Ook de Urus moet sneller en lichter

Auteur: , 19 Reacties

Het kan toch geen verrassing zijn.

Lamborghini Urus ST-X Concept '18

Het is de wet van de remmende voorsprong. Als je vooraan staat en vervolgens niets doet, dan wordt je vanzelf ingehaald. Nu gaat het in de autoindustrie iets minder snel, maar sommige dingen zie je gewoon aankomen.

Zo is Porsche bezig met een über-Cayenne Turbo onder de noemer ‘GT5’, ook lijkt het wel alsof Bentley elke maand met een nieuw smaakje komt van de Bentayga. Het b lijft overigens heel vreemd dat er geen Audi SQ7 meer is. Een (R)SQ7 op benzine zou in Amerika zeker scoren, de concurrentie doet goede zaken aldaar met de BMW X5M en Mercedes-AMG GLE63.

Lamborghini Urus ST-X Concept '18

In technisch opzicht komen deze auto’s behoorlijk in het vaarwater van de Lamborghini Urus. Als het sportiefste merk van het concern, is het natuurlijk de bedoeling dat hun SUV het snelste blijft. Volgens Johnny Liebermann, een van de best geïnformeerde autojournalisten (samen met Georg Kacher en Paul Horrell) komt er een snellere Urus.

Lamborghini Urus ST-X Concept '18

De journalist in dienst van Motor Trend laat weten dat een sterkere Urus aanstaande is. Dat de auto komt, is aan hem bevestigd. De naam is nog niet duidelijk. In de wandelgangen wordt er gerept over de ‘Urus Performante’, maar het is allerminst zeker dat die naam gebruikt gaat worden.

Lamborghini Urus ST-X Concept '18

Normaal gesproken komt Lamborghini pas een jaar of twee met nieuwe uitvoeringen van bestaande modellen. Verwacht wordt dat de Urus Performante zal beschikken over meer vermogen, minder gewicht en een nog strakker onderstel. De Porsche Cayenne GT5 zal eerst verschijnen, waarna de Urus ‘Performante’ de allesovertreffende trap zal zijn. De getoonde afbeeldingen van de Urus ST-X Concept dienen ter indicatie, maar zouden een beeld kunnen geven.19 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Waanzin. Een walvis die op dieet de maraton moet lopen.
Whats the point. Als je snel wil koop je een echte lichtere sportwagen ipv een olifant op sneakers…
@gokartmozart: das het leuke aan de Urus. Sochtends het corcuit op, smiddags boodschappen doen, dn savonds de Sahara nog df doorbanjeren. Dat doe je niet in elke auto.
@stefje: Het is zeker laat geworden?
@stefje: Das grappig! Jij beschrijft mijn dagelijkse activiteiten!
@stefje: en in alle omstandigheden die jij aangeeft zijn er betere auto’s om dat mee te doen, de urus blinkt nergens in uit. Dat hij alles wel kan is iets anders, dat kan mijn hybride ook.
@gokartmozart: eigenlijk zijn vrijwel alle moderne auto’s te zwaar, een lichte versie kan volgens mij geen kwaad.
Obese Lamborghini.
Nou is Lambo de laatste 20 jaar al niet meer om aan te zien, maar dit lijkt helemaal of Donatella Versace met een overdaad aan Botox en fillers, aan de anabolen zit
Het lijkt mij allemaal net even teveel op elkaar..

Maar ja… dit is blijkbaar nodig om ook echte Lambo’s, Bentley’s en Porsches te bouwen…
Ik snap gewoon niet dat dit verkoopt. Mensen hebben wansmaak.
@theblazerunner: smaken verschillen.
@emping: wansmaak is ook een vorm van smaak.
@emping: pang
Op zich, als er markt voor is, dan snap ik dat veel merken met nog snellere suv’s komen. Maar het staat wel haaks op het beleid dat aan de onderkant van het modellenprogramma downsizing plaatsvindt, terwijl bij de nieuwe suv’s 500 pk en binnen 4,5 seconden naar de 100 nog niet genoeg is…
De Urus Superleggera, wat een onzin. Gewoon omdat iemand nog meer geld uit kan geven aan iets speciaals, wat nooit tot de max gebruikt zal worden.
Gewoon de gehele carrosserie verwijderen. Allicht dat hij dan lichter is maar bovenal er veel beter uit ziet.
Men neme een dik wijf, 150L anabole steroïden en spendeert vervolgens een poeplading aan chirurgische ingrepen om vetophopingen te vervangen door helium pockets van een of ander fancy materiaal om all lichter te maken.

Voila, hier is Urusula!
Tja, het verkoopt. De vraag is alleen welk blok er gebruikt gaat worden. 700pk V8, mag de V12 nog een keer of gaan we hybride?
Man man man

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).