Officieel: Citroën C3 Aircross

Auteur: , 15 Reacties

De opvolger van de Citroën C3 Picasso.

Er was al eens een C3 Aircross (aka C3 voor boswachters), maar die werd alleen in Brazilië geleverd. Vervolgens zagen we begin dit jaar de C-AIRCROSS Concept en nu is er dan een nieuwe generatie, waar wij ook van mogen ‘genieten’. Sterker nog, deze C3 Aircross komt de C3 Picasso vervangen.

De C3 Aircross is een compacte SUV, zoals zovelen, en gepositioneerd onder de welbekende C4 Cactus. Die C4 Cactus is een hit, dus Citroen blijft strooien met plastic/rubberen details. In vergelijking met de Cactus is de zijkant van de C3 Aircross relatief ‘clean’ gebleven, maar er zijn genoeg kunststof randen aanwezig om een allergie van te ontwikkelen. De streepjes bij het achterraam vind ik dan wel weer leuk gedaan, hiermee wordt het misschien wat gezelliger op de weg.. Uh, urban jungle! De kleuren van die omlijstingen, naafkappen, dakdragers en spiegelkappen zijn uiteraard allemaal te personaliseren. In totaal zijn er 90 kleurencombinaties verkrijgbaar die inspelen op de persoonlijkheid en smaak van de klanten.

Zoals we weten is Opel overgenomen door PSA. Deze C3 Aircross komt er dus ook met een Opel-badge, genaamd Opel Crossland-X. Zou ik moeten kiezen, dan ga ik voor deze Citroën!

Het motorenaanbod bestaat onder andere uit een 130 pk sterke 1.2 PureTech. De instapper is een 82 pk PureTech (driepitter). Diesel rijden kan met een 100 of 120 pk sterke 1.6 BlueHDi (handbak). Nederlandse prijzen en beschikbaarheid (november) worden binnenkort bekend gemaakt.

UPDATE: en we hebben bewegend beeld!15 reacties

Ik vind het maar helemaal niets. Het heeft de uitstraling van kijk mij eens, met dan die sneue velgjes eronder en de capaciteiten van een ferrari offroad.
En de looks is het gewoon net niet.
Guitig karretje! Citroen is goed bezig de laatste tijd. Nu nog de bovenkant van de DS gauw invullen zodat we weer een sublieme cruiser hebben a lá C6 en DSen van welleer…
Mattenset op de deuren plakken en je hebt een “typisch eigenwijze Citroën” ..
Lelijk , verhoudingen zijn totaal walgelijk. Zal wel praktisch zijn , maar wel spuuglelijk. Onvoorstelbaar dat Citroen haar designteam niet onmiddellijk de laan uitstuurt.
Deze vind ik minder, toch jammer want de nieuwe C3 is heel goed gelukt.
90 kleurencombinaties, dat is nog eens premium zeg. Dit is gewoon een erg leuke wagen.
Hmm.. valt toch een beetje tegen. Net iets te hoog voor het mooie.
gepositioneerd onder de C4 cactus? dus ook goedkoper? Dan lijkt het me dat je voor weinig geld een ruime auto krijgt.
@saxoke: scherpe constatering. Wie weet kunnen ze hiermee ook de strijd aan met de Dacia Sandero (/Stepway) van concurrent Renault.
Multipla 2.0
De verhoudingen kloppen totaal niet. In tegenstelling tot de echte C3 waar ik stiekem fan van ben is deze unit een beetje buiten verhouding.
Interieur ziet er goed uit. de buitenkant minder.
Plastic randen rond de wielkasten te groot, of wielen te klein… in ieder geval geen porem!
Liever de gewone C3 of dan toch een C4 Cactus
Leuke auto om te zien! Je gaat deze veel zien, zo wordt het weer leuk om naar andere auto’s te kijken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).