Officieel: MINI Electric nu te reserveren

Auteur: , 36 Reacties

Als eerste in de elektrische MINI rijden?

Officieel: MINI Electric nu te reserveren

Met BMW-i heeft de Duitse autogroep de eerste stappen gezet naar een elektrisch gamma. De komende periode gaan we daar meer van zien in vorm van onder meer de iX3. Ook BMW-merk MINI gaat op de elektrische toer met een emissievrij model. Vandaag heeft MINI Nederland bekendgemaakt dat het mogelijk is om er eentje te reserveren.

Allereerst: wat ga je precies reserveren? Er is immers nog geen productiemodel getoond. Wel, de MINI Electric zal een driedeurs Cooper worden met de aandrijflijn van de BMW i3. Dit betekent 184 pk en 270 Nm koppel, vermoedelijk vergezeld door een accupakket van 33 kWh. Klem je nog niet vast op deze eerste informatie. Officiële details over prestaties en actieradius volgen in een later stadium wanneer MINI de auto in productievorm zal presenteren.

Officieel: MINI Electric nu te reserveren

Het is de bedoeling dat de MINI Electric in maart 2020 in de showroom staat. Vandaag gaan de Nederlandse orderboeken open en met een aanbetaling van 1.250 euro kun je een exemplaar reserveren. De productie van de MINI Electric gaat in november van start. Terwijl de aandrijflijn in Landshut (Duitsland) van de band zal rollen, bouwt men de driedeurs elektrische MINI in Oxford (Groot-Brittannië).

MINI Nederland komt met een overbruggingsaanbod voor klanten die daar interesse in hebben. Totdat je elektrische MINI arriveert, kun je als consument rijden in een MINI Cooper 3-deurs in Midnight Black met gele accenten en MINI Yours Customised stijlelementen. Het overbruggingsaanbod is met 50 beschikbare stuks van deze MINI gelimiteerd. Voor de zakelijke rijder is er ook keuze voor een MINI 5-deurs. Hier stelt de autofabrikant 100 stuks van beschikbaar. Naast de mogelijkheid om direct bij het merk een reservering te plaatsen kun je de ook de MINI Electric leasen.36 reacties

Geen actieradius…?
@silverarrow: Zoals de meeste elektrische auto’s.
@jochempie: Uit Europa. Ik dacht ik maak je zin even af.
@fanboy: Tesla heeft maar drie modellen in productie, waarvan er heel wat amper actieradius hebben.
@jochempie: Wat dacht je van de Koreaanse merken?
@fanboy: De Kia Soul haalt 175 km, de Ionic Electric haalt 196 km, de Kona Electric haalt 382 km, de Kia Niro haalt er 387. Ik haal op de fiets de derde plaats van die vijf.

https://www.whattherange.com/elektrische-auto
@jochempie: Ik vind het erg nette waardes hoor, tegen de 400km range. Ga maar eens een Europese auto kopen die dat kan. Kost meer dan 80.000 euro
@fanboy: ?? Een Peugeot 208 1.5 BlueHDI haalt 1380 km op 1 tank, voor 19400 euro. Elektrische auto’s hebben niet enkel elektrische auto’s als concurrent. Range is niets om positief over te zijn voor alle elektrische auto’s, tenzij het een Tesla in 100D uitvoering is.
@jochempie: En sinds wanneer is range hetgeen waarvoor je een auto koopt? Of sta jij altijd te pochen op verjaardagen hoe ver je nu weer gereden bent zonder een tankstation aan te doen? Dan kun je beter elektrisch gaan rijden want dan hoef je nooit meer naar een tankstation :)

Meer dan 400 km range is maar in heel beperkte use cases nuttig dus gaan zeuren over range bij elk artikel over een elektrische wagen is hetzelfde als bij elk artikel van een benzine of diesel wagen zeggen, maar hoe zit het met de lokale uitstoot? Of komt deze auto wel standaard in een automaat? Of maakt deze motor geluid? Of betaal je wegenbelasting bij deze auto? Of hoe zit het met de veiligheid van deze auto? Of heb je het koppel instant beschikbaar? Of kun je hiermee ook thuis tanken?
@godefridus: Als ik op iemands verjaardag kom, moet ik 900 kilometer afleggen. Dus ja, range is voor mij heel belangrijk.
@jochempie: Haha prima hoor. Maar als jij voor verjaardag ik zuid Frankrijk even 900 km op en neer rijdt en dat perse zonder tussenstop wilt doen ben je zwaar het haasje met een EV. Ook met een diesel overigens want realistische range met hogere toeren is niet gelijk aan de maximum range. Voor alle andere mensen die minsten 1x stoppen op zo’n afstand voldoet een EV prima.
@godefridus: Ik wil best een EV, maar ik wil die 900 km in maximaal 8 uur afleggen. Dat gaat simpelweg niet. En ja, die doe ik gemiddeld eens per maand, momenteel. In één weekend. Zo gaat dat als expat. Daarom is de range voor mij belangrijk. Nu doe ik dat met een 3.3 liter V6 op benzine, en haal ik gewoon een keurige 8 liter per 100 km.
@Jochempie: nou, dan neem jij toch lekker geen EV. Gros van het volk komt echt niet boven de 100 km per dag dus alle extra radius is 99% van de tijd overkill. En voor die ene procent moet je dan ff creatief zijn. Snap sowieso niet waarom mensen nog zoveel geld uitgeven aan auto’s
@vroaaar: Ik wil gvd een EV die dat kan.
@silverarrow: 2 April 😜
Waarom moet he tegenwoordig alles aanbetalen? Het is hier geen kickstarter. Volgens mij heeft BMW/MINI geld zat om dat zelf te doen
@gulli: net als dat veel te vroege reserveren. Helemaal een hype, zelfs bij Kia kan je modellen “reserveren”. Hoop dan stiekem altijd dat het productiemodel enorm tegenvalt.
@gulli: Daar werd vooral Tesla belachelijk mee gemaakt. Maar nu lijkt iedereen het te doen, MINI, Porsche Audi etc etc. Makkelijker om de échte vraag voor een model te polsen denk ik.
@crepito: Maar Tesla had geen geld, BMW wel.
@jochempie: met de aanbetalingen hebben ze nog meer geld.
@gulli: alternatieve financiering en daarnaast ook een garantie dat je een bepaald aantal van het product verkoopt (klantenbinding)
De BMW i3 heeft de slechtste actieradius van alle EV’s. En dan staat die zelfs nog op brommer-wielen.
@dick1980: De i3 gaat ook al heel wat jaartjes mee. Voor een eerste EV van BMW vind ik het geen verkeerd autootje.
@berlinetta: de
@flutterby: wat ik wilde zeggen is dat de i3 al enkele updates heeft gehad en niet meer de originele uit 2013(?) is. Vanwege de vier zitplaatsen voor mij echter geen optie.
@berlinetta: point taken. Maar waarom na zoveel jaar een aandrijflijn recyclen die door niemand echt geroemd is om zijn actieradius of performance?
@dick1980: Misschien om de investeringen er zoveel mogelijk proberen uit te halen?
@dick1980: ik heb een i3s die ik roem om z’n performance
Ik denk dat dit best wel eens een groot succes kan worden. Een van de weinige EV’s die er echt cool uit ziet. Ik vind hem zelfs leuker dan die Honda Urban EV. De laatste versie daarvan was toch maar een beetje lafjes.
Lekker met je hippe Mini met een actiradius van 100km forensen. Voor de meeste onder ons voldoende…
@dutchdriftking: met 33 kWh maar 100 km afleggen is wel erg weinig. 250 zou geen probleem moeten zijn.
@flutterby: Dan is het zeker voldoende.
wat een kwatsch aanbetalen om te reservere, flikker toch op. beetje interessant doen van merken en tesla achterna lopen
Serieus?! Wachten tot 2020 en dan gewoon de aandrijflijn en piepkleine accu van de i3 uit 2013 erin plempen? Niet heel indrukwekkend. Zo zonde dat BMW de voorsprong die ze hadden helemaal kwijt is. Zeker te druk met het zoeken naar nieuwe SUV-coupe niches met gekke vouwen erin.
Sorry maar deze doet het toch niet voor mij. Zou veel liever een Peugeot e208 op de oprit hebben staan dan deze haastig omgetoverde MINI.
Grappig ding!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).