Porsche Boxster Spyder is ook live erg lekker

Auteur: , 13 Reacties

De snelste tent ter wereld staat te fonkelen op de beursvloer. Pas op voor scheerlijnen.

In 2009 kwam Porsche met de eerste Spyder, op basis van de tweede generatie Boxster. Opvallend was dat je destijds het tentje dat voor dak doorging met de hand moest opzetten, met behulp van drukknoopjes en vooral een hoop geduld. Schakelen ging daarentegen automatisch met Porsche’s PDK-bak. Nu is dat grotendeels omgedraaid: je kunt de gloednieuwe Porsche Boxster Spyder enkel krijgen met een handbak, terwijl het dakje nu een stuk eenvoudiger dicht gaat. Goed, elektrische bediening is teveel gevraagd, maar je hoeft in ieder geval je auto niet meer uit om de cockpit af te schermen van de elementen.

Qua specs zit de nieuwe Spyder net onder de onvolprezen Cayman GT4: dezelfde 3,8-liter boxer maar dan met 375 in plaats van 385 pk. Leent de GT4 zijn remmerij van de 911 GT3, de Spyder moet het doen met schijven en klauwen van de gewone 911 Carrera. Wel mag de Boxster Spyder de bumperset van de über-Cayman lenen en dat smoelt ook in het echie behoorlijk goed.

Porsche maakt de Boxster Spyder 10.000 euro goedkoper dan de GT4 en stelt de prijs vast op 116.700 euro. Voor dat geld krijg je niet alleen een handmatig te bedienen dakje, ook airco en zelfs een radio zijn opties. Da’s namelijk lekker licht, al vertelt Porsche er niet bij hoe licht de Spyder is. Voor de heethoofden en muziekfreaks onder ons: die radio en airco zijn gratis opties. Vrijgevig zeg je? Wees blij dat je niet hoeft te betalen om ze weg te laten halen, zoals in het verleden bij RS-modellen nog wel eens het geval was.13 reacties

Een heuze handbak nog wel! Had de GT3 er maar één, was toch iets meer hardcore.
Dus het was geen 1 april grap?? Ough…..
@gt500eleanor: waarom zou dat wel zo zijn? De vorige is volgens mij best redelijk verkocht, dus laat het uitmelken maar beginnen, zullen ze gedacht hebben.
Jammer dat er geen pdk beschikbaar is. Anders zou het de Porsche zijn die ik op m’n oprit zou zetten als ik de loterij won.
Porsche gaat lekker met de handbakken!
Voor die prijs ging ik liever voor de GT4. En mocht ik per se een cabrio willen, dan ging ik voor de 4C. De Boxster vind ik dit geld dan weer net niet waard, hoe goed die ook mag zijn.
Sodeknetters! Dat geld voor een Boxster Spyder? Nope, deze jongen zal voor dat geld zeker geen Boxster Spyder shoppen
Grrrr echt heerlijk :)
Ik vind deze echt heel erg tegenvallen… Misschien ook door dat smerige kleurtje… Wit is 4x niks op dit ding. Daarnaast nogal een sof dat de remmen niet die van de gt3 zijn en dat tentje voegt ook niets toe tov het normale klapdak of wel? Ik gok dat je beter af bent met een gt4 of de gts met betere remmen en een flinke bult tuning…
Wit staat hem niet goed. Wacht maar tot je een cobalt blauwe zit met rood interieur!

Volgens mij is dit de ideale sportwagen, ik kan mij geen betere bedenken dan deze.
Ik vind helemaal mooi
Lekker met een handbak!
Iemand een idee of hiervan de kap wel zonder veel gehannes opgezet kan worden? Kan me James May van TopGear herinneren die kleddernat was voordat ie van de vorige spyder de kap op had. Kostte hem meerdere miniuten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).