washington D.C. voor het congres, maar kan enigszins dubbel opgevat worden.
en ik maar een uur of langer stil staan om brussel binnen te geraken vandaag..
@patab: dan hoop ik dat je inmiddels thuis bent want de ring antwerpen is ook een 1 1/2 uur drama op het ogenblik
@thierryvth: bedankt voor je bezorgdheid! :) maar ik ben inderdaad terug thuis geraakt via de a12. een hele stuk rustiger dan de e19!
@patab: moet ik is ff kijken hoe dat zit met de a12, vanmiddag weer naar huis voor een paar dagen.
@thierryvth: ik ben in de middag weer snel thuis geraakt via de a12, alleen bij de stoplichten in de buurt van aartselaar is het een beetje druk, maar daar ben je soms sneller als je uitwijkt naar de parallele weg naast de 12 en weer naar de hoofdweg als je bij de ikea bent. Meestal is dit sneller in de spits.
Ronduit belachelijk!
@bofkont: want? Waarom? Of ben je 14 en moet ik je je eerste geschiedenis les geven?
@thierryvth: Komop zeg, je gaat dit soort onzin toch niet goed praten, f16’s in de lucht,fregatten voor de kust, afweersystemen in de duinen overal sluipschutters. Deze operatie zowel van NL als Amerika is puur overdreven machtsvertoon.
@bofkont: Inderdaad overdreven deze mate van beveiliging voor de grootste leiders van deze wereld…

Even je verstand gebruiken en je begrijpt waarom de beveiliging zo streng is.
@jeffreym3: Grootste leiders van deze wereld? lol zo zou ik ze niet omschrijven.
Maar ik begrijp wat je bedoeld.
@thierryvth: En 14 jaar? check mijn profiel.
@bofkont: Snotaap….. :)
@norge: Lol idd :)
@bofkont: check profiel??? Ben je een lekker wijf? Uiteraard is het machtsvertoon want dat schrikt de gemiddelde idioot wel af maar zonder het machtsvertoon zijn er nog wel wat dictatortjes op de planeet die d’r een paar miljoen tegen aan willen gooien om die vent om zeep te helpen. Jij denkt dat ie nog zou leven met 2 Macgyvers naast zich? Die stoppen de Iraanse geheime dienst om maar eens iets te noemen.
@thierryvth: Nee dat zeg ik niet, maar dit is pure waanzin, zodra hij land was het Amerikaans grond gebied bla bla bla. Nederland kan ook instaan voor zijn veiligheid, daarvoor hoeft die hele poeha niet mee.
@thierryvth: toen ik in de file stond was ik wel beginnen denken waarom hij al deze veiligheidsmaatregels nodig zou hebben? een mens die niets fout doet en niets te vrezen heeft moet toch geen schrik hebben?
@patab: je bent sarcastisch toch? Of heb je de afgelopen 20 jaar onder een steen geleeft?
@jeffreym3: dat hoop ik wel voor hem anders komt ie in aanmerking voor ” the most stupid comment of the year” award.
@patab: Er is in veel landen zo’n grote haat tegen Amerika dat het niet uit maakt of je goed of slecht bent. Je bent als president al meteen veroordeeld als de vijand. Dus die beveiliging lijkt me zo slecht nog niet. En ik denk dat Obama die beveiliging eerder heeft te danken aan zijn voorgangers dan aan zichzelf.
Bovendien waren de extra maatregelen niet alleen voor Obama, als je ze allemaal bij elkaar heb de wereld “leiders” dan is het een iet wat verhoogd risico of was je dat ontgaan?
Ontgaan natuurlijk. Sommige mensen zijn extreem kortzichtig en zeiken om het zeiken. Typische naar hollands gedrag.
Heb vandaag nog twee van zulke zien vliegen
Tenslotte kunnen wij in deze relatief vrije omstandigheden leven omdat deze wereldleiders af en toe met elkaar moeten overleggen…. Het gezeik zou sommigen wel afgeleerd worden als je in een land woont waar je allemaal verplicht hetzelfde kapsel moet hebben als de Grote Leider!!!
@marcvaneendenburg: Lijkt me best lastig als je kaal begint te worden.
Buiten dat zal ik hem toch geschiedenis les moeten geven, niet slechte mensen maar mensen die zeggen dat je een ander lief moet hebben worden vermoord.
Martin l. King, John lennon, Kennedy, ghandi and jezus
(Met dank aan George Carlin)
De machtigste man ter wereld = de armste man ter wereld, huidige schuld –> 18.326.203.000.000,00

Had ie misschien toch maar 1 Beast moeten afnemen:D
Leuk ding, zo’n gmc :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).