Officieel: Hyundai stort zich op de pickup-markt

Auteur: , 12 Reacties

De Santa Cruz gaat er komen!

Officieel: Hyundai gaat zich storten op de pickup-markt

In 2015 presenteerde Hyundai een opvallende concept op de North American International Auto Show in Detroit. Opeens stonden de Koreanen daar met een pickup. Een vreemde gewaarwording, want een pickup van Hyundai is wel het laatste wat men verwacht van het merk.

Hyundai was echter bloedserieus. Uiteindelijk heeft het even geduurd, maar na vier jaar is de kogel door de kerk. De Zuid-Koreaanse autobouwer kondigt officieel aan de Santa Cruz in productie te nemen. Het voertuig zal gebouwd worden door Hyundai Motor Manufacturing Alabama (HMMA). In de fabriek in Montgomery, Sweet Home Alabama worden momenteel de Elantra, de Santa Fe en de Sonata gebouwd. Daar komt nu een pickup bij.

Officieel: Hyundai gaat zich storten op de pickup-markt

Het duurt nog even voordat het zover is. Eerst moet de fabriek fors gaan uitbreiden om de productie mogelijk te maken. Hyundai pompt 410 miljoen dollar in de faciliteit om dit mogelijk te maken. De productie van de Santa Cruz moet in 2021 van start gaan. De stap van het automerk is goed voor 1.200 nieuwe banen in en rondom de fabriek.

De Verenigde Staten is de belangrijkste markt voor pickups ter wereld. Hyundai zal met stevige concurrentie te maken krijgen. Zo’n beetje elk gerespecteerd Amerikaanse merk heeft één of meerdere pickups in het gamma.12 reacties

Op zich leuk, maar het uiterlijk is iets te “New York”. Maak het wat meer “Nebraska” en hij zal het goed doen!
@Jochempie: klopt inderdaad! Heb geen flauw idee waar je het over hebt.
@sleurhut: ik lees t als: teveel urban, te weinig outback. Maar daar wordt t niet veel helderder door…
@dondeboer: iets te hip, niet rugged genoeg inderdaad.
@jochempie: maar zijn er al er niet teveel van die praktische primitieve pickups en zijn de stijlvolle hoogwaardige pickups niet juist een gat in de markt?
@mashell: Lastig te zeggen! Zolang de praktische, niet super stijlvolle pickups als warme broodjes over de toonbank gaan, klinkt het voor mij aanlokkelijk om daar een stukje van mee te pikken.
@jochempie: Ik heb het idee dat de interesse van Hyundai toch echt iets oostelijker ligt. Na de “Santa Fe” (New Mexico) en de “Tucson” (Arizona) is “Santa Cruz” eigenlijk wel een logische keuze, al was “San Francisco” natuurlijk ook een prima optie. Die Californian Vibe past hem daarom wel. Laat “New York” en “Omaha” maar over aan de Amerikanen.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Best geinig ding om te zien, maar doet me meer denken aan een Ute, dan aan een echte pickup.
Ziet er best geinig uit. Benieuwd hoe de productieversie gaat worden.
Ik vind hem er best tof uit zien! Zeker de voorkant.
Het concept ziet er best wel goed. Nu maar zien wat daar van over blijft.
De UTE die belasting technisch wel haalbaar is in NL. Altijd al een Holden UTE willen hebben maar die zijn helaas onbetaalbaar hier.
Deze ziet er ook leuk uit maar vast niet V8 of bara v6 leverbaar helaas

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).