Parbleu, AMG lekt ‘per ongeluk’ de nieuwe GT

Auteur: , 28 Reacties

Nou ja, per ongeluk. De geboorte van mijn zus was per ongeluk, deze 'lekkage' is gewoon gepland.

Mercedes-AMG GT (C190) '19

Toevallig hadden we het in het vorige artikel over een Audi A3 die al vijf jaar oud is. Dan realiseer je je hoe snel de tijd gaat tegenwoordig. Want er is nog een auto vijf jaar oud en dat is de Mercedes-AMG GT. Jazeker, de auto werd onthuld op de Salon van Parijs in 2014.

Eerlijk is eerlijk, de eerste exemplaren kwamen in 2015 naar Nederland en Mercedes lanceerde om de zoveel maanden een nieuwe uitvoering zoals de GT C, de Roadster en de GT R. Check deze video waarin @Casper alle AMG GT-varianten even aan de tand voelt. Maar is het ondertussen niet eens tijd geworden voor een facelift? Welnu, dat zou qua tijdspanne heel goed mogelijk zijn. En Mercedes heeft bedoeld of onbedoeld al een glimp aan de wereld getoond.

In een promotionele video op Youtube zien we dat Lewis Hamilton even zijn collega’s van de designafdeling een bezoekje komt brengen. Zowel die afdeling als Hamilton zijn er mede verantwoordelijk voor dat Mercedes een aanzienlijk jongere klantenschare erbij heeft gekregen, dus op zich ook wel logisch.

Lewis Hamilton

Na een half minuutje wordt de video pas echt interessant, want dan zien we de vijfvoudig wereldkampioen staan bij een kleimodel. Dit is geen bestaand model, maar ziet er wel redelijk ‘productierijp’ uit. De voorkant vertoont veel overeenkomsten met de AMG Vision GT, maar dit kleimodel heeft overduidelijk andere proporties. De daklijn en zijprofiel doen erg denken aan de AMG GT.

Mercedes

Je zou denken dat het ook om een afgekeurd ontwerp zou kunnen gaan. Die kans lijkt ons niet aannemelijk. De auto heeft namelijk een moderner voorkomen dan het huidige model. Daarbij zijn dit promotionele filmpjes nooit ‘per ongeluk’. Denk aan de promo video van Porsche waarbij er door een parkeergarage gereden werd en daar ‘toevallig’ de nog niet aangekondigde Cayman GT4 geparkeerd stond.

Je kan die video hieronder bekijken:28 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Per ongeluk* altijd met opzet heren
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Ziet er goed uit!
Lambo Urus neus met een GT kont?
@dees: Misstaat niet toch? Lambo zal zit wel voor hun kop slaan 😝
@dees: nee, project 1 neus.
Smakelijke kar. Zet maar op de oprit!
Lijkt wel een Dodge Viper GTS
@theblazerunner: met porsche achterlichten
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Dit lijkt meer een mengeling tussen een oude Manta en een oude Corvette dan op een Mercedes.
Creatief met klei – met Lewis
Beetje jammer dat ik dit nu pas zie. Delen van het filmpje zijn door Gorden Wagener enkele weken geleden al op zijn instagram geplaatst. Als ik iets beter had opgelet, had ik jullie een leuke scoop kunnen tippen.
Met een 4 cilinder?🙈
Beetje zelfde vorm neus als die rare hypercar die ze gaan bouwen..
Zodra er iemand wordt toegelaten met een telefoon in de hand en vervolgens opzichtig gaat staan filmen, kun je er van uit gaan dat het geen geheime informatie is.
Ziet er op het eerste gezicht best goed uit. Mooie vloeiende lijnen met een agressief neusje. Ik ben wel benieuwd wat voor blok erin komt te liggen. Wellicht hybride?
Laat Lil’ Lewis zich maar vooral bezig houden met kleien op een toilet. Zodra ie Max in zijn zijspiegels ziet begint het al te borrelen in zijn onderbuik.
@emping: Max moet eerst zijn auto eens heel zien te houden voor de eerste paar bochten
Raar dat Hamilton niet staat te bleiten dat die wagen teveel zal verbruiken ofzo
Is er metadata aanwezig met een datum wanneer de beelden geschoten zijn? Het lijkt mij dat dit een Red Clay model is en Mercedes gebruikt River Clay voor haar schaalmodellen. Aston Martin gebruikt Red Clay voor haar modellen.
@iphonistvongates: is hier wel ecologisch verantwoorde klei gebruikt?
@lekkerlinksrijden:

Misschien kan de metadata daar een antwoord op geven.
@iphonistvongates: Ik weet niet waar je deze ‘kennis’ vandaan hebt maar beide worden niet in design studios gebruikt, in de jaren 30 wellicht. Automotive design studios gebruiken een speciale plasticine, ook wel industrial clay genoemd. Hoewel er natuurlijke klei in zit, zit er ook veel andere dingen in waaronder wax. River clay zou veel te snel breken als het droogt, zeker gezien de dikte droogt het niet gelijkmatig uit. De klei is gemaakt om hard te worden bij kamertemperatuur en niet bedoelt om uit te drogen. Er zijn maar een paar leveranciers wereldwijd en hoewel de kleur soms wat varieert heb ik nog nooit iemand het als red clay of river clay horen refereren, en ja ik werk er mee.
Is die klei wel biologisch voor litlle lewis?
Lieve AB. Uiteraard was het geen ongeluk maar dit soort ‘kleine’ kleimodellen worden aan de lopende band gemaakt. Vaak na een interne design competition. Dan zijn er soms wel een stuk of 10 verschillende. Of hij er productie rijp of niet is deze zijn zelden representatief, vaak worden elementen van diverse gecombineerd. Pas bij het 1:1 klei model spreek je van productie rijp en dan nog veranderd er regelmatig het een en ander.

Ook is de tijd die het duurt van dit kleine model naar een productie model zomaar 4 jaar. Tegenwoordig wellicht iets korter. Maar per ongeluk is het natuurlijk niet.
Ik zie Toyota Supra👀 in het design..
Aaaah, lil’ Lewis mag ook even kleien zoals op de kleuterschool…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).