Porsche ontwikkelt een V12 voor de rambo-limo van Poetin

Auteur: , 47 Reacties

Je kunt veel van Vladimir Poetin zeggen, maar als hij een eigen auto laat ontwikkelen, dan doet hij het goed. Porsche is namelijk aan het werk gezet en komt met een V12 turbomotor, goed voor ruim 800 pk.

De limo van Poetin

Dat blijkt uit bronnen van het Russische Wroom.ru. Het is al langer bekend dat Poetin zich graag in een bolide uit eigen land wil laten vervoeren, maar daar is nog niet zoveel over bekend. Gaz en Marussia zouden werken aan het ontwerp, maar voor de ontwikkeling van de motoren waren partijen uit Oostenrijk (AVL), Groot-Brittannië (Ricardo. Niet onze Ricardo overigens) en Duitsland (FEV) in de running.

Zij werden het niet, want het is Porsche dat voor het ontwerp van de V12 gaat zorgen. Het 6.6-liter blok krijgt een turbo en moet zo ongeveer 800 pk gaan leveren. Is het ontwerp klaar, dan gaan de Russen zelf aan de slag met de productie. Dat gebeurt bij ZMZ, een van de grootste motorenbouwers van Rusland. Zij gebruiken daarbij onderdelen uit eigen land.47 reacties

Het ontwerp is niet echt mooi te noemen, maar het is wel een cool detail om de zwaailichten in de koplampen in de volgorde van de Russische vlag te zetten. Dat dan weer wel.
@valetparker: Die koplampen zullen vast wel uit VW,s magazijn komen. Oude bora koplampen die niet meer te slijten zijn.
De tekst :
” Is het ontwerp klaar, dan gaan de Russen zelf aan de slag met de productie. Dat gebeurt bij ZMZ, een van de grootste motorenbouwers van Rusland. Zij gebruiken daarbij onderdelen uit eigen land.”

Als ze onderdelen uit eigen land gebruiken, staat er een T 34 tank als’ie klaar is.
@desjonnies: of een KV-1
@bmwm8gc: Of een 9K37 BUK.
Vraag ik me af wat voor belang ze er dan in hebben bij Porsche om 1 malig een motorblok te ontwikkelen die ze zelf verder niet meer gaan bouwen
@Alfarobert: Ze zullen er ongetwijfeld voor betaald krijgen ;)
@Alfarobert: Ze kunnen nu op kosten van de Russen ontwikkelen. De nieuwe technieken die ze hierbij uitproberen, kunnen ze ook op hun eigen toekomstige motoren gebruiken. Dat scheelt ontwikkelingskosten op hun toekomstige modellen.
Mooie proletenbak voor de grootste proleet op aarde.
@trustmeiamanengineer: Waarom zou Poetin een proleet zijn?
@Ilquadrifoglio: Ja waarom zou hij nou een proleet zijn…
Je wilt een auto uit eigen bodem en dan zet je er een motor in van een land waar je in de geschiedenis niet zo goed mee bevriend was.
@sulobb: o bedoel je net als die dictators die zo’n hekel aan het westen hebben maar wel in Mercedes-Benz rijdem en coca cola drinken? de wereld draait om geld niet om wie een hekel aan wie heeft.
@sulobb:

zoals een NLer in een Duitse of Japanse leasebak ??
@lincoln:
nl-ers ambieren geen auto van eigen bodem (eerder het omgekeerde), dus is toch echt anders.

maar goed, nl is uiteraard ongelofelijk extreem k*t enzo.
@sulobb:

De Lada Samara werd ontworpen met hulp van Porsche.
Er staat er zelfs een in het Porsche museum.
Een connectie met mother Russia is er dus wel degelijk.
En wat met het invoerverbod?
@sulobb: een usb stickje met CADtekeningen krijgen ze vast Rusland wel in gesmokkeld
Lijkt me een heerlijk project als Porsche motor ontwerper. En daarna ben je ook meteen klaar; als t niet werkt, is het de schuld van die bouwrussen.
@gregorius: als het niet werkt, wordt je op een ochtend wakker in een siberisch dorp met een nors kijkende rus naast…
@sulobb: Sterker nog, Herr Porsche was het brein achter enkele tank ontwerpen als Tiger und Panther.
Vind het trouwens wel erg veel Rolls achtige trekjes hebben. Met name hoe het metaal om de koplampen is gevouwen.
@FIAT127: Niet achter het ontwerp van de Tiger, dat was Henschel. Hitler had zowel Porsche als Henschel de opdracht gegeven de Tiger te ontwerpen. Henschel’s ontwerp kreeg de voorkeur, omdat het Porsche ontwerp te ingewikkeld was.
Ontwerpen is iets anders dan bouwen @redactie…
@smoked: Titel is al even aangepast, maar het kan zijn dat je dat wat later terugziet in de app.
@JordyS: ja, wat is dat tegenwoordig met updaten? Soms krijg ik @xxx heeft gereageerd; een aantal uur later; ook al stond ie er al bij (in de browser).
En soms krijg ik dezelfde email, maar staat de reactie er NIET bij, via de mobiele browser (niet de app).
En misschien een idee: warning mogelijkheid in de App; als iemand heeft gereageerd.
Nog een idee: optie om de gehele reactie te tonen in de ‘@xx’ heeft gereageerd. Dan hoef ik ook niet meer naar de website.
@gregorius: We willen natuurlijk wel graag dat je even doorklikt naar de site ;)

Nee, zonder dollen. Je bedoelt dat iemand op jou reageert en dat de melding per mail behoorlijk vertraagd is? En je wilt pushmeldingen in de app? Ik zal het eerste even voor je checken, tips kun je kwijt bij [email protected].
Super slim van porsche, Rusland betaald lekker met staatsgeld en Porsche heeft het ontwerp/ontwikkeling van een v12 met 800 pk liggen. Kan altijd wel ergens van pas komen, in aangepaste vorm dan wel misschien.
@piquet1986: Hopelijk komt dat nog van pas, zou echt super zijn.
Dat zelf bouwen met onderdelen uit eigen land, riekt naar een ouderwets stukje Sovjet-propaganda.

Denk dat Porsche m gewoon bouwt en dat ze er in Rusland alleen nog maar wat olie in hoeven gooien.
Zeer passend vervoer voor een megalomane dictator.
“Is het ontwerp klaar, dan gaan de Russen zelf aan de slag met de productie. Dat gebeurt bij ZMZ, een van de grootste motorenbouwers van Rusland. Zij gebruiken daarbij onderdelen uit eigen land.”

Wordt daarmee bedoeld: onderdelen die geproduceerd worden in Rusland? Ik kan mij zo voorstellen dat Porsche bij het maken van hun motoren technieken gebruiken die ze liever geheim willen houden. Gaat Porsche dus ook ervaring en kennis wat betreft motorbouw delen met ZMZ of moeten ze dat verder zelf maar uitzoeken?
Man naar mijn hart! Hopelijk geeft die ook even een belletje aan de mannen van Maybach. Die kunnen misschien de Exelero weer terug brengen in limovorm (en een coupetje voor de lol).
Een V12-je valt me toch wat tegen van Poetin. Een V16 waar hij dan met ontbloot bovenlijf op poseert lijkt me meer in lijn met zijn karakter.
geweldige kerel ..
by far de beste vader voor Moeder Rusland ooit ever ..
moet nog altijd lachen om die foto met Rutje Wimpie en Poetin naast elkaar ..

mooie kar ook ..
kan zo in een Disney film voor een kwaaierik ..
Kan Porsche de blok dan ook lepelen in de 918? Is toch wat leuker om in de kroeg te vertellen als je kunt zeggen dat jouw 918 dezelfde motor heeft als die slee van Poetin.
Kan men niet stiekem een kilo kneedspringstof erin plaatsen om vervolgens deze man met zn auto de lucht in te knallen?:)
@87sandyd: want?
@rolov: omdat het een idioot eerste klas is die van mijn part van de aardbodem mag verdwijnen….

Lijkt me een goede reden denk ik zo
@87sandyd: als jij dat vind het Is het zeker een goede reden. Maar als We alle idioten gaan omleggen houden We geen regering meer over in de wereld. Of dat je dat alleen putin stout Was?
En op de achterruit een sticker, motor system Porsche. Net als op eerste Seat Ibiza.
Bugatti mag dan aan de slag met hun snelste limo… Anders zijn ze straks de nummer 2 van de wereld. Kijken of ze het leuk vinden.
Ach, Porsche heeft wel meer ervaring met Dictators, valt prima in hun markt.
So what? Mijn Lada heeft ook een door Porsche ontwikkelde motor. ’t rijdt nog steeds k*t, daar niet van.
Als porsche nou slim is doen ze het niet en boycotten ze die handel maarja, porsche is kut en porsche is niet slim
Maar wel bloemetjes, komkommertjes en paprikaatjes voor ’t volk boycotten. Ach ja, als het mij persoonlijk maar niet treft…….
Ik bel poetin zo even op en vraag of die er ook eentje voor mij kan bestellen. Uiteraard met nederlandse vlaggetjes in de koplampen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).