Toto Wolff wil Bottas én Ocon

Auteur: , 26 Reacties

Maar Hamilton zal 'ie niet laten gaan. Keuzes, keuzes, keuzes.

Toto Wollf

Het recept van de Formule 1 is altijd hetzelfde geweest. De snelste auto’s en de beste coureurs op de gaafste banen op de wereld. Nu kun je er een boom over opzetten of het daadwerkelijk de snelste auto’s zijn: soms kwamen de Le Mans prototypes enorm dichtbij.

Toto

Qua coureurs is het wel opmerkelijk: dat zijn niet altijd de beste. Met name vanaf het middenveld tot de achterhoede wil een team nog weleens gebruik maken van zogenaamde ‘paydrivers’. Dat hoeven niet altijd complete pannenkoeken te zijn, maar het zijn vooral coureurs die mee mogen rijden vanwege het sponsorgeld dat ze meebrengen.

Ondanks dat Lance Stroll (heel) af en toe weet te verrassen, is de algemene consensus dat Esteban Ocon een betere F1-piloot is dan de Canadees. Tóch rijdt Stroll wel in de F1 dit seizoen en heeft de Fransman Ocon een reserverijder bij Mercedes. De reden: Lawrence Stroll financiert de boel bij Racing Point. Lance weet dat zijn zitje wel veilig is, Lawrence is immers zijn vader (spreek uit: ‘faduhrrr’)

Esteban Ocon

Wat zijn de kansen voor Ocon nu bij Mercedes? Teambaas Toto Wolff laat het weten aan Die Welt.

Het is al een hele lange tijd onderwerp van gesprek. Ik ben er behoorlijk mee aan het stoeien. Wat is de beste keuze voor het team? Maar ook: wat is het beste voor de coureurs?

Als er maar één van hen was, hadden die per direct vastgelegd. Op hun eigen manier verdienen zowel Ocon als Bottas een zitje.

Esteban vanwege het feit dat hij een heel lastige periode meemaakt. Hij heeft absoluut de motivatie, de energie ne het talent om in een Mercedes te rijden.

Aan de andere kant heeft Valtteri de ervaring. Hij blijft maar bewijzen hoe ver hij kan gaan en hij is zeer behulpzaam om het team te ontwikkelen samen met Lewis.

Mercedes-AMG GT modelrange (C190) '19

Tjsa, daar wordt je niet direct wijzer van. Gelukkig klapt Wolff een klein beetje uit de school. Hij geeft aan dat ze zich voor nu gaan concurreren op de GP van Hongarije, maar in de zomerstop een keuze gaan maken tussen Ocon of Bottas. Wel laat Wolff weten dat als Ocon (weer) buiten de boot valt, dat hij wel degelijk bij een concurrerend team mag gaan rijden. Want, zo stelt Wolff: “Als je geen zitje kunt aanbieden aan zo’n jonge en talentvolle rijder, dan moet je even een compromis maken.” Dus als Bottas bij Mercedes blijft, en die kans lijkt erg groot, dan zal Ocon (tijdelijk) bij de concurrent mogen rijden. Misschien een goede vervanger voor Pierre Gasly?26 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Samen met Russell bij Williams. Let’s make Williams great again.
Ocon en Verstappen in hetzelfde team lijkt me niet het beste plan😐
@flyerbunch: dikke ellende zou dat worden!
@flyerbunch: ik denk dat die twee in staat zijn om Red Bull tot grote hoogte te stuwen. Of de vernieling in, à la Prost vs. Senna of Hamilton vs. Rosberg.
@flyerbunch: verstappen is sneller. Lijkt me geen probleem, ondanks hun verleden…
RB wil waarschijnlijk niet weer een Frans mankement in hun team..
MV zit wel snor bij RB. Tezamen kunnen ze richting wat Ferrari en Schumacher indertijd voor elkander hebben betekend.
Ik ben wel benieuwd naar de meningen hier over Ocon. Ik heb niet een hele hoge oet van hem op, maar ik moet zeggen dat ik niet altijd heel goed op hem gelet heb tijdens de races. Wat me vooral is bij gebleven zijn de incidenten tussen hem en zijn teamgenoot Perez en het incident waarbij hij Max van de baan aftikte. Mij bekruipt toch het gevoel van een coureur die wel snel kan zijn, maar zijn emoties niet onder controle heeft in de auto en daardoor regelmatig rare acties uitvoert.
@hiostu: in eerste instantie vond ik het qua persoonlijk best een beetje een rat, totdat ik Drive to Survive zag op Netflix. Schijnbaar heeft hij geen rijke familie/kruiwagen achter zich en is hij grotendeels op talent doorgegroeid. Dus voor mij wat extra kudos. Nog steeds een beetje een rat maar dat moet om kampioen te worden. Verstappen is ook een asshole.

Daarbij was hij ook pas 18 toen hij de F1 in kwam en op het moment nog maar 23. Dus ja, hij heeft stomme fouten gemaakt maar wie niet van de jonge garde?

Hij heeft Verstappen verslagen in de F3 dus die knaap kan wel rijden.
Samen met Leclerc, Russell, Norris en Verstappen de nieuwe generatie mogelijke kampioenen.

Maar dat is mijn mening.
@okdoei: Is Ocon echt wel zo goed? Ocon kan absoluut een potje sturen, maar als hij net zo goed zou zijn als Verstappen of Leclerc had hij wel in die Mercedes gezeten in plaats van niet-hoogvlieger Bottas. Wolff is niet gek en heeft kennelijk nog steeds niet genoeg vertrouwen in Ocon om hem te laten racen. Bij Force India deed hij het redelijk maar hij blonk niet echt uit t.o.v. Perez. Ik heb hem zelden spectaculaire dingen zien doen.
Mbt de vergelijking met Verstappen, vergeet niet dat in het seizoen dat ze tegen elkaar in de F3 reden, Ocon meer ervaring had in de autosport en bovendien in een betere auto reed dan rookie Verstappen. Als je kijkt hoe vaak Verstappen uitviel in dat jaar door mechanische pech, kun je alleen maar nog meer respect hebben voor het feit dat hij het Ocon zo moeilijk maakte..
@okdoei: ik ken geen topsporter waarvan je zegt: dat is nou eens een echt aardige vent/vrouw. Ze gaan altijd voor zichzelf, er ontbreekt iets algemeen sociaals aan, ook al zijn ze niet altijd onaardig.
@pignon: Anders red je het ook niet aan de top. Barrichello en Ricciardo zijn wel aardige gasten. Maar daarom zijn dus nooit kampioen geworden.
@skinny058: klopt helemaal. Dat is de reden dat ik bepaalde personen op afstand houd. Ben niet geïnteresseerd in succes, wel in een prettig leven 😎
Dan mag van mij Bottas blijven die Ocon vind ik maar een zak hooi en dat heeft niks met Brazilië te maken
Voorspelling: Bottas mag nog een jaartje blijven omdat Mercedes zijn pijlen op Russel richt.
Ocon kan snel zijn, maar verprutste het te vaak in de race. Brengt dus niks extra’s tov Bottas.
Ocon mag gaan, zal wel Renault worden.
@harrie: Helemaal eens. Het feit dat Toto meermaals heeft gezegd dat hij de carrière van Ocon niet in de weg wil staan en bereid is hem te laten gaan zegt wat mij betreft genoeg. Dus (helaas) Hulk weg bij Renault, Ocon erin. En zoals jij zegt, Russel in 2021 naar Mercedes.
De kampioen van de F2 komt meestal in een F1 terecht, Nyck de Vries naast Max dat zou wat zijn.
@kobus1967: De Vries is niet goed genoeg voor de Formule 1 als ik de geleerden mag geloven.
Ik ben niet mee waarom iedereen Ocon hier zo loopt te haten, maar dat is echt een 10x getalenteerder en beter rijder dan de helfr van de huidige F1-grid. Het feit dat hij en Stoffel Vandoorne er eind vorig jaar uit moesten, maar mannen zoals Grosjean, Stroll, Russell, Magnussen en ‘Fairytale’ Kubica er wel nog bij zijn… Tja, datbis gewoonweg te belachelijk voor woorden.

Ik weet niet wat Ocon jullie teerbeliefde Max aangefaan heeft, maar als jullie je oranje bril even afzetten zul je merken dat Ocon een sterke en snelle rijder is. En refereren aan zijn incidenten met Perez is de waarheid best wel wat geweld aandoen, want het was duidelijk dat Perez vaak de hoofdschuldige was.

Nu goed, denk ervan wat je wil, maar Ocon heeft bewezen thuis te horen in de F1. Bottas ook, maar die hoort niet thuis bij Mercedes.
@nemus: los van wat je opsomt vond ik ‘m niet duidelijk beter dan Perez. Dat kan iets over Perez zeggen, maar ook over Ocon…
@racerx:
Dit dus, het grote talent Ocon moest het qua punten gewoon afleggen tegen Perez.
Snel over 1 rondje, maar heeft weinig race inzicht laten zien.
Ik zie het niet gebeuren dat ze Bottas gaan vervangen met Ocon, want dat gaat geen meerwaarde hebben in mijn ogen. Bottas sprokkelt veel punten, af en toe eens een pole en een overwinning en hij is een prima hulp voor Hamilton. Ja hij crashte in Duitsland, maar dat deed Hamilton ook. Hamilton gleed zelfs in dezelfde bocht eraf, maar heeft hem nog net uit de muur kunnen houden. Nee, Ocon zou perfect bij Renault passen. Daar zou hij dan langs ervaren rot Ricciardo komen te zitten en hij rijdt dan in een Frans team. Wat er dan met Hulkenberg moet weet ik niet, die zou eventueel wel goed bij Haas passen ter vervanging van Grosjean. Hij mag wat mij betreft de F1 verlaten.
@brent_decat:
De Hulk naar Haas lijkt me ook logisch.
En een goede stap voor Haas, een stabiele ervaren coureur ipv die twee kibbelende kleuters.
Ik denk dat ocon een van de meer getalenteerde rijders is. Dat perez hem een stoeltje afsnoepte heeft te maken met zijn sponsors uit Mexico
Ze gaan gewoon Bottas verlengen. Nu steekt ‘ie Ocon dikke veren in zijn reet, in de hoop dat een ander (Mercedes)-team hem adopteert. Of een non-Merc team de knip trekt.
” en heeft de Fransman Ocon een reserverijder bij Mercedes.” huh wat?? Ocon heeft een reserverijder bij Merc??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).