De prijzen zijn bekend. En wat kost een S6 in vergelijking met de concurrenten?
Geen dikke achtcilinders meer, maar een 3.0 V6 TDI met turbo zijn tegenwoordig het recept voor de Audi S6 en S7. Wie liever benzine wenst zal geduld moeten hebben. Petrol power komt er in vorm van een 4.0 TFSI voor de toekomstige RS 6 Avant en RS 7 Sportback.
Audi stelde de S6 en S7 in april voor en het feit dat de S-modellen met een dieselmotor kwamen had een schokeffect voor sommigen. In Duitsland zijn ze voorlopig nog niet klaar met de op grote schaal geplaagde brandstof. We reden de nieuwe S6 Avant en is diesel echt zo verschrikkelijk dan? Wouter en Casper voorzien je hier van deskundig commentaar.
Inmiddels zijn de S6 Limousine, S6 Avant en de S7 Sportback opgenomen in de Nederlandse configurator van Audi. Dat betekent dat ook de Nederlandse prijzen bekend zijn. Even een kleine opfrisser: de diesels leveren 350 pk en 700 Nm koppel, doen het sprintje naar de honderd in om en nabij de vijf seconden en hebben een begrensde topsnelheid van 250 km/u.
Nederlandse prijzen
Het begint met de S6 Limousine. Deze is er vanaf 107.550 euro. Een klap geld, maar door het ontbreken van een achtcilinder is de nieuwe S6 enkele tienduizenden euro’s goedkoper in vergelijking met het vorige model. De S6 Avant kost je 111.750 euro en voor de S7 Sportback beginnen de prijzen bij 121.300 euro.
Belgische prijzen
In België kost de S6 Limousine (heet daar Berline) 78.780 euro. De S6 Avant kost 81.080,01 euro. De S7 Sportback is er vanaf 86.350 euro.
Wat doet de concurrentie?
De nieuwe S6 Limousine (350 pk) kun je vergelijken met de BMW M550d xDrive (400 pk) en de Mercedes-Benz E400 d 4MATIC (340 pk). De BMW heeft meer vermogen, is met 4,4 sec naar de honderd een stuk sneller, maar ook duurder. Deze 5 Serie is er vanaf 123.155 euro. De Mercedes heeft 10 pk minder in vergelijking met de Audi, maar zit met 4,9 seconden vrijwel net zo snel op 100 km/u. Met een prijs van 87.971 euro is de E-klasse het goedkoopste van dit trio.
De Mercedes is met een CO2 uitstoot van 154 g/km een stukje schoner in vergelijking met de nieuwe S6 (165 CO2 g/km) wat voor een deel de verklaring is voor een goedkopere aanschafprijs. Diesels met een uitstoot boven de 61 gram/km te maken met een dieseltoeslag van 88,43 euro per gram CO2-uitstoot. Daarnaast valt de E-klasse nét in de gunstige BPM-categorie (139 CO2 g/km tot 156 CO2 g/km), terwijl de S6 met zijn 165 CO2 g/km daar buiten komt en te maken krijgt met de duurste BPM-categorie.
70 reacties
Sneller is de 550 in ieder geval wel.
Het is dat het best fijn wonen is in NL.
Nee hoor, voor 30.000 meer hoef je tenminste niet in België te wonen.
Ik rij met Luxemburgse platen daar de auto eigendom is van van mijn Luxemburgse werkgever.
Het Luxemburgs bedrijf betaalt alle taksen en onkosten van de wagen.
In Lux is er haast geen bijtelling ! Mijn loon stort men op mijn Luxemburgse rekening. Ik betaal belasting aan de Luxemburgse staat, niets in BE.
De ( omnium ) verzekering is afgesloten bij een Luxemburgse verzekeraar en dekt heel Europa.
Tevens zijn er belastingverdragen tussen landen die de EU reglementering moet volgen.
Als ik jou reply lees dan betaal je als NL die werkt voor een BE bedrijf, Belasting en sociale bijdragen betaalt in BE, en met een BE firmawagen rijdt, 2 maal belasting op gebruik , 1 x VAA in BE en dan nog eens 1 x bijtelling in NL !
Betreft een NL die een Belgische werkgever heeft, je betaald niet 2x belasting, 1x maar wel in Nederland, net als de bijtelling.
Maar goed, het is een heel technisch verhaal en niet makkelijk uit te leggen maar ik kan je verzekeren dat ik, als werkgever in NL BE en DUI, alles heb laten nakijken door de allerduurste boekhouders.
Het is wel zo, en dat kan het verschil maken, dat ik privé ook een wagen heb op BE nummerplaten en dus
in BE de nodige taksen hierop betaal. In ieder geval bedankt om de info.
Hier in Eindhoven en omgeving hebben velen een naheffing gekregen omdat ze in NL wonen en met Belgische platen rondrijden. Ongeacht of ze in België werken of daar een bedrijf hebben.
Daar kom ik nooit.
Andersom zou het geen nut hebben gehad. Wel grappig dat het aangeraden werd door zijn ‘belastingontduikende’ adviseurs. Top adviseurs.
Precies, hogere bijtelling heb je zelf in de hand.
Gewoon een iets gunstigere auto kopen.
Gelukkig niet.
Voor je het weet moeten we onze pensioenpot overdragen aan Europa.
Het hele idee van de EU was prima in de vorm van BeNeLux, Scandinavië, VK en Frankrijk. Een land als Griekenland heeft eigenlijk nooit iets bijgedragen maar er zijn miljarden heen gegaan en wat is er nu daar? Armoe en crisis. Italië, had mooi kunnen zijn, Spanje en Portugal idem, maar toch ook grote delen verpauperd en moet altijd maar geld bij. Toen kwam er nog iemand met het geweldige idee om Balkanlanden toe te gaan voegen want we moesten groter worden. Dat was letterlijk de ijsschots die de “onzinkbare” Titanic (de EU) deed zinken, langzaam en stilletjes, en niemand die het doorhad..
Vergeet je niet het meest dominante EU land, de economische motor van de EU? Yep, het land van Angela en Ursula, Duitsland. Overigens heeft de Euro veel goed gedaan voor de Zuid Europese landen. Eindelijk is er een vorm van begrotingsdiscipline. Het is nog niet goed genoeg maar wel heel veel beter dan wat ze vroeger deden, gewoon om de zoveel jaar de waarde van hun munt devalueren. wat een geweldige manier is om altijd een arm land te blijven, vermogen vergaren heeft immers in zulke landen geen enkele zin.
Conclusie: je mist wat Europa en economie kennis.
On topic: veuls te duur die Audi’s!
Model S is toch elektrisch?