Officieel: Range Rover kondigt SV Coupe aan

Auteur: , 28 Reacties

Ook Range Rover ziet brood in deze markt.

Officieel: Range Rover kondigt SV Coupe aan

Mercedes doet goede zaken met de SUV coupé-serie. Ook BMW heeft door de jaren heen het modellengamma steeds verder uit weten te breiden. De SUV-bazen bij Range Rover kunnen natuurlijk niet achterblijven, het merk werkt dan ook aan een SUV coupé die binnenkort onthuld zal worden.

Jaguar Land Rover maakt dit nieuws bekend door middel van een teaser. Het concern omschrijft de auto als ‘de eerste luxe SUV coupé‘. Special Vehicle Operations (SVO) gaat de auto bouwen. Het uiterlijk van de auto is nog geheim, maar dankzij de teaser krijgen we wel alvast een blik in het interieur.

Van binnen is het een Range Rover zoals je van het merk mag verwachten. Vier individuele leren stoelen en een interieur met mooie materialen. Net als de Velar en de gelifte Range Rover Sport, zien we het Touch Pro Duo infotainmentsysteem met twee schermen.

In aanloop naar maart krijgen we ongetwijfeld meer te horen en te zien over de nieuwe Range Rover kondigt SV Coupe. Wel is bekend dat de auto in een gelimiteerde oplage van 999 stuks zal worden gebouwd. De onthulling is over een goede zes weken in Genève.

UPDATE 6 maart 2018: de SV Coupe is officieel, alle info HIER!

PS: weet je nog? De Range Stormer Concept.28 reacties

Gatver. Vond de Velar al “Fred van Leer”-achtig genoeg
@cloverleaf: Nee joh, ik denk dat het gewoon een vette knipoog wordt naar de originele, driedeurs Range Rover uit de jaren ‘70.
Tja, zonde. Jammer vind ik het dat zo’n segment het goed doet. Het is totaal niets voor mij.

Maar goed, het wordt dus de eerste ‘luxe SUV-coupé’ volgens Range Rover. Wat zijn de BMW X6 en Mercedes GLE Coupé dan?
via Android app
@viezefreddyw: de BMW X6 en de Mercedes GLE zijn walvissoorten.
@autodrop: Haha daar kan ik inkomen. Wanstaltige apparaten.
@viezefreddyw: en welstandscommissies zich maar druk maken over de verkeerde kleur kozijnen… Dit soort horizonvervuiling zouden ze moeten aanpakken!
@autodrop: of hoe je weet dat mensen geen autokennis/smaak hebben. “Ja zo’n hoge BMW vind ik mooi, met die schuine achterkant, echt stoer!”
@viezefreddyw: “Wat zijn de BMW X6 en Mercedes GLE Coupé dan?” Vooral heel erg lelijk!
Bij die Mercedes denk ik steeds dat er een landbouw voertuig aan komt. Lomp en lelijk hoog op de poten. Maar bij onze Oosterburen zijn ze er dol op. Heb er weet ik hoeveel gezien toen ik 3 weken geleden naar de wintersport reed. Beide GLE’s zijn trouwens niet om aan te zien. Hoeveel gaver is dan die grote GLS?
@circlestorm69: Ja, ik vind ze ook vreselijk lelijk. Maar ik heb dus helemaal niets met SUV’s. Of het nou een ‘coupé’ is of niet. Of het van BMW, Mercedes of Range Rover komt interesseert me ook niet. Ik heb er helemaal niets mee.
@viezefreddyw: dat zijn 5-deurs, dit wordt een echte 3-deurs coupe.
Misschien leuk om plaatjes van de Range Stormer Concept toe te voegen
@svdv: https://www.google.nl/search?q=land rover range stormer concept&client=ms-android-wileyfox&prmd=isvn&tbm=isch&tbo=u&source=univ&fir=2rege_0ERNzCFM%3A%2CsSiHsi4qia6QHM%2C_%3BYuA4yGKiMIAJCM%3A%2CW8Zs428PHydGDM%2C_%3B1Jqffq7QwgQmMM%3A%2CiUWk4C0cKC4plM%2C_%3BfTHvD4vFQelZEM%3A%2CxMDLKhcPZXx8mM%2C_%3Bhie8tSJjepljaM%3A%2CNfIwul_IbGI34M%2C_%3B2-H1moKA1v17BM%3A%2CVNQUfTFyRTQ17M%2C_%3B47kjG4wCXboQGM%3A%2CxjKuiu53HhuZ1M%2C_%3Bw4TA-42Q75ZgeM%3A%2Cehww1jHLHexn7M%2C_%3BnDCSdlst9VuhMM%3A%2CVNQUfTFyRTQ17M%2C_%3BZQnqUrw0oZaT-M%3A%2C2bp91sAVNkdTPM%2C_&usg=__nvTWLJxxQwXrhz_raBUlZdcy524=&sa=X&ved=0ahUKEwj-vtWWj_DYAhXSa1AKHR-PCcUQsAQIJg&biw=360&bih=512#imgrc=2rege_0ERNzCFM:&isa=y
via Android app
Voordat we met zijn allen weer gaan roepen bah etc, iets meer journalistieke diepgang a.u.b. Naar het schijnt wordt deze driedeurs gebracht als ode aan de eerste RR uit 1970. Bron? AW.
@autodrop: “een ode aan de eerste RR uit 1970?” Sorry dat we de lezers dit soort marketinggelul besparen. M’n bullshit detector leest over dit soort dingen heen in persberichten van autofabrikanten. Ze komen enkel en alleen met dit ding omdat auto’s als de X6 en GLE als warme broodjes verkopen. Bron? Mijn gezonde verstand.
@rubenpriest: ik wil dit soort dingen juist wel lezen. En ook graag foto’s, zodat we weten welke kant het opgaat. Hier komen toch wel vaker oude of klassieke modellen voorbij? Beetje raar.
https://www.autoblog.nl/nieuws/special-range-rover-100856
@circlestorm69: Natuurlijk komen hier oude klassieke modellen voorbij. Maar autofabrikanten hebben het áltijd in persberichten over het verleden. 9/10x is dit onzin. Inspelen op de psychologie van de mens, die graag wil vasthouden aan nostalgie. Range Rover moet geld verdienen en dat doen ze mede door in deze bloeiende markt te springen. Door te refereren aan een modelletje uit het verleden, en er slechts 999 van te maken, positioneren ze zichzelf op een slimme manier. Het is afwachten op de presentatie van dit model in hoeverre het oude model gold als inspiratie. Tot die tijd lekker een slag om de arm houden.
@RubenPriest: Kijk eens goed naar hoe de ‘deurpartij’ loopt van de achterste zitrij 😉 Heb nog nooit een deur gezien die zo zeer het interieur ‘inloopt’ ter hoogte van de leuningen van de voorstoelen en daarbij qua lijn niet aansluit op de voordeuren zelf. Verder gaan ze ook zonder onderbreking door in de B-stijlen, wat me zeer knap lijkt voor een vierdeurs auto. Lijkt me dat Range Rover dus een gewaagde move maakt en dat het er eentje wordt zoals de CSK bedoeld was aan het einde van de productie van de oorspronkelijke Range Rover.
via Android app
@RubenPriest: hahaha point taken. Goede bronvermelding!
999 stuks? Ben benieuwd in hoeverre dat ding dan gaat afwijken van een bestaand model. Voor zo’n klein aantal gaan ze toch niet echt veel kunnen veranderen aan de koets…
Heeft land rover vrouwlijke designers in dienst genomen?. How the hell is zo’n stoer offroad merk zo’n verwijfd merk geworden. Zelfs de discovery is een vrouwen auto geworden met zachte lijnen, en heeft niks stoers meer.
@mikje90: tja geld doet gekke dingen met je
@mikje90: volgensmij is Range Rover begonnen met een coupé 😉
@mikje90: logisch toch. De doelgroep van LandRover bestaat toch primair uit moeders die de dochters naar schoon en de hockey brengen. Vroeger was het een auto voor boeren die een tractor kon vervangen, nu is het handtasje. Dat is overigens wel linke soep, toen Lancia ipv stoere rally wagens handtasjes ging maken was dat het begin van het einde. Handtasjes zijn nou eenmaal erg modegevoelig.
@mashell: het is ook wel logisch. Net zo logisch als dat bijna alle automerken zich nu bezig houden met crossovers. Het is nu eenmaal wat mensen willen inderdaad, en daar spelen ze briljant op in. En om eerlijk te zijn mashell Ik mis lancia :(.
Van alle modeltypen het meeat onzinnige. Vaak moet een desigber een keuzr maken tussen design of functionaliteit. Bij deze suv coupes is het letterlijk van alles net niets. Niet mooi, niet ruim, ook niet compact en licht, hoog, maar geen offroad kwaliteiten ( miss. RR hier maar het voordeel van de teijfel, maar zal er niet voor gebruikt worden). Marketing tot de max!
@kle500: niet ruim vgm staat deze gwn op het onderstel van een voque
Snap niet dat ze er zo weinig maken als je nagaat dat de concurrentie zoveel van dit soort autos verkoopt
Jongens, het wordt geen coupe maar een stoer 3-deurs ding. Er zijn namelijk sinds paar dagen spy shots opgedoken van deze nieuwe RR. Gewoon wat verder kijken dan AW en AB… carscoops of motor1 bv

ps: andere kleur voor achterstoelen vind ik wel leuk. De Toyota Opa uit Japan had dat in 2000 ook

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).