Officieel: Mercedes GLE 580 met biturbo V8

Auteur: , 15 Reacties

Na de geruchten is hier het officiële bericht, inclusief een set foto's.

Zouden autofabrikanten afgesproken hebben om op deze donderdagochtend een lading SUV V8-nieuws te lanceren? Na de BMW X5/X7 M50i, de prijs van de Volkswagen Touareg V8 TDI is er ook nog nieuws te melden over een Mercedes SUV. En het heeft te maken met een V8.

In New York presenteerde het merk de GLS 580. Een variant met achtcilinder, voor de Mercedes-rijder die wel veel cilinders willen rijden, maar geen pronkerige AMG hoeft. Kort daarop volgden geruchten dat de Duitsers met meer 580-modellen gingen komen en jawel. Hier is de Mercedes GLE 580.

Officieel: Mercedes GLE 580 met biturbo V8

Onder de kap een 4.0-liter biturbo V8. De motor levert 490 pk en 700 Nm koppel. De achtcilinder is een mild-hybride en werkt met de EQ Boost technologie van Mercedes. Deze techniek, met aan boord een 48v-motor, helpt de auto zuiniger te maken.

Voorlopig komt de GLE 580 alleen in de Verenigde Staten op de markt. Het is niet duidelijk of de GLS 580 of de GLE 580 naar Europa komen. Mercedes Nederland was niet bereikbaar voor commentaar om antwoord te geven op deze vraag. De Mercedes-Benz GLE line-up bestaat in de VS uit de GLE 350, GLE 350 4MATIC, de GLE 450 4MATIC en nu dus de GLE 580. De nieuwe 580 is er in het land van The Donald vanaf 76.800 dollar.15 reacties

Blijft grappig die prijs inclusief hoge shipping cost naar de VS, met de sterke dollar koers. Hier zal die wel 40.000 euro meer kosten.
@mijnporsche: GLE GLS word in de US gemaakt dacht ik.
@mijnporsche: worden deze dingen niet gemaakt IN de USA?
En die 76k is zonder lokale/staat car-tax en de USA-btw.
Net als de X5/7 serie dus, waar eigenlijk geen M/AMG variant van nodig is, omdat deze toch nooit een echte sportwagen wordt.
Niet mijn type auto, maar voor het type auto een briljante uitvoering welke er prima uit ziet.
@dutchdriftking: dit inderdaad. 👍
76800,- dollar damn… daar heb je hier een elektrisch fiets voor.
“Deze techniek, met aan boord een 48v-motor, helpt de auto zuiniger te maken.”

Op dezelfde manier als het zinken van de Titanic tegengaan doormiddel van hozen met een theelepeltje ook enorm zou hebben geholpen.
Ziet er voor een SUV best strak uit, Benz is goed bezig.
Wel mooi hoor, en van voren een stukje strakker als de X5 ondanks de nieuwe v8.
En voor de consistentie hebben ze maar weer de nog-niet-zo-heel-lang-geleden-uitgefaseerde grille met chromen stippen van stal getrokken? Zou fijn als die designers bij Mercedes wat meer besluitvaardig waren…
Beetje bij beetje begin ik de GLE/ML mooi te vinden.
Zelfs met die rare c stijl die ik nu zowaar niet storend meer vind.
Voor de VS, maar er wordt een EU-model gebruikt? Daarnaast kan ik mijn niet voorstellen dat deze niet wordt aangeboden in UAE, KSA en RF.
Hadden wij maar die regelingen zoals in de states…
In de EU heeft dit alleen zin als je hem plug-in kan maken, net als in de Panamera Turbo SEH. Maar dan heb je ook een flinke elektromotor nodig, niet de 22 pk die er nu in zit. En een groter accupakket. Veel extra kosten terwijl het niet zal gaan om grote aantallen. Ik vraag me af of dat een haalbare business case is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).