Politie Westland pakt hardrijdende (224 km/u) drugsgebruiker

Auteur: , 33 Reacties

Soms heb je van die zaterdagen.

Touran

Sommige dingen zijn onverstandig. Zeker op de Nederlandse snelwegen. Heel erg veel te hard rijden. Of rijden onder invloed. Het stomste is natuurlijk een combinatie van de twee.

Is dat vandaag wel of niet gebeurd? Maar natuurlijk wel, het is weer eens zover. Op de A4 bij Schipluiden vond een automobilist het nodig om een klein beetje te hard te rijden. Een motoragent zag hem voorbijkomen en zette de achtervolging in. De bestuurder was echter geenszins van plan om te stoppen en bleef hard doorrijden, ondanks dat er een stopteken was gegeven.

De motoragent moest alle zeilen bijzetten om de auto bij te houden. De politieagent haalde een snelheid van 224 km/u en nóg liep de auto uit. Ter hoogte van Rijswijk werd het drukker op de weg, waardoor de automobilist zijn vaart wel moest minderen.

Daardoor kon de politie hem aanhouden. Wat bleek: geen spoedbezoek naar het ziekenhuis vanwege een gewonde passagier of een geheim agent die de wereld van de ondergang moest redden. Het betrof een persoon onder invloed van drugs. De Politie Westland heeft het rijbewijs van de persoon in beslag genomen, evenals zijn auto. Zijn zaak wordt voorgedragen aan de rechter.

Fotocredit: @carspottergroningen via Autojunk.nl33 reacties

Best knap 224km/h in een VW Touran. Ik vraag me wel af hoeveel olie zo’n Touran op dat moment verbruikt.
@mikje90: ik denk niet dat de motoragent in een Touran heeft gereden.
@pordon: sorry overheen gelezen.
@pordon: het zou kunnen dat de motoragent een keer dienst had in een Touran 😜
@pindakoning: das net zo waarschijnlijk als dat jij koning van alle pinda’s bent. 🤔 🤣
@drdre1: alles begint met ambitie
@pindakoning: Droog zitten is een privilege, zo’n promotie moet je als agent verdienen.
@mikje90: BMW R1200 RT.
@ko4n: Snelwegpolitie rijdt op K1600 GT’s, 6 cyl bmw’s
@schrik: er rijden/reden een paar 1600’s in Nederland, maar het overgrote deel is gewoon een 1200 met een topsnelheid van ongeveer 220kmh. De 1600 kan er echt niet tegen om matig warm gereden te worden dus die dingen houden het politiewerk niet vol.
@mikje90: wanneer sta je in het theater?
De egte kriemienele sitte op de binnehof .. laa ze die eers maa aanpakke ..
@lincoln: maar dan ook keihard aanpakken..
@lincoln: percies! Hun van de roverheid!
Was het een voetballer?

Die agent heeft dan ook stevig doorgereden: moet die z’n rijbewijs dan ook inleveren ?
@xjs678qr: nee, want die is getraind om gecontroleerd zo hard te rijden en die doet het om een hardrijdende idioot tegen te houden.
@720s: die training zegt niet zoveel. Als ik toevallig op precies dezelfde manier zou rijden als men in de training zou leren dan was ik ook gewoon de sjaak geweest “omdat het volstrekt onverantwoord is”. Hij doet het, en mag het doen omdat hij iemand anders moet pakken.
@lekbak: kan je zien als een frustratie..
@720s:
Getraind om met 200+ km per uur te kunnen anticiperen op fouten van andere…

Sorry jongen ik zal je uit de droom helpen. Niemand zou op de openbare weg dit soort snelheden moeten rijden.. ook de politie niet. Koop maar 20 helikopters en volg die mafklappers tot ze thuis zijn en pak ze dan maar op.

Rekening ook gelijk naar de wegpiraat en iedereen denkt wel 2x na om zo hard te rijden.
@generaalalfa: Ja meestal is er ook lekker veel te halen bij dat soort figuren.. dusdanig beboeten met extreme kosten van helikopter om vervolgens alleen maar meer gezeik te krijgen met zo’n figuur… Daar schieten we iets mee op.
@generaalalfa: Mij uit mijn droom helpen en zelf komen met 20 helikopters de lucht in sturen. Hmm.

Ik zal niet beweren dat 224 rijden voor politie noch bestuurder een veilige situatie oplevert. Maar zonder ogen en oren op de weg kom je nergens, dus moet je die mensen bijhouden. En als dan de snelheden hoog oplopen, dan moet je die snelheden evenaren, dan niet harder rijden. Dat heeft voor de politie vaker een veilig eind aan een achtervolging opgeleverd dan dat alle inzittenden overlijden.

Gezien de foto op Facebook hebben deze perikelen zich afgespeeld in de nacht. Nogmaals, dat is geen vrijbrief om hard te gaan rijden, maar dan kom je echt bijna niemand tegen op de weg. Op vrij baan harder dan 200 rijden, dat is kinderspel voor de politie, om tegelijkertijd dat veilig te doen.

Totdat blijkt dat er bij elke achtervolging waar hard wordt gereden doden worden betreurd, vind ik dat de politie te allen tijde alle zeilen bij mag zetten. Anders is die rij-opleiding die veel heftiger en professioneler is dan het roze pasje behalen ook voor niks.
Denk dat ie speed op had
Ik zou graag willen dat ze op zondag de zachtrijders gaan aanpakken.
Wat voor auto reedt ‘ie’?
@alfaromeospider: Vag mobiel
@alfaromeospider: een 20 jaar oude CLK te zien aan de foto van politie Westland.
Paar jaar terug had een cokesnuiver nog een stel mensen dood en voor het leven invalide gereden nabij Utrecht Hij kwam er nog gemakkelijk mee weg, lezing van de rechter: opzet kon niet bewezen worden. M.i. als je met een slokje of een snufje op toch achter het stuur gaat zitten, ga je willens en weten een onverantwoord risico aan. Die man had minstens 10 jaar het gevang in gemoeten. In de VS doen ze daar niet moeilijk over.
224 is toch niet zo heel hard?
@kminne: Op de autobahn niet nee.
Als je 5 dagen geleden een jointje hebt gerookt en dan 224 km/u gaat rijden, ben je dan ook onder invloed van drugs?
@e550: Nee dan ben je gewoon dubbelop dom.
@techniekmeneer: Wat een prachtige reactie.
Wat vervelend nou. 224km/h is snel maar op dat stuk A4 makkelijk te doen. Ze moeten de overheid gaan bekeuren als je de toegestane snelheid niet kan rijden!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).