Waarom deze Franse Boxster werd mishandeld

Auteur: , 61 Reacties

Uiteraard heeft het iets te maken met boze demonstranten, want Frankrijk.

Met zo’n pittige 28-urige werkweek en altijd wel wat om over te zeuren kunnen we ons goed voorstellen dat onze Franse vrinden nu en dan stoom moeten afblazen. Tijdens de dag van de arbeid vonden in Frankrijk linkse betogingen plaats en de eigenaar van een Porsche Boxster waagde het om zijn cabrio langs de route in Parijs te parkeren. Bad idea…

Eenmaal terug bij de auto kwam de eigenaar erachter dat z’n Porker van onder tot boven was beplakt met stickers die waren voorzien van linkse politieke ideetjes. De eigenaar kon het plakkerige protest niet waarderen en stak voor het oog van de camera nog even z’n middelvinger naar buiten. Zouden wij ook doen, al moeten we erbij vermelden dat er op de Porsche naar verluidt geen krasje zat. Dat was vorig jaar wel anders. Toen werd een 911 in de fik gezet door een stel hele, héle boze en overwerkte Fransen.

Dank voor alle tips!61 reacties

Half werk
Don’t f*ck with an other man’s vehicle:
https://www.youtube.com/watch?v=VO48Vr4KIc8
Ik heb dat hele Artcar nooit zo begrepen. Dit is toch wel de lelijkste van allemaal.
28 uren werken is plezant, als je rekening daarmee overeenkomen. Maar meestal heb je rekeningen voor een 38-40urenweek. Probeer dan die 28 maar eens een job te zoeken van 10uur per week die juist aansluit op je huidige job en …
@nasty: edit: *die 28 -> delete*
Dat vieze vuile linkse t*fus volk heeft geen fatsoen. Blijf toch eens met je poten vam andermans spullen af! Iedereen is lief en we zijn aardig voor iedereen behalve voor de mensen die ons gedachtegoed niet delen, die mogen allemaal dood en als dat niet kan slopen we hun spullen. Zo zielig.
@str8six: Uiteraard is schelden wél een vorm van fatsoen!
@aristocraat: touché. Het echter wel meer een beschrijving.
@str8six: ahum. Het bestickeren van die Porsche kan je ook zien als een statement tegen de elite. Niets persoonlijks tegen de eigenaar. Klaar. Opgelost. No hard feelings.
@stamp: nee, je blijft af van andermans spullen. Als ze stickers willen plakken dan plakken ze die lekker op hun fiets of eigen auto. Niet op die van iemand anders.
@stamp: dat is nog zieliger, omdat jij er niet bij zit, moet je ze maar “pijn”doen (zo een actie laat immers altijd schade achter) laat meteen zien waarom het geen elites zijn…
@spykerboy: U begrijpt mijn post niet helemaal zoals ik hem bedoeld heb. Str8six is aan het schelden. Net zo goed niet netjes. En hij praat zijn gescheld goed, onder het mom van “het is een beschrijving”. Maar fatsoenlijk is het evenmin. De bestickeraar zou kunnen zeggen: Klopt, het bestickeren (van andersmans spullen) is niet netjes, maar in dit geval is het een statement, en dus mag het.
@stamp: dus als bijv. een neo-nazi een hakenkruis op uw huis zou spuiten om een “statement” te maken vindt je dat prima?
@str8six: Waar keur ik het plakken van die stickers goed? Waar zeg ik dat je vooral moet doen en laten wat je wilt? Wie zegt dat je mijn huis kunt bekladden en dat ik dat dan prima vind?


Ik quote even u zelf; “Dat vieze vuile linkse t*fus volk heeft geen fatsoen.”

Jij wel?
@stamp: Hier: “het bestickeren (van andersmans spullen) is niet netjes, maar in dit geval is het een statement, >en dus mag het<. "
@str8six: Ah, daar zit ‘m de crux. Ik bedoelde : “Dixit de actievoerder/rellende hanggroepjongere/stickerplakkert”.
Jij zegt dat schelden niet fatsoenlijk is, maar in dit geval vind dat je mag schelden, want je pakt het in een papiertje “benoemen”,

De stickerplakker vindt dat hij mag plakken, omdat ie het doet als statement. Misschien vind ie zelf het met opzet beschadigen van andermans bezit ook helemaal niets fatsoenlijk. Waarschijnlijk is het niet echt z’n hobby ook. Maar in dit geval, onder de noemer ‘protest’ is het (in zijn ogen) wel geoorloofd.

Hoe dan ook: Molest, in woord of daad, laat zich niet goed praten. Dàt is de essentie.
@stamp: wat voor onzin ben jij nou aan het uitkramen?
@888natan: Ik heb ook geen idee. Schaapjes gedrag denk ik #Ophef #Stickertjes #Porsche
@stamp: ‘statement tegenover de elite’.. goedkeuring? #rakeling(g=k)se #uitspraak
@stamp: wat is er zo erg aan de elite? Veelal willen linkse partijen hogere uitkeringen, lagere huren en hoger minimum loon. Kortom: meer koopkracht en daarvoor niet meer werken!

Als je kijkt naar de gemiddelde bezitter van een Porsche werken dat soort mensen 6 of 7 dagen per week, lange dagen. Dat heb je nou eenmaal met een eigen onderneming.

Dat is pas eerlijk, niet zomaar je hand ophouden.
@zweed: Ik hoorde gisteren een interessante discussie over werk, inkomen en de flexibilisering van de arbeidsmarkt. Een deelnemer aan de discussie, ik meen een econome, gaf aan dat er een steeds grotere groep mensen in de samenleving is die meer tijd heeft dan werk, mede vanwege de beschermingsconstructies die zijn opgetuigd om de mensen die een vaste baan hebben te beschermen. Het hebben van een vaste baan geeft enorm veel zekerheid en garanties. Voor mensen die géén vaste baan hebben geldt het tegenover gestelde. Lage salarissen, geen of weinig pensioenopbouw, en geen baangarantie.

Ik denk niet dat er een strijd gaande is tussen “mensen die niets hebben en graag hun hand ophouden” versus “mensen die hard werken en daar de vruchten van plukken”. Er zullen er ongetwijfeld zijn die zo denken maar ik vermoed dat de meeste mensen die weinig hebben best beseffen dat de enige mogelijkheid die ze hebben om iets te bereiken hard werken is. En het oneerlijke is dus dat dit door doorgedraaide wetgeving wordt gefrustreerd.
@zweed: Eerlijk is het niet helemaal; door de huidige wetgeving worden rijken rijker en armen armer; de top 2% bezit nu al 50% van alle resources op aarde. Het voorbeeld van een MKBer/ZZPer die 6 dagen per week werkt voor een 2e hands Porsche is ook geen elite; dat is middenstand; het gaat hier om de eigenaren achter Google, Facebook en andere Internationals die over lijken gaan om winst te maken en daar het duperen van zwakkere arbeidskrachten (lees: b.v. arme arbeiders in China) en/of politiek gelobby voor minder belasting niet schromen (met succes).

Dus dat geschreeuw over werkschuw links-t*fus-volk slaat nergens; sterker nog, ik denk dat heel veel Franse arbeiders maar wat graag 40 uur zouden werken als ze dan ook 40 uur betaald krijgen. Dat heeft niets met werkschuw zijn te maken, maar met de cultuur en politiek van het land; Le Penn – toch aardig rechts nietwaar ? – is net zo ‘ werkschuw’ (in jou termen) als haar linkse concurrenten.

En netjes is het zeker niet; maar stickers kun je makkelijk verwijderen met een emmertje water en 30m krabben. Beter dan in de fik of bekrast … Daarnaast; wat is nou een groter kwaad voor de maatschappij; 1 bestickerde auto; of miljardenbelasting ontduiking/ontwijking op internationale schaal ?!?
@str8six: Nee inderdaad iedereen zou een voorbeeld moeten rechtse aan neoliberale fatsoensrakkers, die jatten je spullen gewoon op een legale manier. No harm done. Doodgaan is een goed idee voor die linkse stakkers, straks gaan ze nog betaalbaar onderwijs en zorg eisen. Wat uiteraard een belachelijk idee is want als iedereen maar gewoon hard genoeg werkt, kan iedereen gewoon alles betalen. Studieschuld, hypotheek, eigen risico, BPM, verzorgingstehuis, kinderopvang.
@peugeotgti: doodgaan?
@str8six: Ja je zei dat mensen die hun gedachtegoed niet delen dood mogen volgens “dat linkse tyfusvolk”.
@str8six: Dus ik dacht, ik trek het net even een stapje verder..
@peugeotgti: typisch, dat stapje verder…
@str8six: Suggereer je nou echt dat dat te maken heeft met een links gedachtegoed? Dit linkse tyfusvolk heeft niemand in gevaar gebracht. Wanneer hebben linkse radicalen voor het laatst moskeeën in de fik gezet, asielzoekers in elkaar geslagen of andere demonstranten bedreigd?
@peugeotgti: Nee die gooien Molotov’s op agenten en slopen auto’s en andermans eigendom. Een stuk vredelievender inderdaad…………..
@peugeotgti: Nee zo is het, want dat zijn lieverdjes.

http://tpo.nl/?s=extreem+links

Oh nee, toch niet. Naja. Ach.
@str8six: Ik ben echt geschokt dat je plusjes krijgt voor zo’n dom antwoord. Zelfs in deze context slaat het nergens op.
@peugeotgti: ik ben geschokt dat je volledig mijn punt mist; dat je van andermans spullen moet afblijven en niet slopen en dat je suggereert dat ik vind dat dat linkse tyfus volk beter kan doodgaan. Maargoed het maakt niet uit, we hoeven het ook niet eens te worden. Ik zal iig niet je auto bestickeren of vernielen omdat ik het niet met je eens ben.
@str8six: Beter discussiëren we een keer verder onder het genot van een goed lokaal gebrouwen biertje en luisteren we naar elkaars argumenten, zoals fatsoenlijke mensen doen. Eens worden hoeft niet inderdaad, respectvol blijven wel. Dat punt over doodgaan schreef ik wat krom op, my bad.
28uren? Wtf…
Bizar eigenlijk. Dat kudde gedrag. Een lul besloot een sticker op deze auto te plakken. Daarna volgen de schaapjes die het nu legitiem vinden om dit te doen. “Want iedereen doet het toch?”.
Dit soort acties zie je niet van de rechtse kant… je ziet het weer, hoe dommer men is, hoe linkser zij stemmen….
@spykerboy: Dat zie je verkeerd. Hoe armer mensen zijn, hoe linkser ze stemmen. Domme mensen stemmen niet links of rechts, die stemmen op iedereen die goed sprookjes kan vertellen.
@spykerboy: Nee inderdaad, die plakken geen stickertjes! Die hangen enkel wat dode varkens in bomen waar een asiel moet komen.

Zo valt er voor elke ‘groep’ wel iets te zeggen. Extreem is nooit goed, welke kant ook.
@motoragent: Wat een boude uitspraak. Zeker, het ene extreme is echt niet meer of minder koosjer dan het andere maar 1. Deze stickerplakkerij is kennelijk zo geïnstitutionaliseerd dat een grote groep vind (brandstichters/stickerplakkers + omstanders die niet ingrepen) dat men dat zomaar even kan maken op klaarlichte dag. De varkenskoppenactie gebeurde in het geniep. 2. Normale middelen van verzet tegen AZC’s worden amper serieus genomen, dan zijn varkenskoppen toch alsnog een relatief onschuldige volgende stap waar verder geen slachtoffers bij vallen? En concluderend; de actie van de varkenskoppen was een actie van eenlingen tegen een grote groep, deze actie is een actie van een grote groep tegen een eenling die waarschijnlijk slechts en de alleen is uitgekozen omdat hij een “dure” auto rijdt.
@spykerboy:
Ja want racisten, Wilders en Trump zijn rechtse regering zijn pas echt verlichte geesten. Mensa is er niets bij.
@shiva: Wilders is verre van rechts. Alleen op gebied van immigratie hanteert hij een (zeer) rechts standpunt.
Er staat geen enkele verklaring in het artikel waarom nou juist deze Boxster de sjaak was. Van wie was die Porsche eigenlijk? Was het omdat het een Porsche is? Stond dat lelijke hok voor een gebouw met een bepaalde betekenis, zoals een graaibank? Heeft iemand de aanslag opgeëist?
@peugeotgti: Ik ga niet scenario’s bedenken. Het maakt niet uit van wie de Porsche is. Of omdat het een Porsche is. Ook maakt het niet uit dat ‘dat lelijke hok’ voor een gebouw stond met een bepaalde betekenis, zoals een graaibank. Ook maakt het niet uit of iemand de aanslag al heeft opgeëist. Wat wel uitmaakt is dat je van andermans spullen moet afblijven. Je punt kenbaar maken is prima. Demonstreren ook want dat mag allemaal. Maar wanneer er vernielingen/geweld/rellen etc aan te pas komen, dan ga je de streep over.
@viezefreddyw: Daar ben ik het helemaal mee eens. Afblijven, simpel.
De schrijver van het artikel, @MauritsH, wekt de indruk dat hij weet waarom dit gebeurd is. Dat is helemaal niet waar, maar hij zet zo wel de deur open voor sommigen om aannames te maken en conclusies te trekken. Daarom vind ik de titel misleidend en provocerend.
@viezefreddyw: En trouwens, context is wel degelijk alles om nog even door te zeuren. Als mensen dit zouden doen bij de directeur van een zorginstelling die zes ton per jaar verdient terwijl de helft van het personeel overspannen is door de werkdruk en patiënten niet meer gewassen worden, zou ik daar verdacht weinig problemen mee hebben. Ik keur het niet goed, maar ik zou er begrip voor op kunnen brengen.
@PeugeotGTI: kun je niet naar Joop.nl, daar barst het van de mensen die net zulke domme dingen zeggen als jij.
Kansloos volk.
Elk jaar gaat het zo en elk jaar schiet niemand er ene reet mee op. Ik vind het vooral typisch Frans. En maar afvragen waarom die economie maar niet op gang komt…. En waarom al die bedrijven toch elders gaan zitten… Life’s mysteries….
Misschien heeft hij ook wel hard moeten werken en veel opzij moeten zetten om deze auto te kunnen betalen. Deze auto is misschien wel zijn droom die met veel moeite tot stand is gekomen. Het kan zelfs zijn dat hij ook bij de demonstratie hoorde, omdat hij werkloos is geworden.. Mensen blijf toch gewoon van andermans spullen af. Ik spreek nu tegen de linksen en de rechtsen. O ja en om discussie te voorkomen ook tegen het midden
Lachwekkend dit!

Met z’n allen verontwaardigd zijn omdat er in Frankrijk wat stickers op een auto zijn geplakt.

Ben geschokt, zo even slachtofferhulp bellen.
Allereerst; Mensen moeten met hun poten van andermans spullen afblijven !

Daarna;
Protesteren op 1 mei is een Franse traditie. Maar niet slechts een Franse traditie. Ook bijvoorbeeld Duitsland staat (stond?) geregeld op z’n kop op deze 1e mei. En daar is de werkweek iets langer dan 28 uren.

Ook;
FF googelen leert dat er in Frankrijk wetgeving is betreffende een 35 urige werkweek (geen 28) en dat er in het bedrijfsleven gemiddeld 39 uren gewerkt wordt (voor uren boven de 35 geldt overigens wel een toeslagje van een procent of 10).

Tevens;
Protesteren gebeurd in Frankrijk van Links tot Rechts (de schrijver van dit stukkie vind dat kennelijk niet noemenswaardig). Gister was er dan ook sprake van 2 kampen. Aan de ene kant het Front Nationale, een kamp dat flink gegroeid is sinds Marine haar toon wat gematigd heeft maar welke nog een behoorlijke harde kern aan fascistoide hufters kent.
Het andere kamp is enorm breed. Natuurlijk met de nodige semi communistische klootzakjes, maar eerst en vooral alles en iedereen die gruwelt bij het idee van een populistische en nog steeds rete rechtse LePen als president.

Tot slot;
Mijn kennis van de Franse taal is mogelijk nog beperkter dan die van MauritsH, maar wat ik van sommige van die stickers kan maken is dat ze vooral ook sociale thema’s benoemen (als o.a. Anti fascisme) en da’s echt wat anders dan socialistische thema’s.

Laat Autoblog zich alsjeblieft bezig houden met autogerelateerde onderwerpen en zich niet verlagen tot populistisch PVV gehuil. Daarvoor hebben we in Nederland al De Telegraaf.
@ramshoek:

Allerteerst; Heb je gelijk in.

Daarna; Wat is je punt? Worden er in Duitsland dan ook 911’s in de brand gestoken en Boxers bestickerd?

Ook; Je had de spottend humoristische ondertoon nog niet ontdekt?

Tevens; Worden er dan ook 911’s in de brand gestoken en Boxers bestickerd?

Tot slot; En daarvoor moet dan de dag van de arbeid worden aangegrepen? Kennelijk wel. Het maakt ze niet uit. Beiden behoren tot (extreem?) linkse agenda’s.
@piebepost:
Parkeer je auto met een Ajax sjaaltje op de hoedenplank bij De Kuip (of omgekeerd), neem op een afstandje plaats op je strandstoeltje met thermoskan en thuis gesmeerde boterhammetjes en nog voor je je tweede bakkie ingeschonken hebt is je auto vergaan tot een voorwerp waarvan het schadebedrag de economische waarde overschreden heeft. Kortom, de Fransen hebben zeker niet het patent op het slopen van andermans voertuig.
Toegegeven, nu ontbreekt het de gemiddelde voetbal hooligan aan intellect om zich een politieke mening te vormen. Anderzijds, de wijze waarop de gemiddelde hooligan zich uit, toont wel sterke overeenkomsten met de uitingen van de gemiddelde ‘extreem rechts’ aanhanger. Veel geschreeuw maar slechts weinig inhoud.

Politiek draait om keuzes maken. Soms neigen mijn meningen en ideeën naar rechts (van het midden), en soms naar links (van het midden). Maar altijd moet het gaan om argumenten, maar argumenten worden de laatste jaren steeds meer overstemd door schreeuwerds die roepen dat het allemaal de schuld is van buitenlanders en dat het allemaal de schuld is van links….
@ramshoek: Dat hooligans matchen met het profiel van extreem rechts is bij mijn weten nooit aangetoond maar ach, die aanname durf ik best nog eens te doen. Daar houdt je vergelijking ook wel op; dit artikel gaat over een politieke manifestatie van links. Voetbalgekkies die elkanders auto slopen heeft volgens mij weinig van doen met politieke manifestaties. Zolang ze elkanders bezittingen vernielen zou ik me daar bovendien niet eens druk over kunnen maken (helaas blijft het daar niet bij..)

Schreeuwers heb je altijd gehad. In de jaren ’70, ’80 en in minder mate ’90 vooral aan de linker zijde. Zij vonden dat provocatie het middel was om discussie aan te zwengelen. Anno 2017 hebben we te maken met de puinhopen van het linkse beleid uit die decennia en ja, nu wordt er veel geschreeuwd vanaf de rechter flank. Wellicht met hetzelfde motief: omdat we (want ik reken mezelf voor het gemak maar eens tot de rechtse schreeuwers) provocatie een mooi middel vinden om de discussie aan te zwengelen. Zo rond kan een cirkel zijn.
Links. De betonrot van onze samenleving.
@piebepost:
Liever beton rot dan de mestkever/bruinhemd van de samenleving.
@shiva: Bruinhemden? Om er maar eens een extreme bij te nemen?
Hele generaties zweren bij stickerbomb en nu is het ineens een probleem ?
Met al die stickers minimaal 50 pk extra, daar hadden jullie zeker nog niet over nagedacht!
Ik vond de bekraste Tesla leuker, dit is gewoon zielig.
Jetcars zou toch nog snel 50 euro extra vragen (per sticker).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).