Ook op een dikke Dodge is de kleur paars prima te pruimen

Auteur: , 28 Reacties

De kleur paars is absoluut aan een revival bezig in autoland, en yours truly kon niet gelukkiger zijn. De laatste slachtoffers van de purple mania zijn de Dodge Challenger en Charger.

Met paars kan je alle kanten op: je hebt de camouflagetinten, zoals Amethyst (staat erg mooi op een Jaguar XF) of het diepdonkerpaars op deze P1, en als je van minder subtiel houdt, dan kan het zoals op de S-Klasse van Daisy Vorm, of de 570S die McLaren deze week op Pebble Beach toont.

Plum crazy

Dodge heeft het kleurtje nu ook in zijn assortiment opgenomen. Of eigenlijk moeten we zeggen: weer opgenomen. Al in 1970 kon je het op je muscle car bestellen, en nu weer. Wees er wel snel bij, want Dodge heeft de productie gelimiteerd.

Natuurlijk is het ook op de SRT Hellcat bestellen, maar ga dan wel achteraan de rij staan voor een levering in 2016. Bovenstaande is overigens vooral van toepassing als u in de VS woont, want daarbuiten lopen de Dodgeverkopen niet zo hard…28 reacties

Beide inmiddels enorm verouderde auto’s (07/08) maar oooo zo lekker!
@thomasbol: vorig jaar zijn ze beiden gefacelift maar de wijzigingen zijn meer binnenin te vinden.
Wat is zo`n Challenger toch een plaatje!
Volgens mij de enige fabrikant die met een hoodscoop werkt ..
Helemaal geweldig ..
@lincoln: subaru?
@lincoln: Subaru levert die toch ook standaard?
@pesu:

Is het nou eens afgelopen met dat gesubaru ??
Lang leve purple swek.
Net op vakantie geweest in de VS en het is verbazingwekkend hoeveel van die Challengers daar rondrijden… overigens (nog) niet in het paars :)
@kees66: Da’s niet zo gek als je bedenkt dat de Challenger daar een vanafprijs van pakweg 26.000 euro heeft. Een betere vergelijking is misschien het SRT-model. Die stond bij ons in de prijslijsten voor dik een euroton, terwijl je hem in de VS voor minder dan de helft op de oprit kunt zetten. En zeg nou zelf, als je in de VS woont, waar de benzine in vergelijking met hier amper wat kost en je hebt de keuze tussen een Challenger/Camaro/Mustang of een Passat/Camry, zou jij dan de musclecar laten staan?
@Edge:

In NL wonen heeeeel weinig mensen die 50.000 euro kunnen stukslaan op een privé auto ..
@lincoln: maar in de vs is 50000 dollar niet zo veel, mensen verdienen meer als hier, huizen kosten minder
@lincoln: feit is dat de US veel private lease kent. Stap in een Charger va 300$ per 36 maand. Een Hellcat va $983 pm. Daar rij je in Nederland nog geen eens een kale 3 voor als particulier.
@lincoln: Uiteraard zijn die er niet veel, maar die zijn er meer dan mensen die 100.000 euro op een privéauto kunnen stukslaan. Het was enkel een voorbeeld om het idiote prijsverschil tussen de VS en hier aan te tonen, en omdat ik de Nederlandse prijs van de V6-versie niet kon vinden heb ik die van de SRT even genomen.
Verder zijn ze in de VS natuurlijk ook een stuk bereikbaarder doordat de kredietverstrekkers links en rechts de meest absurde leningen goedkeur(d)en en men daar gretig gebruik/misbruik van maakt.
@Edge:

doe eens een gok ..
Meer of minder dan 5% van alle nieuwe auto,s die vandaag wereldwijd over de toonbank gaan cash afgerekend ??
@Edge: ja, we leven in een on eerlijk verdeelde wereld…..
@kees66: Er rijden genoeg Challengers in het Plum Purple…. Maar dat is meer in het zuiden. Lees ChallengerClub
Staat verdomde goed!

Wel jammer dat de productie gelimiteerd word
@toyotafortuner:

Gelimiteerd aan het aantal kopers zodat ze niet hoeven wegrotten op het parkeerterrein van Dodge zelf ..
@lincoln: Hm. Goeie.
Ben op dit moment in Canada, had eerst als huurauto een Toyota Corolla, ging na 10 km het motorlampje branden. Ruil auto was Dodge Charger van 2 maanden oud, wat een heerlijke bak. Zou m zo kopen als die in Nederland niet zo duur zou zijn. Verbruik van de V6 valt overigens erg mee haal makkelijk 1 op 12 ondank een zware voet en grote smile.
*Kuch* Subaru *kuch*
@yvo249: oeps, dat moest als reactie op @lincoln
@yvo249:

Opplak ding ..
Geen echte gat in de motorkap scoop ..
Kleur is sinds 2010 verkrijgbaar op de Dodge Challenger R/T and SRT8, en was in 2007 ook leverbaar op de Charger Daytona. Anyway, beter dan Furious Fuchsia.
Dat paars gaat ‘em niet worden voor mij. Doe mij maar een roze.
http://www.autoblog.nl/gallery/Dodge/Challenger_Furious_Fuchsia/DG010_020CLCustom.jpg

En het blijft een leuk retromodel. Categorie Fiat 500, gewoon leuk.
Machtig mooie kleur!
Paars is ook historisch gezien verantwoord op een MOPAR-musclecar. Dus een dikke pluim!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).