Peugeot maakt Rifter direct stoer met 4×4 Concept

Auteur: , 19 Reacties

Voor wanneer je serieus veel spullen naar de bergtoppen van de Alpen moet vervoeren.

Peugeot presenteerde de vervanger van de Partner vanochtend, maar nu al overtreffen ze het praktische busje met een heuse 4×4-uitvoering. Dit aparte studiemodel zal voorlopig niet meer worden dan dat zijn naam doet vermoeden, maar opent wel een deur naar een mogelijke reeks toekomstige modellen.

De Rifter 4×4 Concept is dan ook slechts een showauto die Peugeot op het Autosalon van Genève tentoon zal stellen. Desondanks is er genoeg aan de wagen veranderd om hem hier te bespreken. De 4×4 Concept is volgens Peugeot ontworpen om allerlei soorten terreinen te verkennen.

Peugeot heeft de Rifter 4×4 Concept daarom zo gebouwd dat dit in de praktijk ook daadwerkelijk mogelijk zou moeten zijn. Hierom heeft het studiemodel als voornaamste kenmerk vierwielaandrijving in plaats van voorwielaandrijving. Daarbij krijgt hij speciale terreinbanden van BF Goodrich en wordt de wagen met 8 cm de lucht ingetild, voor extra bodemvrijheid.

Om zijn ‘wilde’ karakter verder te benadrukken heeft Peugeot de wagen voorzien van een duistere tint en een flink aantal gele accenten. Daarnaast kan de 4×4 Concept rekenen op een gespoten setje 16″ velgen. Rijd je graag ook door de duisternis, dan helpt een 100 LED-lampen tellende balk je uit de brand. Het interieur wordt op eenzelfde manier afgewerkt als de buitenzijde.

De gebaande paden ontwijkende Rifter is overigens meer dan alleen een eigenaardige off-road wagen. De 4×4 Concept is namelijk ook voorzien van een Overland-daktent, evenals een elektrische mountainbike van Peugeot. De Rifter 4×4 Concept wordt aangedreven door de 130 pk sterke BlueHDI-motor, die 300 Nm aan koppel produceert.19 reacties

mmm. Een modderrufter…
@cossiekiller: een ruftende modderfokker
Ziet er goed uit. Dangel mag de 4×4 leveren?
@rufctr01: zou mooi zijn, dan is het echt goed werk denk ik…
Misschien toch al meer dan een concept, want ik zie op de verschillende foto’s de naam dAngel voorbij komen en dat bedrijf maakt al tientallen jaren 4×4 versies van verschillende Peugeot modellen. Volgens mij destijds met een 504 station begonnen.
Wat een grafbak
Erg blits!
Enkele jaren geleden ook gezien met Citroën c4 cactus avanture concept. En was nog mooier dan dit.
Lijkt mij een prima auto voor Staatsbosbeheer
Een bestelbus met extra ruiten en 4wd van Franse makelij… Dat kan niet goed zijn.
@str8six: klopt, dat is geweldig.
@v6ti: +1! 😂
Ja leuk, maar hey PSA, maak nou eerst nog eens even die Cactus Aventure 4×4 Concept.. Effen kleurtje teken ik ook nog voor
Ik vraag mij echt af of hier een markt voor is. Peugeot waarschijnlijk ook daarom blijft het bij een concept.
@daihatsucuore: in de lage landen mss niet. Maar elders verkopen ze wel denk ik
Dump de 4×4, hang er nog wat meer zwarte plastiek aan, en je hebt een verkoopsucces…
Zit op dit moment op tenerife en t stikt hier van alle varianten berlungo, kangoo, partner 4×4 praktische berggeiten..
Franse humor op 4 wielen
Mooi interieur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).