Opgelet! CBR verhoogt prijzen auto-examens

Auteur: , 25 Reacties

Hark, hark, hark.

Opgelet! CBR verhoogt prijzen auto-examens

Wie aan het rijlessen is en zo goed als klaar is voor de examens doet er goed aan dit jaar nog af te rijden. Het CBR gaat namelijk de prijzen voor het theorie- én praktijkexamen verhogen. Het gaat om een stijging van circa 5 procent.

De grootste stijging is voor het praktijkexamen. Dat kost nu 102 euro, exclusief de kosten van de rijschool. Vanaf 1 januari 2019 moeten examenkandidaten 108 euro lappen voor het praktijkexamen. Een stijging van 6 euro. Dat tikt lekker aan als je een paar keer gezakt bent. De prijs van het theorie-examen gaat met 1,50 euro omhoog en komt uit op 33 euro. Dan is er nog de gezondheidsverklaring. Het aanvragen van zo’n verklaring gaat 37,80 euro kosten, een stijging van 3 euro.

Het CBR wijt de stijgingen aan de klassieke inflatiecorrectie. Ook een nieuwe CAO, het stijgen van de pensioenpremie, het toegenomen aantal gezondheidsverklaringen en het stijgen van de zeespiegel zijn volgens het CBR redenen om de tarieven te verhogen. Oké, die laatste is niet waar. Klagen kan op het Malieveld. Spandoeken als ‘rijbewijs is voor de elite!1!!!’ en ‘baas in eigen lesauto’ incoming.25 reacties

Alles met geld stijgt. Behalve de lonen
Sla je toch een lesje over.
Niet alleen dit soort dingen stijgen maar ook rijlessen. Buurjongetje van me betaalde ruim 1750 euro voor 30 lessen. Bijna 60 piek per les… Geen wonder dat mensen later beginnen dan voorheen.
@viezefreddyw: de bv Nederland moet wel blijven draaien
@lekkerlinksrijden: gelukkig mogen sommigen lessen in ruil voor natura.
@gasskaas: wat ervoor zorgt dat de prijzen voor anderen stijgen..
@viezefreddyw: Hier in de buurt kan het nog wel voor 35 tot 40 euro, maar neemt niet weg dat het door de jaren heen flink duurder geworden is inderdaad.
@viezefreddyw: in de randstad is 60 nog goedkoop… bij een beetje rijschool (dus niet een oude single vent die het liefst 18-21 jarige meisjes rijles geeft in zn eigen polo) is het tarief voor een korte route (2 weken, 10 lessen) zo’n €75 per les. plus administratie kosten van €100+ vooraf.
@viezefreddyw: maar volgensmij als je met 30 lessen een rijbewijs haalt is het ook duurder per les dan 40 lessen bijv, de eindprijs zal wel goedkoper zijn maar per les meer.
@carspottermaxim: Wie heeft er in vredesnaam 40 lessen nodig?
@bassx: 40 uur is gemiddeld. Ik denk dat hij dat bedoelt.
Valt me op zich wel mee eigenlijk.
En ik vond in mijn tijd 850 gulden voor 15 lessen incl één praktijkexamen al veel geld…
@henk_he: Heb jij nog met een koets les gehad dan?
Wat vind je van 1850 euro voor mn rijbewijs.
@bmwfreak038: dat je veel lessen hebt gehad ?
@agdesigns: huidige prijzen van rijbewijzen zijn gewoon heel hoog. Heeft niets met ontbreken van talent te maken dat je meer lessen nodig hebt.
@bmwfreak038: 1200 hier. Maar wel 5 jaar terug…
gewoon eerst f oefenen in de auto van paps of mams, dan heb je ook geen 80 lessen nodig en valt het halen van een rijbewijs nog wel mee
Kut ik wilde net m’n rijbewijs gaan kwijtraken. Maar even mee wachten dan.
Als je makkelijk geld wilt besparen zou ik ook geen lessen van 2 uur nemen. Gewoon van 1 uur en dan 2 keer in de week. Heb je het zo onder de knie. Daarnaast heeft mijn nicht laatst haar rijbewijs gehaald na 45 lessen, een ingreep en vaak vergeten richting aan te geven. Examinator was een vrouw. Leve feminisme.
@redbee5: Hopelijk pakt ze het snel op. Leren rijden leer je pas immers na het behalen van je rijbewijs. Tot die tijd ben ik bang dat jouw nicht een vreselijk type bestuurder zal zijn op de weg. Menigeen zal haar van de weg proberen te drukken.
Tja wellicht ook een manier om het fileprobleem te beperken.
Ik moet er niet aan de denken als al die 17/18 jarige tijdens de spits met de auto naar school gaan.
@bmw2coupeeigenaar: Alsof die daar geld voor hebben😅
Ik heb maar 11 lessen gehad, dus was snel en relatief goedkoop klaar. Verklaart natuurlijk wel al die schades de afgelopen jaren….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).