Open Ferrari V12 lekt al op het internet

Auteur: , 20 Reacties

Dit moet wel geweldig klinken!

Ferrari 812 Spider '19

Het is op dit moment stilte voor de storm. De IAA komt eraan. Zoals je in dit overzicht kunt zien staat ons weer een stortvloed aan primeurs te wachten. Met name van de Duitse merken zijn er zeer belangrijke noviteiten. Gelukkig zijn er altijd wel een paar verrassingen.

Tot die verrassingen moesten twee open Ferrari’s behoren. Echter, Ferrari communiceerde al naar haar klanten dat er niet één, maar twee open Ferrari’s getoond gaan worden op de Duitse beurs. De eerste is vrij logisch, dat is namelijk de F8 Spider, de opvolger van de 488 Spider. Sterker nog, waarschijnlijk krijgt de F8 Spider exact hetzelfde dakmechanisme als de 488 Spider, die op zijn beurt weer exact hetzelfde mechanisme heeft als de 458 Spider.

Van de tweede open Ferrari gingen er al geruchten. Het zou gaan om een open variant van de Ferrari 812 Superfast. Zoals de gelekte foto laat zien, doet de auto denken aan de zeer gelimiteerde Ferrari TRS. De stijlen aan de achterkant lijken hoger te staan dan bij de TRS, wat kan duiden op een iets praktischer dakwerk. Volgens de eerdere geruchten zou het ditmaal gaan om een productiemodel, niet om een strikt gelimiteerd model waarbij Ferrari je uitnodigt om er eentje te mogen kopen.

View this post on Instagram

First glance at the #ferrari812superfastspider

A post shared by Grant Baker (@grantkbaker) on

Met dank aan Wouter en Kristof voor de tip!20 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Dat wordt weer bisonkit voor mijn toupetje kopen!
Wat een opluchting, niet die enorme 550 Barchetta beugels. Ben benieuwd naar de verdere foto’s.
@flatsixx:
Het is zelfs erger, het is niet eens een echte open wagen. Je krijgt amper een piepklein stukje zonlicht tussen de ver naar achteren gebogen voorruit en de targabeugels…
@StijnB: lijkt de wel een nieuwe Corvette, oh nee wacht die heeft opeens een midden motor.
@StijnB: heb je eigenlijk wel gelijk in. Dit is wel heel weinig open…
Sta er toch van te kijken dat 1 of andere flapdrol zich niet kon weerhouden om een foto te maken.
@chriscross: sta er toch van te kijken dat een of andere merk zo geheimzinnig moet doen over een nieuw model…
@vroaaaaaaaaaar: je moet toch wat als je graag een auto introduceert met de tekst “en ohh ja, ze zijn allemaal al uitverkocht”.
@chriscross: waarschijnlijk een fotograaf, in opdracht van de commerciële afdeling van Ferrari, omdat in het marketingplan stond ‘6 september, eerste foto lekken’…
Corvette maakt een Ferrari en Ferrari maakt een Corvette.
Dik, precies zoals een cabrio moet zijn, TARGA! de looks van een coupe, met de lol van een cabrio
Wanneer is de configurator on-line?
Ziet er goed uit. Ben benieuwd naar het dakmechanisme. Zou het een vouwdakje zijn zoals de Portofino of 458/488/F8, of dakje die je erop moet klikken zoals een Aventador bijv.
Heren van Autoblog, Ferrari is niet aanwezig tijdens de IAA 2019. De auto’s zijn er niet en Ferrari doet haar eigen feestje in Maranello waar ze de media niet hebben uitgenodigd.
@marc_rutten2: je hebt gelijk, wat in het artikel denk ik meer bedoeld wordt is dat of je nou wel of niet op de IAA staat, dit is een periode dat veel merken nieuwe modellen uitbrengen. Ferrari is niet verplicht om dat te doen, maar zo vestigen ze toch in tijde van vele primeurs nog even de aandacht op zich, zonder in Frankfurt te zijn.
@720s: ze hadden dus in Augustus wel een hele week de aandacht kunnen hebben maar kiezen nu voor een paar minuten aandacht. Rare logica.
@mashell: het blijven Italianen he :) Wat dat betreft gaat die vlieger op voor elk automerk, waarom zou je je spotlights delen met andere merken als je ook allemaal je eigen periodes kan kiezen? Kennelijk heeft het nog tot op zekere hoogte een aantrekkingskracht voor merken om het tot zo’n event uit te stellen.

Plus, wat ik vaak doe (en deed voordat ik voor AB schreef) is site X (in dit geval AB dan ook) bijna altijd open hebben staan in deze periode. Aangezien 99% van de noviteiten zo op de website staat, blijf je het toch in de gaten houden.
Ze worden ondergesneeuwd op deze manier. Je kan beter over een paar weken het nieuws de wereld in slingeren dan ben je de enige.
Nóg meer genieten van die geniale V12, misschien is dit wel de beste Ferrari van de afgelopen tien jaar. Ja een TDF is meer hardcore, en de LaFerrari en SF90 zullen sneller zijn, maar voor bestuurders met minder talent en goede oren moet dit toch de ultieme Ferrari zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).