Nieuwe Toyota Yaris heeft een bekend gezicht

Auteur: , 38 Reacties

Ik ken jou ergens van.

Moet je een autofabrikant nu wel of niet serieus nemen als ze op 1 april een nieuw model tonen? In de Verenigde Staten was het nog 1 april toen Toyota het doek trok van de 2020 Yaris. Het gaat hier niet om een grap, de hatchback is binnenkort te bewonderen op de New York Auto Show.

Het uiterlijk van de 2020 Yaris is heel weinig Toyota en heel veel Mazda. Dit heeft een reden. De Japanse autofabrikanten werkten vorig jaar al samen aan de Yaris sedan en nu is het de hatchback die eraan moet geloven. De 2020 Yaris heeft diverse designelementen van de Mazda2 meegekregen. Dat maakt voor de Amerikanen straks geen reet uit. De Mazda2 is niet leverbaar op de Amerikaanse markt, dus ze zullen er weinig van merken.

De 2020 Yaris komt met een 1.5-liter grote viercilinder op de markt in de VS, het blok levert 106 pk en is standaard gekoppeld aan een zestraps automaat. In deze vorm zullen we de Yaris in Europa niet zien. Toyota (en Lexus) lanceren louter hybride modellen in ons continent. Zoals we van een Japanse automaker gewend zijn is de standaard uitrusting goed voor elkaar. 16-inch velgen, elektrisch bedienbare spiegels en een 7-inch touchscreen met Apple CarPlay en Android Auto zijn enkele zaken die altijd aanwezig zullen zijn op een 2020 Yaris.

De New York Auto Show gaat over drie weken van start. Toyota heeft nog geen prijzen en beschikbaarheid gecommuniceerd van deze Yaris. Mocht de hatchback in een later stadium tevens naar Europa komen, dan zou dat het einde kunnen betekenen voor de Mazda2.38 reacties

Haha damn…. Een Mazda 2 met Lexus smoelwerk….. Mazda 2 is overigens een prima wagentje. Maar waarom verkopen ze de EU Yaris niet in de US? Is toch veel moderner en ook leverbaar als hybrid ed….
@trustmeiamanengineer: voor die paar boomknuffelaars in de us, gaan ze geen koekblik-hybride lanceren
@nasty: Hij is er ook gewoon met smerige motoren. En de Mazda 2 rijdt blijkbaar ook niet in de US. Dus homologatie kan ook niet de reden zijn.
@nasty: hybrides verkopen in sommige regios van de VS vrij goed. Ook klleine autos
Is ook wel een beetje de neus van de vorige generatie focus re met die zwarte doorlopende balk in de grill
@2scan: RS
Hebben ze de achterlichtunits nou gewoon zonder te veranderen overgenomen?
@parttimeautospotter: gewoon ander logo er op. Plus die Mazda 2 gaat al effe mee!
@parttimeautospotter: Ja. Niet zo gek toch? Als ze andere achterlichten hadden genomen hadden ze die weer moeten laten goedkeuren, iets wat vrij duur schijnt te zijn (zie ook al die supercars die lampen van andere auto’s gebruiken). Daarnaast kunnen ze nu op de voorbumper na gewoon alle mallen van de Mazda2 blijven gebruiken, ook dat scheelt.
De voorkant doet me denken aan mijn stofzuiger.
De neus deed me snel denken aan dingen als een stormtrooper of een ander soort alien film dinges.
Oke dus hun nieuwe Yaris is een oude Mazda 2 met een ander voorkantje. Overigens wel een grappig detail, want hun huidige Yaris is jonger dan de Mazda 2.
@reetschild: Nee toch? De Mazda2 waar deze op gebaseerd is, is er sinds 2014. De Yaris die hij moet vervangen loopt sinds 2011 mee.
@Edge: de Yaris heeft in 2017 een derde ingreep gekregen. Maar de basis stamt inderdaad uit 2010/2011. Maar volgens mij is het een raar verhaal, want die auto is uberhaupt nooit naar de States gekomen. Je had de Scion iA Sedan, wat ook gewoon een Mazda 2 Sedan was. Deze auto, zelfde verhaal. Prima op zich, hij mag dan niet erg mooi zijn, maar er zijn slechtere auto’s om je op te baseren dan een Mazda. Maar de Yaris in de VS en de Europese Yaris hebben weinig tot niks met elkaar te maken, behalve dat het beide kleine hatchbacks zijn. En als ik me niet vergis is de Yaris in Azië nog weer anders.
@720s @Edge: ik meende dat de Yaris inderdaad nog recentelijk een facelift heeft gehad in de VS, overigens niet zo’n grote facelift als hier in Europa. De Mazda 2 daarentegen is al veel langer ongewijzigd aanwezig.
Blauwe Darth Vader helm 😂😂😂
De Mazda 2 is een goede auto, dus waarom niet
Lijkt wel zo’n vis die op 8km diepte zwemt, zo misvormsel
Een 1.5 met honderd trappelende paarden. Spectaculaire waarden anno 2019!
@dutchdriftking: als het het Mazda blok is, is dat zonder turbo en redelijk zuinig afgesteld🤔
@milie33: zelfs de Sky-active motoren hebben meer specifiek vermogen per liter cilinderinhoud.
@dutchdriftking: in de (ondertussen vorige generatie) Mazda 3 was er een (weinig verkochte) 1,5 liter met 105pk, weet niet of die ook in de Mazda 2 geleverd was, maar zou zomaar kunnen🤔
@dutchdriftking: Joh die gasten hebben wel vaker het hoogste specifieke vermogen uit een NA blok gehaald. Maar dat is hier natuurlijk geen doel. Het moet heel blijven en zuinig zijn. Het zou zelfs een Atkinson blok kunnen zijn.
@fanboy: Het gaat ook niet om hoog vermogen, maar het zelfde vermogen halen veel Japanners ook uit veel kleinere atmosferische blokken welke ook erg zuinig zijn.
@dutchdriftking: Cilinderinhoud is niet zo belangrijk.

Als dit een Atkinson blok is, gaat hij het zuinigst zijn. En wil je niet te klein met Atkinson, anders kom je koppel te kort.
@dutchdriftking: in een kleine auto als deze is dat meer dan genoeg
@baklava: Vermogen is goed, cilinderinhoud wat groot.
@dutchdriftking: Kijk eens naar de yaris t-sport uit 2001 bijv…exact 106pk uit een 1.5
Okay ik snap de samenwerking. Wat ik niet snap is waarom dit het einde van de Mazda 2 moet betekenen als deze Yaris hier wordt geïntroduceerd… lekkere samenwerking, ik wil jouw ontwerp van je kopen, maar dan mag alleen mijn kopie op de markt worden gebracht…

Die Toyota neus is niet om aan te gluren zeg!
Ik zie vooral ford ka
Was te verwachten. Sterker nog, in 2014 werd er hier op AB al over geschreven. Hoewel ik goed snap dat het voor Toyota voordeliger is om de Yaris op deze manier in de markt te zetten, vind ik het ergens toch wel jammer dat het geen eigen model blijft. Ja, het uitgaande model was zaaddodend saai, maar het was ook een pionier in de zin van dat het een betaalbare B-segmenter was die je als hybride kon krijgen. Dat heb ik de andere volumemerken niet zien doen met hun B-segmenters.
“Nieuwe Toyota Yaris heeft een bekend gezicht” Idd! de goudvis van m’n dochter heeft ook zo’n bekkie.
Wat een afschrijnselijk lelijkr voorkant zeg. Achterkant blijft wel prima voor zon wagentje. En interieur vind ik er strak uitzien voor een auto van dit kaliber.
Een lelijke metalen snel, dat is wat ik zie …
De nieuwe reclameslogan is inmiddels ook bekend: Carper Diem!
Zou dit niet gewoon het blok uit de 2001 yaris t-sport zijn…106pk uit een 1.5
O god dit is oud nieuws. Mazda en Toyota werken al enkele jaren samen en dit model (dus een Mazda 2 met deze neus en Toyota badge) word al enkele jaren verkocht in ik geloof Canada,
Zenvo ben jij het?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).