Officieel: Valtteri Bottas blijft voor Mercedes rijden

Auteur: , 12 Reacties

Het duo blijft nu officieel hetzelfde.

Bottas

Nadat Mercedes-AMG Petronas gister heeft bekendgemaakt dat Lewis Hamilton een contractverlenging heeft getekend bij het team, komt vandaag het besluit over Valtteri Bottas naar buiten.

Ook Bottas heeft bijgetekend bij Mercedes. Het Formule 1-team heeft bekendgemaakt dat Bottas in elk geval in 2019 voor Mercedes zal rijden, met een mogelijke verlenging voor 2020. Daarmee houden de Duitsers de deur op een kiertje mochten ze voor 2020 andere plannen hebben als het gaat om de tweede rijder. Hamilton zit uiteraard gebakken bij Mercedes-AMG Petronas.

“It is great news that I will be racing for Mercedes in 2019 and it is nice to announce it here in Hockenheim – not just the home race for Mercedes but also the circuit where I took my first ever single-seater wins back in 2007.” – Valtteri Bottas

De 28-jarige Fin is sinds 2017 verbonden aan Mercedes en heeft sindsdien drie overwinningen op naam geschreven en vijf keer pole position weten te pakken. Wat zowel Bottas als Hamilton gaan verdienen is officieel niet bekend, maar het verschil tussen de twee zal ongetwijfeld aanzienlijk zijn.12 reacties

Voor Bottas is dit de best mogelijk situatie in mijn ogen. Goed gedaan dus.
@berlinetta: Daar mag hij zeker blij mee zijn, Hamilton ook denk ik…
@dirkv: precies dit. Vind er zelf weinig aan overigens.
Ja duh, je gaat toch ook niet weg bij het beste F1 team als je daar zit. Tenzij het team je niet meer wil hebben of je wil compleet stoppen net als Rosberg.
Sterk duo zo. Bottas zit meer snelheid in denk ik, misschien dat dat er nog verder uit gaat komen. Gooit wel een beetje de deur op slot met de rijderscarrousel voor komend jaar, in ieder geval minder sterk dan eerst gespeculeerd.
Sorry, ik viel al in slaap bij het zien van de foto. Stond er nog iets interessants in het bericht?
Na 2020 worden de kaarten opnieuw geschud, dus tot die tijd zal er niet heel veel veranderen in de rijders carrousel bij de teams.
Erg leuk voor Bottas, maar alleen omdat Hamilton een kleine diva is.
De 2e rijder van MB moet iedereen kunnen verslaan op het moment MB het snelste is dat weekend. Dat kan Bottas niet: want Vettel is in een iets mindere auto vaak sneller dan Ferrari. Dus wat wil je nou?
Ik denk dat het voor de fans leuker zou zijn als er een hotshot-jonkie naast zitten.
Maar goed, dan komen we weer uit op hetzelfde: de F1 is niet ontworpen om hotshot jonkies zich te laten bewijzen in een snelle auto (muv 1je bij RB dus). Net zoals de F1 niet ontworpen is om richtlijnen op te stellen dat het volgend jaar echte gedaan is met aero die vuile lucht genereert; ook al vraag letterlijk elke fan hier om.
@gregorius: tja maar zie niet zo direct een “hotshot jonkie” die het Lewis kan moeilijk maken. Verstappen: niet consistent genoeg(voor de rest wel een prachtige rijder), ocon: imponeerde me vorig seizoen meer, gasly: laat mooie dingen zien maar wisselt ook van race tot race,de enige die ik eventueel wel zou willen zien als zgn tweede rijder is een Leclerc. Helaas gaat dat ook niet gebeuren omdat hij al aan Ferrari vasthangt.
Denk persoonlijk van alle rijders op dit moment dat Hamilton zich voor niemand zorgen moet maken, ook niet de gevestigde orde. Alonso heeft zijn tanden al eens stuk gebeten in 2007 op Lewis, Vettel lijkt me niet stabiel genoeg(laatste seizoen bij red bull overklast door Ric en werd ongelofelijk gestresseerd hierdoor en Verstappen (is eigenlijk geen jonkie meer) zou wel zorgen voor een seizoen zoals in 2007, hij zou races winnen maar op het einde van de rit zou een mindere wagen zoals toen Kimi met de titel aan de haal gaan omdat de 2 mekaar teveel in de haren zouden zitten.
Tot slot zou ik nog wel even willen vermelden dat ondertussen de Ferrari duidelijk de betere wagen is, als je kijkt naar bandenslijtage, topsnelheid en racepace lijkt het mij wel duidelijk dat Mercedes ondertussen naar de tweede plaats gedegradeerd is.
@chrisvis: dat ze elkaar te veel in de haren zouden zitten: dat is dus slecht managen van je werknemers. Het was op dat opzicht wel leuk hoe Williams het in de jaren 90 deed. Bij hun verdiende je niet zoveel; maar je had wel de beste auto. In een minder extreme versie hadden ze 4 jaar geleden bij MB kunnen zeggen: Hamilton, blijf vooral, maar je gaat geen reet meer verdienen. Je kan wereldkampioen worden en je verdient zat met alle troep die je ernaast kan doen. We zetten er een sterke teamgenoot naast die we ook niet te veel betalen en op het moment je sterrenverdrag vertoont, geen teamorder opvolgt of je teamgenoot verneukt; lig je er gelijk uit.
Maar goed, de geschiedenis leert anders.
Prima 2e rijder maar zeker niet van de buitencategorie
Thuiscircuit van Mercedes? Dat was Silverstone twee weken geleden ook al

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).