Officieel: 007 Aston Martin DB5 als LEGO-creatie

Auteur: , 28 Reacties

LEGO heeft een nieuw product in de categorie: hebb0n.

Wie handig is met LEGO-blokjes én fan is van James Bond moet deze klassieker eens bekijken. Onderdeel van de LEGO Creator-serie is deze 10262 James Bond Aston Martin DB5. Een replica van de iconische auto uit de James Bond films. LEGO adviseert een leeftijd van 16 jaar of ouder om de auto succesvol te kunnen bouwen. Het pakket bestaat uit 1295 stenen.

Zoals je mag verwachten van een LEGO-product steekt deze DB5 kwalitatief goed in elkaar. Zo komt de Aston Martin inclusief roterende kentekenplaten, de alombekende schietstoel, uitschuifbare messen in de wielnaaf en twee machinegeweren op de voorkant van de auto.

LEGO heeft de 007-bolide in samenwerking met Aston Martin en EON Productions ontwikkeld. De onthulling van de DB5 was vanmorgen in de LEGO Store op Leicester Square in Londen. De replica is 10 cm hoog, 34 cm lang en 12 cm breed. De kans bestaat dat er nog meer 007 LEGO attributen komen en dat deze DB5 het begin is van een nieuwe reeks.

De 10262 James Bond Aston Martin DB5 is vanaf augustus verkrijgbaar. LEGO hanteert een adviesprijs van 169,99 euro.28 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Zoheee, die is lelijk.
@erreen: Het is geen Technic Bugatti of Porsche GT3 RS nee haha.
Die pook……
@b2014209: heeft een functie
Hij is al verkrijgbaar voor 160,00

https://shop.lego.com/nl-NL/James-Bond-Aston-Martin-DB5-10262
@nsuprinz: 169,99
@nsuprinz: goeie investering. Hin is binnen 5 minuten al van 150 naar 160 naar 169.99 gegaan. Over een jaar…. poah
@shalomleon: Wacht maar tot er van die uitzuig ratten h’m op Marktplaats zetten.
@venividivici: wacht maar tot de Chinezen hem op Aliexpress zetten… Kost -ie in een keer nog maar 6 tientjes oid.
@RRRobert: en ben je zes keer zo lang bezig als je de gebruiksaanwijzing moet volgen
@chriscross: nope. Lego is tegenwoordig zo vriendelijk om van elke set die ze uitbrengen de bouwinstructie in pdf op internet te zetten, dus ook die wordt één op één gekopieerd.
@RRRobert: Nee, ik moet die nep namaak zooi niet!
@venividivici: kan ik me goed voorstellen, maar hele volksstammen denken daar anders over.
@venividivici: heb uit betrouwbare bron gehoord dat er met de klant vanuit de fabrikant een clausule wordt getekend dat deze wagen niet binnen 2 jaar verkocht mag worden, schijnen ze geleerd te hebben van voormalige collegae.
Ziet er niet uit man…
Het lijkt wat op een Bentley Bentayga :P
Hebb0n!! Super tof
Lijkt meer op een Volvo 262
Gaaf gedaan weer. Vind ‘m in vergelijking met de VW Bus en de Mini wat tegenvallen, maar de gadgets maken wel heel veel goed!
Ik begrijp echt niet waarom fabrikanten zo enthousiast meewerken aan een Oostblok schaalvariant van hun eigen iconen. Als een Tsjech een houten Lambo bouwt, lachen we ons allemaal een breuk. Ik zie het verschil niet tussen de LEGO creaties en houten Lambo’s, behalve de schaal.
Mensen die zeggen dat ie lelijk is snappen het punt niet. Je kunt als LEGO-ontwerper je focussen op de functies of de styling. Kies je één van die twee, dan delft die ander het onderspit. Dus hij zit tjokvol met functies, waardoor de styling op plaatsen “anders” is. Maar het geheel ziet er leuk uit vind ik, en de gadgets maken heel wat goed.

En ik weet dat er “third party” LEGO-bouwers zijn die een auto tjokvol met functies en goede styling zelf hebben gebouwd, maar LEGO zelf richt zich ook op bouwgemak, stevigheid en vooral degelijkheid. Een LEGO bouwer die ik (toen ik zelf in de (digitale) steentjes zat) wel eens sprak, had een Toyota Tacoma Pikes Peak van LEGO gebouwd, die hij op verzoek met het vliegtuig ergens heen moest sturen. Verpakt zoals elke auto schokdempend verpakt zou zijn. Bij aankomst lag hij in honderd stukjes. Dat doet deze Aston Martin dus hoogstwaarschijnlijk niet.
Prachtig hoe ze het lijnenspel hebben kunnen verwerken in dit model. Oh wacht..
Jammer dat LEGO alsmaar duurder wordt. De Ferrari was 90,-, mini ook zoiets, de Engelse dubbeldekker 130,- maar had veeeeel meer blokjes, de kever was 100,-. Dan vind ik 170,- voor dit ding erg fors. Zeker ook omdat het de minst mooi gelukte is van de bovengenoemde.
@ghost: Sommige grote pakketten kosten wel 1000 euro.

Maar dan heb je ook wat natuurlijk…
@Esprit_de_Flandre: duurste pakket is de Millenium Falcon UCS en is €849,- . Overdrijven is ook een ding.
@ghost: Mja, misschien iets te enthousiast geweest. In elk geval: Lego wordt te duur…
@ghost: alie ahum

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).