Ouch…Twee trucks vol beschadigde BMW M3’s gespot

Auteur: , 42 Reacties

Da's een hoop kapot ///M-blik, 9 stuks in totaal. Arme, arme, Bimmers.

Bovenstaande truck vol gehavende M3-modellen haalde zijn gebutste lading op uit Marokko, waar de dure Duitsers in de kreukels werden gereden. Dit betekent overigens niet dat we de schuld van deze kapotte BMW’s in de sebbats van onze Mokerkompanen mogen schuiven, de grote Hollywood-productie Mission Impossible 5 eist de verantwoordelijkheid op voor dit slagveld, dat ontstond tijdens opnames in Rabat en Casablanca.

BMW verbond zich in deel 4 van Tom Cruise’s populaire filmreeks met een concept-i8 en een sleep bestaande modellen aan de MI-franchise, en kennelijk beviel de samenwerking, want ook in deel 5 zien we het Duitse merk terug. Aangezien je geen omelet kunt maken zonder een paar eitjes te breken sneuvelden er de nodige modellen tijdens de opnames.

Zo te zien zijn het ook nog eens authentieke M3’s, en niet alleen bodies op goedkopere types. Een schrale troost: zo bont als #TeamWillis tijdens de opnames van zijn vijfde Die Hard-vehikel lijkt #TeamCruise het niet gemaakt te hebben

Wat zou er gebeuren met deze schadebakken? Sloopt BMW er alle ongehavende onderdelen af, en gaat de rest in de shredder? Misschien kunnen ze één exemplaar in hun museum zetten. Dit legde Corvette ook geen windeieren per slot van rekening. (bron: motor.es)

Update: uit de comments, moar foto’s.42 reacties

Die wagens worden opgelapt en gebruikt voor BMW fahrertrainings …
Jet cars zal hier wel blij van worden
Bummer..
@JamesBond007: Neen. Bimmer.
@Escudo: joh zou je denken?
BMW zal nooit zelf onderdelen of iets dergelijks verkopen van de auto. Dat brengt teveel risico’s. Ik vraag me wel af waarom het per se echte M’s moeten zijn. In de film zie je dat toch niet en faken ze toch van alles qua geluid. Ach, wel goede deal voor BMW :)
@utr1984: Waarschijnlijk omdat het meer koste om de auto’s om te bouwen dan dat het BMW kost echte M3’s op te offeren.

En nee idd deze gaan direct de schredder in en hier wordt geen onderdeel van hergebruikt. .
@sketcher: Je kon een 316i met M pakket gebruiken, en dan nog wat badges. Wordt vaak genoeg gedaan.
@haaldie20inchvanjegolfaf: Precies. Bij Furious 6 werden er ook 535, 545 etc. gebruik ipv echte M5’s.
@sketcher: Zou toch van de gekke zijn als het echt duurder is wat bumpertjes te plakken op een 316i dan om gloednieuwe M3s te gebruiken.
@6cylinder: Dat zou je nog tegen vallen hoe duur dat is en dan moeten ze nog de tijd en personen vinden die dat kunnen doen en het project over zien Ze lopen ook nog de kans dat ze afgaan als een gieter als een goede filmspotter foutjes ontdekken.
Het is gewoon veel makkelijker een rits M3’s te gebruiken. Bovendien pakt BMW meer marge op een M3 dan een 316 dus dat verschil is minder groot voor BMW.
@sketcher: dat dacht ik ook inderdaad. Maar met een M pakket ben je ook al gauw klaar. Al zit je dan inderdaad met bv de uitlaten. Maar voor bepaalde stunts (zoals hier) kan je dat volgens mij makkelijker oplossen. Aan de andere kant: je wil niet dat een filmbezoeker ziet dat het uitlaatsysteem nep is ofzo.
@utr1984: Met een M-pakketje krijg je geen uitgebouwde wielkasten, M3-velgen en andere zaken (o.a. spiegels) die specifiek voor een M3 zijn.

Ik vermoed eerder dat dit wel echte M3’s zijn, maar dan exemplaren die toch al de shredder in moesten; bijv. pre-productie-exemplaren, persauto’s en/of auto’s die bij de Fahrertraining gebruikt zijn.
@sketcher: neen , deze gaan niet in de shredder meteen , ze worden gebruikt voor de bestuurders trainingen , zoals deze preproductie of test voertuigen… https://www.youtube.com/watch?v=lP1s0WXEaNM
https://www.youtube.com/watch?v=I68diSAucOo
Target cars ziet hier wel winst in hoor…..
:,-(
Gaat compleet de shredder in vrees ik. Doen ze met prototypes en testauto’s ook. Ik zou wel een motorblokje willen overnemen voor een leuk prijsje ;)
@trustmeiamanengineer: nee hoor. Begin dit jaar een pre productie auto afgeleverd aan een klant. De BMW dealer in Kleve is gespecialiseerd in zulke auto’s. Voor weinig…
@siemi: thanks voor de tip! ;)
De motorblokjes zijn toch nog wel te redden?
via Android app
Dus de volgende Mission Impossible wordt ook een verkapte BMW-reclame, allemachtig wat zat er een product placement in Ghost Protocol.
@knipperlichtje: zijn volgens mij voor die film gebruikt ja. In de dukes of hazzard film zijn ook een hele zooi chargers ******** :'(
Die gaan inderdaad de shredder in. Geen probleem, het zijn geen onvervangbare Ferrari’s uit de jaren ’60 ofzo.
Geef ze allemaal maar! Maak ik er 1 of 2 klaar en rijden maar.
Schroef die koplampen er af en stuur ze naar een willekeurig Oostblok land, misschien blijven ze dan van die van ons af!
Die gaan jammergenoeg allemaal de shredder in, zoals de elektrische 1 serie: http://www.autoblog.nl/nieuws/dit-is-het-lot-van-de-elektrische-bmw-1-serie-67441
@osmo: houdt de M3 alleen maar exclusief.
Potje Top-Gear voetbal tussen M3’s en C-AMG’s? ;)
@potver7: Liefst op een kletsnatte ondergrond in een tunnel die lekker galmt.
Zonde, maar kunnen we er wel van genieten in MI5 dus straks.
Deze meeste auto’s worden denk ik gewoon gemaakt, aangezien het voornamelijk optisch schade is. In films gaan die auto’s 8 van de 10 keer toch kapot.
Voor een mega onderneming als bmw is het waarsch de goedkoopste optie om ze te slopen.
Nominatie voor “Autojunk Foto Van De Maand – Oktober 2014” a.u.b.!
Goede wegligging……Jaja..
Deze auto’s worden aan de handel verkocht, opgekalefaterd door schimmige carrosserie bedrijven en gesleten aan de onwetende, naïve bmw-fangirls, die zich kritiekloos met deze kromme hoepels gaan uitsloven.

Dat is de realiteit.
wat er overblijft van een koppel M3 na opnames van mission impossible 5. Tsss so zonde .
sommigen zijn echt, sommigen zijn lege hulzen zonder motor en dergelijken voor de stunts. Ik gok dat op deze misschien wel een paar echte staan, maar de rest zijn ‘stunt doubles’ :D
Voor close up een echte M maar die worden niet in de prak gereden en de auto’s die in de prak worden gereden zijn dat niet .
Veelal worden voor dit soort films prototypes en preproductie-exemplaren gebruikt, auto’s die toch al niet verkocht worden (en dus gesloopt) omdat de kwaliteit niet gewaarborgd is. Je auto op die manier onder de aandacht krijgen is dan ook nog eens mooie reclame.
Denk dat ze onderweg zijn naar de klusgarage van halfords…schijnt een aanbieding voor tupperware te zijn.
Ik denk dat veel onderdelen toch verkocht worden van deze auto’s denk aan alle ecu’s, navi, xenon etc. Ook BMW denkt economisch en stoot dit door naar de handel

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).