Porsche is klaar voor een extra ruige Cayman ‘GT3’

Auteur: , 42 Reacties

Porsche heeft even tijd nodig gehad om aan het idee te wennen. Een harde ruige Cayman voor trackdays, met meer toeren en vermogen. Plannen voor zo'n 'GT3 light' lijken inmiddels een stukje concreter.

Gaan met die banaan!

Want dat moet het natuurlijk worden. Een Porsche Cayman Clubsport of ‘GT3’ moet net wat minder hard gaan dan de onlangs onthulde Porsche 991 GT3. Je wil hem genadeloos hard de toeren in kunnen jagen, de vorm van iedere zandkorrel door het stuur kunnen voelen en met de hand schakelen maar het moet allemaal iets minder hard gaan dan de 991 GT3. Omdat de GT3 zo onbeschrijfelijk hard kan ziet Porsche daar nu ruimte ‘onder’.

Testingenieur Andreas Preuninger is een paar jaar ontzettend druk geweest om de huidige GT3 te krijgen waar die nu staat. Die ontwikkeling is nu grotendeels klaar. Dat schept tijd om naast het sleutelen aan een GT3 RS ook met een Cayman aan de gang te gaan. Zijn antwoord op de vraag of de snelle Cayman er komt:

Maybe, I don’t see why not…

Dat gaat dus wel lukken. Rest ons slechts nog het wensenlijstje: handbak, 7 versnellingen, 9000 toeren redline, optionele rolkooi, een instelbaar verlaagd onderstel, lekker veel alcantara en een subtiele heupverbreding achter. Gewoon om je van de Cayman S te onderscheiden. Als de uitwerking klopt is dit volgens mij de auto waarmee Porsche zich onsterfelijk maakt bij een jongere generatie autoliefhebbers. (caradvice.com.au)42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Ik zeg doen!
Preuninger? Is dat niet één of andere FIAT dealer?
@Rick-dos: ja, o.a. in Delft, Den Haag, Ypenburg, Den Haag Kerketuinen en Zoetermeer. Fiat, Alfa, Lancia en Mitsubishi.
Ze zullen er echter wel voor zorgen dat ie, qua vermogen, niet in de buurt komt van de nieuwe 911…
Maar wat een übersappig ding is dit toch.
Gelijk doen, een heerlijke rijdersauto!
Zou deze ook als Alfa komen ?
@norge: Uiteraard niet, daar is deze Porsche veel te degelijk voor.
@autobart: Degelijk, mooier, sneller…
@911GT2: Saaier.
@hdla: Porsche en saai? Ga je mond spoelen joh. Een Cayman is de leukste Porsche die er is!
@norge:
Als Alfa ooit onderdeel van VAG wordt, dan zullen ze nooit hun eigen versie krijgen van een Porsche, maar mogen ze tot in lengte van dagen inspiratieloos gerebadgete Polo’s en Golfs aan de man proberen te brengen…
Want alcantara is nep-leder? Huh.
@betonstaal: alcatara is veel lichter als leer en bied veel grip (op het stuur en pook) ideaal voor een track apparaat :)
@lambo4all: Veel lichter dan en het biedt meer grip. Sommigen leren het dan ook écht nooit…
Een mooie agressieve spoiler zou dit ding zeker niet misstaan.
Dat zou een ongeloofelijk pure en tactiele auto zijn. Ik zie hem graag komen voor op circuit…. maar al tevreden met een gewone Cayman als het de openbare weg betreft… al aan het sparen :)
Geen gezeik over VAG, het kan wel dames!
@schnitzelexpert46: Deze auto heeft niks met VAG te maken. Enkel de aandelen worden met VAG gedeelt. Volkswagen en Audi gaan voor de rest naar Porsche voor kennis en ervaring, niet andersom. VW en Volkswagen zouden, op het vlak van design en betrouwbaarheid, nog veel van Porsche kunnen leren…
@lemans96: als Cayennes en Panamera’s geen Porsches zouden zijn had je best wel een beetje gelijk.
@lemans96: Dat weet ik, maar heb bij sommige artikels dat mensen kompleet doorslaan in hun anti VAG beleid. En dat Audi of Volkswagen nog wat kunnen leren van Porsche is iets wat zeker is.
@lemans96: Alleen de kleine motoren met techniek die nog in de kinderschoenen zit vertonen problemen, bijvoorbeeld de 1.4 TSI. Maar van die kettingen stappen ze af dus zal het allemaal wel meevallen. Over een 3.0 TDI bijvoorbeeld hoor je toch niets? Wat is er toch altijd met dat geklaag over betrouwbaarheid.
@autobart: Dat mag zo zijn, de 2.7TDI was anders niets om over naar huis te schrijven…
En het zijn echt niet enkel de 1.4 motoren die snel motorproblemen vertonen. Helaas.
@autobart: heb 2 collegas met een 3.0tdi. Een heeft nu al 2x in 1 jaar een nieuwe multiriem en spanrollen. En de ander heeft niks als electrische problemen met het management.
@lemans96: vw en volkswagen?
@nickelb: Eh, oeps! LOL. Goeiemorgen… XD
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@lemans96: Tja, dat kan inderdaad niet van jou gezegd, je bent zo bot als het achtereind van een varken. Maar blij dat je het zelf inziet … misschien is er nog hoop voor je, mits je stopt met het ongepast uitkramen van die racistische onzin in elk 2e of 3e topic …
-edit: nutteloze bijdrage-
-edit: nutteloze bijdrage-
@dawwg: Redactie, ik zie dat er hier(terecht) onzinnige reacties worden verwijdert, waarom blijft een reactie waar in mijn persoon, ten onrechte en zeer off topic, voor racist word uitgemaakt, wel staan?
@lemans96: Off-topic, misschien, maar wel degelijk volledig terecht, zoals iedereen zelf kan nalezen & voor beoordelen op: http://www.autoblog.nl/nieuws/de-mercedes-600-landaulet-van-saddam-hoessein-57676#comment-3151657

Als we dan toch huilie-huilie gaan doen, laten we dan wel even de feiten op tafel leggen !
@dawwg: Dus….als je pro-Israël bent en anti-nazi, dan ben je in jou ogen ‘een racist’…
Nee, dan weten we dat ook weer…

*faceplam*
@lemans96: Nee kerel, niet liegen; ik quote (uit bovenstaande link):

“[…] Probeer al helemaal niet om te doen voorkomen als of het Iraëlische volk ‘net zo erg’ is als de mohammedanen. Israël is de enige democratie in dat broeinest van barbaren en moordlustige groeperingen. De beste manier om aan te tonen hoe enorm groot het verschil is tussen hen en de hen omringende achterlijke mohammedaanse wereld […]”

En dat is maar 1 post van een complete serie – expres kwetsende – onzin. Nu ben ik zelf gewoon een kaaskop (met Joodse roots, jaja), maar het ene ras inferieur aan een ander ras verklaren is gewoon racistisch, ook als je Joods bent !
@dawwg: Oowkee, dus ik heb hier te maken met een Dodo die in rassen denkt als hij het over joden en arabieren heeft? Riiight. Wel ‘ns gehoord van de term ‘semiet’ ?
Juist, dat is het ‘ras’ waar alle lui die er in dat gebied wonen onder vallen, dus OOK het Israëlische volk.
Ga dus alsjeblieft ergens anders briesen met je zogenaamde kennis over dit onderwerp en maak mij niet uit voor racist. Jij vertoond meer trekjes die onder dat plaatje valt dan ik…

Sorry redactie, maar hij vraagt er om. Als jullie dit verwijderen, kan ik me dat goed voorstellen. ;-)
Eindelijk !!!!
De auto krijgt de tools die het verdient
niet meer extra zwak tussen de boxster en de 911 in geëngineerd
maar gewoon dik en goed op de weg
misschien zelfs wel een echt sperr diff
@st33fie: Ik vermoed toch dat ze ‘m net onder de basis 991 zullen houden, qua prestaties.
Maak ‘m gewoon tot een soort van mini 911 GT3 RS 4.0 , dat wordt echt een feest, en hopelijk ook nog een lust voor het oog, de oren……..
Als hier een gt3 van komt kan je wel inpakken met je 911
eindelijk een opvolger voor de cayman r, hardcore is my middlename!
Het uitmelken is begonnen. Ook naar onder toe!!!
Doe eens gek Porsche en breng eens iets nieuw uit.
De 550 Spyder bv. om maar iets te noemen.
Misschien een iets meer uitgesproken achterbumper?

Ik ben totaal niet van de bodykits en ander plakplastic, maar dit is wel heel weinig.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).