Ook kinderen kunnen nu in een échte Bugatti rijden

Auteur: , 15 Reacties

Zo vader, zo zoon.

Ook kinderen kunnen nu in een échte Bugatti rijden

Wie een passie heeft, zal deze zeker graag met zijn naasten willen delen. Dit geldt uiteraard ook voor autoliefhebbers. Zelfs Ettore Bugatti, de oorspronkelijke oprichter van de huidige fabrikant van hypercars, had het nodige over voor zijn kroost. De geboren Italiaan sleutelde enkele jaren na de introductie van zijn zeer succesvolle Type 35 een half zo grote versie in elkaar voor zijn jongste zoon. Voor zijn 110-jarige bestaan blaast het Franse automerk nieuw leven in de zogenaamde Baby Bugatti.

Hoewel de Baby aanvankelijk een unieke auto had moeten zijn voor zijn 4-jarige zoon, kregen anderen snel lucht van het project. Als gevolg stapten een aantal klanten op de fabrikant af met de vraag of Bugatti toch niet meer exemplaren van het kleintje kon produceren. Bugatti gaf toe en maakte in een kleine 10 jaar tijd ongeveer 500 stuks.

Ook kinderen kunnen nu in een échte Bugatti rijden

Nu Bugatti technisch gezien 110 jaar bestaat en een feestje te vieren heeft, heeft het merk besloten de Baby te herintroduceren. Net als het origineel heeft ook de Baby II een elektrische aandrijflijn. De auto komt regelrecht uit de 3D-printer en is voorzien van lithium-ion batterijpakket, ‘regenerative braking’ en zelfs een limited slip differentieel. In tegenstelling tot het half zo grote origineel is de Baby II slechts 25 procent kleiner dan een Type 35. De auto heeft drie rijmodi: in ‘child mode’ rijdt hij maximaal 20 km/u op 1 kW, in ‘adult mode’ bedraagt zijn topsnelheid 45 km/u op 4 kW. Met de ‘speed key’ beschikt de Baby II over 10 kW en is er geen snelheidslimiet. Hoe hard hij daadwerkelijk kan, dat is onbekend.

De Baby II heeft een prijskaartje dat de Bugatti-naam waardig is; klanten kunnen één van de 500 exemplaren voor 30.000 euro (excl. btw en belasting) op de kop tikken.15 reacties

Heel gaaf, vooral omdat het ook zo historisch verantwoord is omdat Ettore het ooit zelf ook deed.

Mooier dan de Chiron imho…..
In het kader van altijd iets cadeau geven waar je zelf ook wat aan hebt is dit een perfect cadeau voor het kroost natuurlijk!
met een fatsoenlijke range een mooie daily in de zomer 👍🏻
Toch makkelijk als je kinderen naar binnen moeten om te eten. Het is op sommige landgoeden een verrekte eind fietsen!
Kuifje en het zwarte goud, Hergé ca 1950.
https://goo.gl/images/37NLkG

‘ ken je klassiekers ‘
Beetje zoals de Auto Union Type C die Audi enige jaren geleden had uitgebracht met een prijskaartje van €15.000,-. Ik vind het gaaf!
45kmh kenteken erop, lijkt me lachen zo’n ding
500 stuks in 10 jaar. Dus als je hem aan je zoontje die nu 4 is wil geven krijgt hij hem met een beetje pech als hij 14 is.
@raym: Dan heb je toch allang weer een nieuwe gemaakt
@sanderp: Waarom, stel je er al 2 hebt of er maar 1 wilt.
Met 10 kW gaat de Baby Bug II ongeveer 50km/uur.
Referentie Google, dat was toch niet zo moeilijk.
Oeh! De Baby II is knapper dan de vader! (Michael Jackson modus snel weer uit)
Het kleurverschil is pijnlijk.
Bugatti voor 30k, niets mis mee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).