Porsche beschermt je kostbare klassieker tegen dieven

Auteur: , 19 Reacties

Porsche komt met slimme moderne tech om je oude Porker niet in verkeerde handen te laten vallen.

klassiekers

Voorlopig is het echter nog even bibberen voor eigenaren van oude Porsche’s, want het Porsche Classic Vehicle Tracking System komt pas begin volgend jaar op de markt. In eerste instantie overigens alleen in Europa. Het systeem bestaat uit een GPS volgsysteem alsmede een aantal sensoren, die op onzichtbare plekken worden aangebracht.

Porsche speelt met de nieuwe techniek handig in op de ontwikkelingen in de klassiekermarkt. Oude Porsche’s zijn de afgelopen jaren explosief in prijs gestegen. Inmiddels beginnen ook voorheen minder geliefde modellen als de epische 944 en 928 aan een opmars. Leuk en aardig, maar het maakt de modellen ook interessanter voor het dievengilde. En die oude gebakjes hadden natuurlijk nog niet de diefstalbeveiliging die moderne (kostbare) auto’s hebben.

993

Het alarmsysteem wordt gekoppeld aan een app waarmee je een en ander kan volgen en regelen. In geval van vermeende diefstal krijgt zowel de eigenaar als een alarmcentrale een signaal. Indien de eigenaar vervolgens bevestigt dat er sprake is van ontvreemding neemt de alarmcentrale direct contact op met de hermandad.

356

De app houdt echter ook rekening met het feit dat de auto’s waar het om gaat klassiekers zijn en dat deze vaak anders gebruikt worden dan reguliere auto’s. Een klassieker wordt, al dan niet noodgedwongen, nogal eens vervoerd op een oplegger of iets dergelijks. In de app kan je aangeven wanneer dat het geval is, zodat er geen valse meldingen van diefstal komen. Tevens gaat het alarm niet af als de accu ontkoppeld wordt voor stalling of onderhoud.

Het systeem kan je volgens Porsche door de dealer laten installeren op alle oude Porsche’s, van vroege 356jes tot 996-en. Hoewel die laatsten niet zo’n risico zullen lopen gestolen te worden waarschijnlijk.19 reacties

Snel nog een 996 regelen alvorens het voor de gewone man echt niet meer te doen is dus..
Een “bekend” en straks veelgebruikt systeem inbouwen lijkt me juist niet verstandig. Een beetje handige Harrie met slechte bedoelingen specialiseert zich “ff in het Porsche systeem en boort daarmee een mooie nieuwe markt aan. Ik denk dat je het de boefjes veel moeilijker maakt als ze in eerste instantie geen idee hebben wat ze kunnen verwachten qua beveiliging.
Batterij los koppelen en tracking is gedaan?!
@niezel: ik neem aan dat je het onderhoud ook eerst aan moet geven
@niezel: gps jammer en klaar..
Mm een minder bekend systeem met meerdere gps signalen op diverse frequenties lijkt me beter.
Wat voegt dit toe aan de high tech track en trace systemen die al lang op de markt zijn en voor veel klassiekers een door de verzekering verplicht item ? O ja, winstmarge voor Porsche….
Je kan ook heel NL vol planten met camera’s ..
Reageert niet op accu’s ontkoppelen? Het eerste wat er dus zal gebeuren, de nachtgilde kijkt ook op Autoblog en hun conculega
Bearlock is nog altijd het beste tegen diefstal. Teveel werk om onklaar te maken. Al mijn auto’s en vrachtwagens zijn ermee uitgerust.
@maxidyne: jij snapt het
@maxidyne: Wat zijn gemiddeld de kosten om een auto hiermee uit te rusten? Tegen de 1000 euro?

Ik denk wel dat er wat puristische figuren met oldtimers geen wijzigingen in het interieur willen.
@fanboy: afhankelijk van de auto rond de 5-600 euro. Het enige wat je ziet is een slot in de middenconsole waar je een sleutel insteekt om het te vergrendelen/ontgrendelen. Bij mijn RS2/E46 330Ci en R129 320 zijn ze vrijwel uit het zicht geplaatst. Ik ben ook een purist, maar liever een slotje dan auto weg.
De perfecte autobeveiliging die financiëel voor een grote groep te betalen is, is een mooie uitdaging om uit te vinden.

Een stalenbunker laten bouwen, en een beveiligingsbedrijf met personeel dat bij de stalenbunker wacht houd om je Koenigsegg’s en een exclusieve Ferrari te bewaken is 100% waterdicht, maar alleen te betalen door steenrijke petrolheads.
Dus ik ga eens erover nadenken om de perfecte betaalbare antiautodiefstalsysteem te ontwerpen, dat natuurlijk niet door autodieven kan worden gekraakt zonder de eigenaar van de geïnstalleerde auto zijn of haar gezicht voor de facekey te houden.
In het logo van het automerk op het stuurwiel zit de camera die alleen de eigenaar van de auto toestemming geeft de auto te kunnen starten en uitzetten. Software inladen kan niet met een labtop of een computer. Ook is er geen internet verbinding met de facekey mogelijk. Wil de dief de auto, dan moet je de eigenaar ook meenemen, en er gaat gelijk een alarmsignaal naar de hulpdiensten zoals politie.
Dan willen klassiekerbezitters niet graag zo’n moderne facekey op het stuurwiel, daar moet ik iets anders op verzinnen. Of dan ergens een bearlock onopvallend monteren, het lijkt me pijnlijk om te gaan knutselen aan je 911 targa uit 1974.
Ach ja, ik ben zeer benieuwd hoe “nieuw” dit nou werkelijk is. Zal wel weer een commerciële zet zijn.
Dus tot die tijd blijft het raadzaam om Limbabwe te mijden.
Telkens als ik lees dat er weer eentje verdwenen is dan is het daar.
Whahaha ik las: Politie ipv Porsche. Dacht gelijk dit wordt het grootste onzin artikel op autoblog tot nu toe.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).