Officieel: de nieuwe Ford S-Max

Auteur: , 8 Reacties

Kijk die dynamische LED-koplampen met automatisch grootlicht en antiverblinding ons eens gemeen aangrijnzen.

Nadat de auto vorige week al de openbaarheid in lekte, heeft Ford vandaag de doeken van zijn nieuwe grote people mover getrokken. Hun Sports Activity Vehicle, zoals ze hem zelf noemen, biedt ruimte aan zeven personen maar moet toch lekker wendbaar zijn.

In de S-Max vinden we technologieen terug als Adaptive Steering en Pre-Collision Assist. Zoals het een praktische auto betaamt zijn de ruimte-configuratiemogelijkheden divers: hij biedt 32 verschillende manieren om de zitplaatsen en laadruimte in te delen. Voor een tweede en derde rij zitplaatsen is er Easy-Fold.

Ford S-Max interieur

Wil je weten wat voor motoren er onder de kap liggen? Zie de Mondeo. Dit betekent dat er onder andere een 1.5 benzine-Ecoboost, en voor de dieselaars een 2.0 TDCi onder de kap ligt. Daarnaast is de auto uitgerust met SYNC 2, een update van Fords spraakgestuurde connectiviteitssysteem, een handsfree bedienbare achterklep en nog vele andere zaken die het hart van de pappa met een bovengemiddeld libido moeten veroveren.

Bovendien zien we nu voor het eerst beelden van het interieur. Waar? In de gallery natuurlijk! Live-onthulling op de Autosalon van Parijs.8 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Ziet er goed uit!
Het lijkt langzaam het “sportieve” idee van de 1e types S-Max te verliezen, of ligt dat aan mij? Het is een nette auto hoor, begrijp me niet verkeerd, maar meer dan een goede degelijke minivan straalt het niet uit.
Laat maar komen, heb nu de huidige S-max in titanium S uitvoering met die heerlijke 2.2tdci blok erin. Ben er zeer tevreden over. Hoop dat die 2.0 tdci wel met biturbo komt.
Misschien dat ik over twintig jaar of zo ook een hoge instap ga waarderen, maar voorlopig hoef ik nog geen MPV onder mijn reet carport.
Ik weet niet wat ik vind van de interieurs van Ford.. Kan het niet mooi vinden, verder een errug strakke bak!
@mikehaans: Dash lijkt beetje op zo’n goedkoop stereotorentje van vroeger met zo’n druk display.
@Pallas: yes, kan ik me inderdaad wel in vinden…
Zeker mooi, maar de vorige zag er net wat strakker uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).