Porsche: Er komt een Cayman GT4 RS als jullie dat willen

Auteur: , 50 Reacties

Jullie dachten dat de Porsche Cayman GT4 hardcore was?

Porsche Cayman GT4

We kunnen de introductie van de Porsche Cayman GT4 niet anders dan een succes noemen. Niet zo verwonderlijk als je kijkt naar de looks en de prestaties van deze bolide, want een Cayman met een 385 pk sterke 3.8-liter flat six is ook ontzettend lekker. De Cayman GT4 maakte zijn debuut in Genève, maar al op de beursvloer liet Porsche Motorsport-baas Andreas Preuninger weten dat er wellicht een nog extremere Cayman aan zit te komen.

“Dit is nog maar het begin. We hebben het succes van de Cayman GT4 onderschat, maar we zijn blij om te zien dat ons concept aanslaat”, vertelde Preuninger tegenover EVO. “In Engeland hebben we binnen drie dagen alle auto’s voor de komende twee jaar al verkocht. Hetzelfde gebeurde in Zweden, in Duitsland, overal. We zijn zeker geïnteresseerd in het bouwen van een Cayman GT4 RS. We zijn er nog niet mee bezig, maar als onze klanten een dergelijke auto graag zouden willen hebben, dan gaan we er zeker over nadenken.”50 reacties

De gelimiteerde oplage van de GT4 is al niet meer bestelbaar btw
@Joerek: hierboven staat een heel klein stukje tekst waarin staat dat ze uitverkocht zijn.
@Joerek: Jij zegt dus dat de GT4 RS ook uitverkocht is? Of was er een GT4 met een zogenaamde First Edition pakket dat nu uitverkocht is? Hoe dan ook, de GT4 komt niet in exclusief gelimiteerde oplage.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@powerofdreams: Ja. Niet in Nedeland in ieder geval….
@123bat: klopt: bijtelling is natuurlijk niet erg gunstig met 25%.
Tja, hadden wij toch gelijk dat Porsche op moest houden met dat kinderachtige klein houden van de Cayman. Hoe vaak hebben mensen al niet geroepen dat er een gt3 versie moest komen en hoe je dat kon/moest aanpakken? Maken de RS!
@w0o0dy:
over de brug komen is iets anders dan roepen
@w0o0dy: In plaats van miljarden uit te geven aan reclame- en marketings-campagnes, gewoon een knul bij Porsche die de fora afloopt om te kijken wat mensen echt willen.
Zo kwam de GT86 er als ik mij niet vergis.
Blijven roepen :-) who knows :-)
HANDBAK
HANDBAK
HANDBAK
“maar als onze klanten een dergelijke auto graag zouden willen hebben, dan gaan we er zeker over nadenken.”

I.e. Als jullie een mpv of 911tdi willen, dan bouwen we die ook, dat noem ik pas service!
@super: Gelukkig is er geen mens die dat wil.
@fejjie: dat zeiden we 15 jaar geleden ook mbt tot een Porsche-SUV
@super: ik gok meer op een full-electric Tesla roadster, electrische SLS AMG of e-tron R8, om toch aan de toekomstige CO2 gemiddelde te komen en er moet wel een markt zijn voor een electrische boxter imo. Toch liever niks dan een tractor geluid.
Doe mij dan maar meteen een gt2 versie!
lennnb via de app
Wie betaald, bepaald!
Doe mij maar een 991.De rest van de Porsche lijn is bijzaak.
@sydney: dankzij mensen als jij blijven de prijzen laag voor de cayman. Dank u!
@tombe: Dankzij “mensen als ik” rollen er ook andere Porsche’s dan alleen 911’s van de band.
Laat maar komen. Dit model is het mooiste en leukste wat je nu bij porsche kan kopen.
Mensen willen na een aantal decennia ook wel eens wat anders dan die eeuwig gefacelifte 911. Zoals sommigen hier al zeggen, dit hadden ze al 10 jaar geleden moeten doen.
@ghost: bizarre reactie van een Rolls liefhebber.
Ik vind het net goed dat Porsche en RR hun tradities en door evoluties betere feilloze wagens maken ipv als Jaguar een revolutie tot stand te brengen. Maar zoals je zegt, de Cayman mocht zeker wat beter gepromoot worden.
@tombe: Ik vind het ook goed dat ze tradities voortzetten, echter moet je altijd blijven vernieuwen en innoveren. Dat werkt niet als je dan je kop in het zand steekt.
Yeah, eindelijk. Ik was bang dat Porsche zijn karakter zou verliezen (turbo’s op alle modellen, automaten, diesels etc), maar gelukkig blijven ze funmachines bouwen. Nu de 911 gt3 (rs) geen handbak meer heeft is de keuze wel lastig. Ik zou voor de goedkoper optie gaan gok ik.
@bosje: zo’n simpele funmachine deed BMW ook met de eerste Z4 M
http://youtu.be/JqOv29FxyBA
Wie weet luistert Porsche mee en komt die handbak er wel
Ben benieuwd hoeveel ze er van gaan verkopen en hoeveel we die gaan terugzien op de nederlandse wegen.
lennnb via de app
@peugeotgti: haha, trollolll! Even kijken of de nazi’s al wakker waren!
Bouwen dat ding en maak hem maar flink sneller dan de 911.
@berlinetta: Gezien de prijzen van de “standaard” GT4 al voorbij de 911 zit, zal de rondetijd, 0-100 en zelfs topsnelheid wel geen probleem mogen zijn, zonder te veel in de prestige van de 911-rijders te happen. Het zou maar ns een interessantere wagen worden waar minder winstmarge op zit voor Porsche…
Om er nu ook nog een RS van uit te brengen lijkt me wel erg veel van het goede voor zo’n meisjesauto. Maar ach…als het verkoopt waarom niet.
@gash: Meisjesauto? Al in gereden dan? Of nog geen rijbewijs natuurlijk met je kinderachtige opmerking… Is toevallig wel een beter concept dan de 991 en de betere koop.
@silver: moest hij er al mee gereden hebben deed hij zo geen uitspraken :-)
@gash: Mag ik vragen wat jij rijdt?
@berlinetta: Ik ga lachen als hij Audi TT zegt.
@berlinetta: Ik gok een oude fiets. In het beste geval een Fiat stilo.
@gash: echt jammere reactie…rij zelf met de cayman en nog nooit gehad dat iemand het als ‘meisjesauto’ bestempeld. Had daarvoor z4 dat was wel het geval dan :P
Tuurlijk wil Porsche die wel bouwen. Een paar kilo eraf, een handvol extra pk’s en ze maken er vele duizenden euro’s extra marge op.
@mashell: ik persoonlijk zou al hard kwispelen met een standaard 2.7 voor de deur waar je met de juiste tuner, rolkooi en wat carbon deurpanelen makkelijk de GT4 RS het nalaten kan geven.
Toch zal deze GT4 RS diegene zijn waar @casperh ooit een reportage zal over maken en hem maar al te graag voor de deur zou hebben mits een astronomisch bedrag, is hoe dan ook die extra euro’s het helemaal waard.
@tombe: Dat moet dan flinke tuning zijn, aangezien een GT4 al 110 pk meer heeft dan de 2.7, laat staan een RS. Die gewichtsbesparingen doe je namelijk weer teniet met die rolkooi.
@crackdavid: het koppel- & pk-upgrade kan zo geen probleem geven.

Op gewichtsbesparing ooit een reportage gezien die jammergenoeg van het net verdwenen is van 9ff die @tupperware hier ook vermeld.
De reportage was meer een eco-project waar ze zonder aan comfort noch veiligheid in te leveren, een golf 5 TDI van, correct me if I’m wrong, 5,3L/100km onder 3L kregen door oa ingrijpende motorswap, gewichtsbesparingen en airodynamica en dacht 2-300kg gewichtsbesparing.
Natuurlijk is de sky the limit, maar het vervangen vd standaard zetels door carbon recaro’s die net zoals in de M3 CSL enkel met gereedschap verstelbaar zijn heb je het gewicht v die rolkooi al terug. Neem de airco eruit en je wint 40kg, audio, carbon deurpanelen, verwijderen vd geluidsisolatie…het lijstje kunnen velen hier bijna tot het oneindige vervolledigen.

Heel mooie reportage. Ze vervingen de standaard batterij door een vederlichte li-ion, wat ik bizar vind nog niet in productie is, in die tijd carbon body-panels enz
@crackdavid: nu we toch over RS & CSL bezig zijn, kan ik ten zeerste een bezoek aan de nurburgring aanbevelen. Kijk ns wat daar op de parking staat. Kale Saxo’s, Golf 1’s en andere gigantisch leuk spul. Ik heb gigantisch respect voor deze joyriders die soms met soms een heel beperkt echt astronomisch hard kunnen gaan.
Meer respect voor hen dan bvb een show-off met een GTR die ze natuurlijk verpulverd.
@mashell:
Dat doet Porsche dus echt niet graag, als je echt een Cayman wilt waar je de 911 het snot mee voor de ogen rijdt zul je bij RUF of 9ff aan moeten kloppen..

Maar ook ik zou het toejuichen, mocht ik het bij het verkeerde eind hebben..
Waar blijven de liever-een-4C-reacties?
@tombe:
Oké omdat je het zo vriendelijk vraagt, doe mij maar een 4C spider,
Snel zat en allicht veel goedkoper..
Zal wel weer een kostbaar kevertje zijn
126k, qua prijs/prestatie verhouding de beste auto die je kunt kopen. De GT4 is al bijna superieur zo niet gewoon superieur. De RS is niet noodzakelijk net als bij de 991. Het mooie is dat er zoveel potentie zit in deze auto. Porsche weet dat zelf ook en hebben hem daarom ook bewust zo afgesteld dat die de 911 niet voor de voeten moet gaan lopen.
Trouwens wat een heerlijk interieur, alles nodigt uit om achter het stuur plaats te nemen.
Fun fun fun en nog eens fun, ja jongens van de redactie wat hebben jullie een leuk beroep :)
Porsche cayman GT4 S, 4S,targa,RSR,turbo,turbo S, Hybrid, diesel. Met andere woorden porsche kan het model nog efkes uitmelken
Laat de GT4 RS maar komen hoe meer hoe beter :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).