Platleggen boeteserver lukt niet, is uitgesteld tot vrijdag

Auteur: , 25 Reacties

Vanochtend ook in euforische stemming 120 km/u gereden op de A2? Verwacht dan een dikke prent, want het door de politiebonden beloofde niet innen van boetes is door een ICT-probleempje uitgesteld tot vrijdag.

Politie en AC Cobra

Het idee was leuk, heel leuk zelfs. Als de overheid de politiemensen niet meer willen betalen (dat willen ze wel, maar ’t is volgens de grootste politiebond niet genoeg), dan zorgen wij voor een flinke inkomstenderving. Werden in eerste instantie al minder boetes door de politiemensen uitgeschreven, een aanpassingen in het computersysteem moest er voor zorgen dat vanaf vandaag ook boetes voor bijvoorbeeld te hard rijden bij trajectcontroles niet in Leeuwarden zouden aankomen.

Tot zover de theorie, want volgens een woordvoerder van de Nederlandse Politiebond laat de technische uitvoerbaarheid ze in de steek. Met andere woorden, het lukt ze niet om het computerprogramma zo in te stellen dat er relatief lage boetes niet worden doorgezet naar het CJIB. Het is de bedoeling dat vanaf vrijdag deze boetes wel door het systeem worden tegengehouden. Het gaat dan om boetes voor snelheidsovertredingen van minder dan 20 kilometer per uur of boetes van minder dan 200 euro. Parkeren op een taxistandplaats is er daar een van trouwens (90 euro), het complete overzicht check je hierrrr. Wie vandaag of morgen een overtreding begaat, krijgt de boete dus gewoon op de mat en moet deze ook betalen. Wij zouden ook vrijdag nog even voorzichtig doen, overheidsinstanties en ICT blijft immers een moeizame combinatie.

Foto: Autojunkie99 op Autojunk.nl25 reacties

Haha, wat een prutsers. Ben nu wel klaar met die acties eigenlijk. Er ligt een heel net akkoord als je het mij vraagt, stem daar gewoon mee in en doe je werk!
@trustmeiamanengineer: HE dat mag je helemaal niet zeggen , je moet respect hebben voor die mensen ook al denken sommige dat ze boven de wet en dingen doen waar de gewone burger een boete krijgt


Sarcasm off
@trustmeiamanengineer: Inderdaad en daarnaast als het ze niet eens lukt om een servertje plat te leggen dan verdienen ze het ook niet om meer geld te krijgen! (X)-Ongeschikt
@trustmeiamanengineer: Dat akkoord wat er ligt is een gedrocht en een sigaar uit eigen doos. Zo netjes is het absoluut niet!
Balls.
Hahaha… schoften.

Zo kunnen ze alsnog lekker de staatskas vullen.
Wees maar gerust dat de boetes ”tijdelijk” niet worden doorgestuurd, maar zodra de staking over is, deze weer lekker worden opgepakt met: ”Weet u nog, toen u over de A2 reed op 11-09-2015? Nee? Wij wel!”
het zal eens niet….
Ik sprak gisteren toevallig nog even een agent, (ik heb er een aantal in de kennissen kring) en hij gaf aan dat hij en diverse collega`s al jaren geen verkeersboetes meer uitschrijven. Op handsfree bellen en alcohol na. Openbare orde word ook nog wel gegeven. Maar de boeven in de berm zijn BOA`s…….
@dutchdriftking: En afgekeurde agenten
@dutchdriftking: Agenten die boetes uitschrijven voor handsfree bellen verdienen sowieso geen loonsverhoging…

Hoewel het eigenlijk nog niet eens zo’n gek idee is om het gebruik van de mobiel in de auto volledig uit te bannen.
Ik heb een licht verhoogde bloeddruk na het lezen van dit artikel…
Godver!
ICT-problemen bij de overheid, je verwacht het niet…
En de Landelijke Eenheid heeft nog wel zoveel Ethical Hackers… Die computer nerds kunnen toch wel een programmaatje herschrijven c.q. een andere opstellen…?
Zeg me alsjeblieft dat het een grap is dat de boetes van vandaag niet worden geblokkeerd.
ahahaha…. iets met “wat een verrassing”
Ducktape op de flitsers?
Een paar uur geleden op de A20 bij Rotterdam-Alexandrium richting Hoek van Holland, op de matrixborden “Let op, politie controle”. -.-
@MrShifra:
Vorige week stonden ze richting Utrecht, dat gaf een enorme file om niks.
Je kan niet zeggen dat ze met een charme offensief bezig zijn.
@kylian: Ja klopt, die van vorige week was volgens mij nog bij Niewerkerk ad Ijssel.
Uit nieuwsgierigheid klop ik FL-RL-13 in bij de RDW; blijkt het een Dax Cobra te zijn… op lpg! Argghh!!!
@RRRobert: wat is er mis met lpg?
@hans75: Op gas kookt men…
Beetje laat dit!
Vanmiddag nog een heele groep apostelen zien staan met hun ruige nieuwe pak mooie controle gehad

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).