Officieel: de Chinese Qoros 5 SUV

Auteur: , 27 Reacties

Benoem alle auto's waar Qoros designelementen van heeft gejat en win de speurneus van de dag trofee.

Inderdaad flauw en erg kort door de bocht, want het is geen lelijke kar. Maar dat Chinese designers helaas nog steeds niet uitblinken in originaliteit is gewoon een beetje jammer. Eenheidsworsten zien we al genoeg op de weg. Tot zover mijn persoonlijke mening, door naar de feitjes.

De Qoros 5 is namelijk onder meer ontworpen in München, wat het enigszins Europese uiterlijk deels verklaart. De 5 rolt op 19 inchers en helaas is het nog gissen naar de techniek die deze patta’s laat spinnen. De auto staat in elk geval op hetzelfde platform als de eerdere Qoros 3 en de City SUV. Tijdens de 2015 Guangzhou Auto Show vanaf 20 november worden details bekendgemaakt.27 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Ik vind het eigenlijk wel een origineel modelletje. Prima ontwerp, eigenlijk.

Net als bijvoorbeeld de Kia Sportage, Opel Insignia, Ford Fiesta, Hyundai Elantra en Mazda 6: maakt niet uit welk logo er op staat of welk imago het heeft: gewoon een prima ontwerp.
Achterkantje is niet echt mooi geworden vind ik. Helaas, want de 3 vond ik wel geheel geslaagd.
Achterlichten van de cayenne, achterbumper van de rr sport, velgen van de cayennen en de voorkant van een rr discovery sport. Krijg ik nu een sticker?
@jeroen13: nee. Misschien een kusje van je mama oid
@smoothoperator: joepie!
Kia? Is that you?
Voorkant is zeker geslaagd, vooral omdat t op Kia lijkt en die kunnen naar mijn mening mooie auto’s maken.
De achterkant? Dat zijn sangyong praktijken, ronduit lelijk.
Beetje Macan achtig, maar de achterkant GLE achtig
Chinese designers? Duitse designers in een Duitse designstudio.
@Jochempie: eigenlijk imiteren ze dus niet zozeer automodellen, maar business modellen. Kia, Hyundai en Toyota doen het tenslotte ook al jaren zo. En niet zonder succes.

Los daarvan vind ik die Qoros modellen zeker de moeite waard. Ik ben ook heel benieuwd hoe ze in vergelijkende testen presenteren t.o.v. de concurrentie.
En ik maar denken dat Qoros Israëlisch was………
@camber24: Hoezo?
@camber24: was in het begin inderdaad een joint-venture tussen Chery en Israeli Corp. Israeli heeft zijn deel verkocht. (Bron: google 😉)
Aardige suv van die Chinezen.
koplampen met doorlopende lijn door de voor-spatborden. hallo evoque
Ik meen ‘t, ik ben deze ochtend door dit model ingehaald op de r4 in Gent
Zal voor een zacht prijsje denk ik best wel goed verkopen. Als ie duurder word dan een kia dan geef ik een chinese bak weinig kans
Beetje evoque en macan
En, wanneer komt Q̶u̶o̶r̶n̶ uh Qoros nou eens naar Europa?
@utregcity: Quorn zijn de vega-burgers toch? Zouden op vlees moeten lijken, dat idee bedoel je?
@remcott: Precies, vlees nog vis, net zoals Qoros…
Mooie auto… Zou zo een concurent kunnen zijn voor de gevestigde orde..
Dus nu is het wachten op die gevestigde orde om weer smerige truuks uit te halen zoals ze hebben gedaan met Landwind..
Laatst nog een hagelnieuwe 9 jaar oude landwind zien staan in een kas in het zuiden van het land… Helaas, de BPM die er nog overheen moet is duurder dan de auto nu zou moeten kosten….. Die dingen krijgen ze niet meer verkocht sinds die honden van Slopel een smeercampagne hebben gestart.
Benieuwd of Qoros het gaat redden. Zowel voor de thuismarkt als Europa te duur. Qua design niks mis mee, maar dat is niet genoeg.Reputatie, dealernetwerk etc. zitten allemaal tegen.
Niet orgineel. Maar niet verkeerd. Ik ben benieuwd hoe veel mensen hem hier zouden kopen als hij goed geprijsd zou worden. Als dit de prijsknaller in het mini suv segment kan worden kan hij best eens goed gaan verkopen hier.
Kunnen we het maken? Nou en of!! Wat een ontzettende Bob de bouwer auto zeg. Ik snap niet dat hier nog zoveel positieve reacties zijn op deze creatie.
Qoros maakt gewoon mooie auto’s, 1 van de enige Chinese auto’s die ik hier wel zou rond zien willen rijden. Ook de rest van hun gamma.
Ziet er een stuk beter uit dan de 3. Die was niet aan te zien. Deze vind ik aan de achterkant alleen nog niks. Voor de rest ziet er goed uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).