Politie Audi in puin na achtervolging Hendrik-Ido-Ambacht

Auteur: , 77 Reacties

De auto raakte beschadigd maar, nog veel belangrijker: de agent in kwestie kwam er ook niet zonder kleerscheuren vanaf.

Het leven kan zo simpel zijn. Wanneer een agent je een stopteken geeft, dan zet je de auto langs de kant en stop je. Helaas is er gespuis dat er anders over denkt en er vervolgens vandoor gaat. Dat gebeurde vanmiddag in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht.

Op de Noordeinde achtervolgde een agent een nog onbekende auto na het mogelijk negeren van een stopteken. Tijdens de achtervolging ging het fout. De agent botste op de achterkant van een Volkswagen Transporter die op dat moment over de Noordeinde reed. De verdachte wist te ontkomen, terwijl de agent in de zwaar beschadigde Audi achterbleef.

Aan de Teunis Stooplaan in het dorp was een verkeerscontrole gaande van de politie in samenwerking met douane en de belastingdienst. Er reden ook agenten rond in het dorp om auto’s die onderweg waren te controleren. Met dit laatste kwam de agent in kwestie de auto van de verdachte tegen.

Bij het ongeval raakte de politieagent gewond. Hij moest door een ambulance gecontroleerd worden. Over de aard van zijn verwondingen is niets bekend. Het was een flinke klap, want zowel de voorkant van de A6 Avant als de achterkant van de Transporter raakten zwaar beschadigd. Het is nog niet duidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Fotocredit: Media TV / Joey Bremer77 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Warme bandjes
onderstuur
Auwdie is dus zoek gereden..
Ze zullen z’n kenteken wel hebben toch?
@rutger97: Is vals slimpie.
@rutger97: nou ze hebben zelfs ze naam dus ik denk dat de skotoe vanacht Hendrik ze deur inbonken en dat meneer Ido Ambacht ff in de djilla gaat chilla
@e36thuglife: dewat
Afschrijving 6.0
Daar gaan onze belastingcenten
@hollandbest: figuren die dit roepen, dragen mijns inziens vaak het minste bij aan belastinginkomsten voor het rijk. En niet wegens ontduiking of ontwijking.
@probono:

Ieder z’n plicht om zo veel mogelijk te ontwijken en ieder z’n recht om te ontduiken. Belastingen zijn pure verspilling van middelen.
@Hupke: Ik hoop dat je sarcastisch bent…
@hupke: Als je graag alles alleen wilt bekostigen, is dat het een goed plan. Een heel liberalistisch gedachtengoed, daarmee krijg je niet alles gedaan, tenminste niet bij mij. Als jij met geld bij mij komt, van ik wil dit voor mij, of kun jij dat voor mij? Dan denk ik doe het lekker zelf, jij wilde geen socialistisch systeem.
@loutervanplezier: je krijgt er toch voor betaald? niks socialistisch aan…
@Hupke: toch verbazingwekkend hoe sommige mensen ongehinderd door enige kennis van zaken dergelijke domme opmerkingen kunnen maken…
@lekbak: Ik vind het niet helemaal dom. Een ontzettend groot deel van belastinggeld wordt voor onzinprojecten als massa immigratie en allerhande prestigeprojecten misbruikt.
@tge1: en waren ze er niet geweest dan hadden we nog steeds met paarden kunnen rondhobbelen want dan had er geen weg gelegen. En kon je zelf je strontton legen, want rioleringen hadden dan ook niet bestaan.
@peug206: Nuttige projecten ondersteun ik ten volste (infrastructuur, overheidsdiensten als politie/brandweer e.d.), bullshit projecten en faalprojecten des te minder (Fyra, Betuwelijn, immigratie, onzinnige “kunst”projecten en bouwprojecten). Als er enkel werd belast op basis van nuttige projecten ipv projecten tbv de carriėre van een of andere politicus was de belastingdruk een stuk lager geweest.
@tge1: Snap helemaal wat je bedoelt, maar in een land waar tienduizenden ambtenaren werken gebeurt dat nou eenmaal. Dat is niet goed, maar niet 100% te voorkomen.
Zo’n voorbeeld van de Fyra: als die treinen in orde waren geweest, had je niemand erover gehoord. En stel de Deltawerken zouden destijds een fiasco zijn geweest, dan had je die nu waarschijnlijk ook genoemd. Bij sommige dingen weet je gewoon niet hoe het zal gaan.
Ik sta heel liberaal in het leven, maar een verzorgingsstaat als waarin wij leven bestaat uit een relatief groot ambtelijk apparaat en daar worden ook (meer) fouten gemaakt. Het is erg dat dat veel geld kost, maar ik lig er persoonlijk niet echt wakker van.
@granlusso: Goed gezegd.

Aan jullie allen: Kunnen jullie nu verder babbelen op tweedekamerblog.nl ?
Dan ga ik weer over auto’s lezen. B.v.d.!
@tge1: dat maakt nog belasting geen onzin. Er word ook een heleboel goeds van gedaan.
@tge1: maar verreweg het meeste gaat op aan uitkeringen voor degenen die de hele dag haatcommentaren op internet schrijven.
@mashell: Nutteloze uitkeringen inderdaad, ook een loze uitgave van jouw en mijn belastinggeld, ervan uitgaande dat jij net als ik een aardige baan hebt. Goed punt!
@hupke: ontwijken is legaal, ontduiken niet. Lul niet zo.
@c63s: is ontwijken en omduikel niet gewoon 2 woorden met dezelfde definitie? Of bedoel je omzeilen….. oh wacht
@Hupke: oh denk je er zo over? Kansloos…
@probono: eens
@probono: zo hey iemand is chagrijnig
@hollandbest: jouw scholing was duurder, en wat heeft dat opgeleverd behalve een hoop domme opmerkingen?
@potver7: was maar een grapje hoor heb mooi tienduizenden geleend en uiteindelijk als gift kwijtgescholden dus mij hoor je niet klagen
Lachen die woordspelingen hierboven, maar weet iemand hoe het met de agent en de bestuurder van de transporter is?
Onderstuur??? Of liep er olie vanuit de motor op de voorwielen?
@rufctr01: Beide.
Misschien volgende keer toch maar v90’s, zoals onze zuiderburen..
@v12powerr: Of onze noordelijke noorderburen (ook V90 XC)
@volvov70: heb je ook zuidelijke noorderburen?
@hooesi: ja, dat noemen ze Nederlanders.
@bara: krijg je zo’n voorzet en dan maak je geen Noord-Brabant grap?
Altijd jammer als dit soort kansloze types ontkomen, hopelijk pakken ze hem snel alsnog. Hij was tenslotte vast niet voor niets op de vlucht…..
@dutchdriftking: ze hebben de verdachten in Zwijndrecht alsnog opgepakt.
@blo3to3t: Goede zaak, de verdachte was te voet, maar alsnog klem gereden?
Laten we vooral maar hopen dat de agent in orde is
Ik mis de foto’s van het busje, daardoor is er nu een koedood.
@ghost: Foto 4 op de stoep?
@phaeton: ik heb betere foto’s voorbij zien komen en getipt.
@ghost: ze mogen niet alle foto’s gebruiken vanwege redactionele rechten geloof ik. Tenminste, zo’n mailtje kreeg ik een keer van Jaapiyo toen ik iets had getipt.
@2wheeler: Dat is gewoon gejammer van Autoblog.
Maar weer terug naar Volvo dan. Oh wacht.. daar zitten geen motoren meer in..
@daiko: trappers?
Ben eigenlijk wel eens benieuwd wat die rijtraining van agenten inhoudt die hiermee rondsnorren.. Bij de introductie reden ze al bijna de bocht uit, met alle apparatuur zijn de audi’s ook niet lichter geworden. Een simpele GTi kan in het verkeer al makkelijk sneller zijn door zijn wendbaarheid dan die audi’s..
@speedygonzalez: jumping to conclusions much? Misschien lag het wel aan de rijtraining van de chauffeur van het busje…
@speedygonzalez: een GTI is ongetwijfeld wendbaarder. Maar als je die GTI volgooit met alle spullen die in een politieauto meegaan, blijft er van de wegligging een stuk minder over :-)
Te warme banden dan heb je geen grip
Volgens de geruchten heet de agent Pietertje. Toen zijn chef hoorde over het ongeluk heeft ie hem gewisseld. Hij zei wel dat ie steeds beter wordt. Ook wat waard.
@rick-dos: Had ie beter wat Calve pindakaas onder zijn voorwieltjes kunnen smeren voor meer grip (-:
Korte levensduur geweest voor deze Audi
Hoe vervangen ze deze auto? Met de nieuwe generatie? Dat model heeft nooit meegedaan aan de tender, dus ben benieuwd hoe dat precies zit.
@lalancia: Misschien staan er bij Audi ergens nog een lading oud-modellen, voordat zij de schredder ingaan.
@lalancia: Deze auto’s zijn aangeschaft toen het nieuwe model A6 al bekend was. Ik vermoed een goede deal met uitloopmodellen. Ze mochten immers ‘maar’ 80.000 euro per stuk kosten inclusief politie-uitrusting.
@lalancia: Deze auto’s worden veelal weer hersteld. Mede door de aparatuur en aanpassingen aan in- en exterieur is de waarde veel hoger dan alleen de nieuwprijs. De Amarok van de marechaussee waar tijdens een storm op de snelweg een boom op is gevallen is ook weer hersteld.
Is die transporters daar heen gereden of gekatapulteerd want dan verwacht ik een flinke whiplash voor de bestuurder van de transporter. Zal je maar gebeuren je rijd daar komt er eerst een malloot voorbij maarja das niet zo raar meer. Knalt er daarna een politie auto achterop en dat in een fractie van een paar seconden. En die bestuurder die ontsnapt is die zal gewoon rustig slapen vannacht vrees ik. Beterschap voor alle partijen
Het moet niet altijd dezelfde zijn die aan het kortste eind trekt!
Je moet met een Audi A6 quattro ook geen Volvo 850R achterna zitten he🤪
Slechte chauffeur die politie. Heb je een enorme sterke veilige beest onder je knal je tegen iets aan. Zeker een dagelijkse fietser die agent. Maja hoop dat ie agent in goede staat is. Sterkte.
De beste stuurlui zitten op de bank, dat is wel weer duidelijk.
Toch vreemd. Elke F1-piloot zal je vertellen dat ze proberen vermijden van te gaan “racen” in dagelijks straatverkeer. Wegens te gevaarlijk. Maar als de politie dat doet, en ze hebben eens een ongeluk, dat zijn de politieagenten plots slechte chauffeurs? Twee maten, twee gewichten, denk ik dan.
Geef die arme agent een top rijcursus!
Nu heeft die Transporter een Audi logo in zijn achterdeur gestanst staan. Lekker premium!!
Een gokje,…oom agent komt in Audi op hoge snelheid aangereden. Gele vrachtauto komt hem tegemoet. Door de flauwe bocht heeft oomagent niet goed zicht op de klussebus die daar voor hem rijdt. Klussebus hoort tatuu en remt plots af. Oomagent kan geen kant op en beukt met hoge snelheid achter in klussebus. Gezien de schade aan klussebus en amper slipspoor van audi is er in iedergeval iets onverwachts gebeurd waar oom agent geen rekening mee heeft gehouden.
Hadden ze hun gordel om? Of net zoals in België, niet.
Je vraagt je toch af welke agenten ze in de deze wagen laten rijden en wat de eisen zijn.
art. 5: Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.
Men vindt dat audi quattro super rijd. Goede wegligging etc. Theoretisch klopt het. Praktijk ook vele video’s op.youtube.maar dan toch het volgende….. toen ik audi a6 3.0 tdi quattro had brak die weleens uit(door mij express) corrigeren ging lastig. Ik rij bmw nu met xdrive en die corrigeert veel beter en gaat ook naar de juiste richting waar ik neus naar toe wilt. Wie heeft zelfde ervaring

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).