Porsche: ‘ongeluk Paul Walker was eigen schuld’

Auteur: , 37 Reacties

Voor de goede orde: Porsche zegt dit niet om de nabestaanden een trap na te geven, maar omdat het door een weduwe ervan beschuldigd werd met de Carrera GT een rijdende doodskist gemaakt te hebben.

Paul Walker

Na de crash van Roger Rodas en Paul Walker in november 2013 – wellicht het breedst uitgemeten auto ongeluk van het decennium – stuurde Porsche direct een team ingenieurs naar de VS om de betrokken Carrera GT binnenstebuiten te keren.

Uiteindelijk luidde de formele conclusie van de autoriteiten dat het ongeluk te wijten was aan te hoge snelheid / slechte banden. Voor Rodas’ weduwe was de kous hiermee niet af, zij meende dat er van alles niet deugde aan de constructie van de Carrera GT, en stelde Porsche daarom aansprakelijk voor de dood van haar echtgenoot. Porsche kon derhalve niet anders dan reageren, en in documenten die in handen zijn van The Wrap laten de Duitsers weten dat de betreffede Carrera GT “misused or improperly maintained” was.

Of het boek hiermee gesloten kan worden ligt aan de reactie van de rechter, maar laten we het hopen. Nu die andere zaak nog..

Met dank aan Arnoud voor de tip.37 reacties

Volgens mij was het zo dat ze gingen rijden (overigens te hard) met een auto die een tijdje stilstond. De banden waren oud en daardoor droog. Het is rot, omdat de auto niet direct in brand vloog. Maar ja, dat is ‘als dit, als dat..’.
Deze uitspraak is niet meer dan terecht. Hoe erg het ook is, maar als jij een ongeluk veroorzaakt door te hard te rijden kan de fabrikant er moeilijk voor opdraaien. Dan zouden er ineens heel wat claims komen.
Ze probeert er een slaatje uit te slaan natuurlijk. Maar de gt staat niet bekend als meest rijvriendelijke auto op de planeet. Dat weet iedereen. Hamilton zijn pa was ook iets te enthousiast.
@rolov: Perridon ook..
Man man man, die stomme Amerikanen ook altijd die denken dat ze alles en iedereen kunnen sue’en als ze zelf stomme fouten maken. Jammer dat die gast verongelukt is, maar gewoon hun eigen schuld.
@trustmeiamanengineer: precies, nog een slaatje proberen te slaan uit je echtgenoot zijn dood. Hoe kansloos.
@stefanos: Sorry maar die snap ik even niet.
@mercedesclk350: Mevrouw Rodas klaagt Porsche aan omdat haar man in een ondeugdelijke doodskist (mee) reed. Door die aanklacht wil zij geld krijgen van Porsche. Als ik mij vandaag dood rij in mijn mazda 3 mps omdat ik met 200 op een boom klap, gaat mijn vriendin echt mazda niet aanklagen. duidelijk nu ? Man dood, vrouw ziet dollar teken. Muricaaaa
@stefanos: even ter correctie Rodas reed zelf en Walker was passagier en hij was een chauffeur met ervaring in snelle auto’s, dan nog is het geen excuus om porsche aan te klagen want als een auto veranderd word is hij niet meer zoals hij de fabriek verlaten heeft en dus geen verantwoordelijkheid van porsche!
Las ook ergens dat er nog modificaties door derden aan de auto waren doorgevoerd. Jammer maar helaas. Veel te hard gereden.
Gevonden:

“Investigators determined the cause of the fatal solo-vehicle collision was unsafe speed for the roadway conditions,” Los Angeles County Sheriff Commander Mike Parker said in a statement.

Parker said the 2005 high-powered sports car had been modified to increase its horsepower.
@terazino: Tja als zn Gemballa er aan gaat sluiten, kun je Porsche toch niet meer aansprakkelijk stellen lijkt me?
Ze had wellicht meer kans als ze de autobandenfabrikant had aangeklaagd. Meeste kans heb je in Verstatigde Eenden als je overleden echtgenoot aanklaagt voor de emotionele schade die hij heeft berokkend met zijn onverantwoorde rijgedrag. Better Call Saul!
Tuurlijk ligt altijd aan een ander.

Goede raad voor mevrouw walker kijk naar wat je man deed en niet naar de maker van de auto. En geef het een plek en ga verder met je leven.
@dirkiii: Anders lees je gewoon het artikel voordat je reageert. Het gaat niet om mevrouw Walker namelijk…
@eetvlagetmoney: bedoelde natuurlijk rodas excuses
@dirkiii: niet walker, maar Rodas weduwe
Tuurlijk ligt aan de auto. Komt er gewoon op neer ze geld probeerd te krijgen over de rug van haar echtgenoot. Maar het blijft ze eigenschuld moet je maar niet zo op openbare weg gaan rijden
RIP Hugo Walker..
Een slaatje slaan over de rug van je overleden echtgenoot… Zou ik ook proberen.
De film is mooi!
Die familie van paul walker wil gewoon geld zien zielige figuren.. Altijd maar meer willen
@bempi42: lees even de tekst. Doe maar…
@rolov: ze zeggen toch dat porsche een ondeugdelijke auto heeft gebouwd. En ze nu een claim willen neer leggen. Dus volgens mij lijkt dat er verdacht veel op ze gewoon geld willen. Me man was zo genaamd heel goed acteur dus loop nu veel centjes mis. En die ga ik dan wel bij porsche proberen te krijgen. Want ik wil wel zo blijven leven als ik altijd deed. Daar komt het gewoon op neer
@bempi42: leer lezen….
Vooral erg jammer dat de familie het nooit eens gewoon kan laten rusten…
Tja, soms voel je je machteloos en dan wil je je woede ergens op richten. In dit geval op Porsche. Maar misschien moet ze plaastsvervangende schaamte hebben dat het onverantwoordelijke gedrag van haar ega een persoon van het leven heeft beroofd.
Uiteindelijk werd het hem te heet onder de voeten
Sterven in zo’n lelijke Porsche, je wenst het je ergste vijand nog niet.
Het enige wat hier smakeloos is zijn de reacties. Deze mw zoekt alles tot op de bodem uit. Wat niet zo raar is na zo’n tragisch ongeluk. Stel dat er wel iets mis was met die Porsche. Iedereen rouwt op zijn manier. Triest om zo te oordelen over deze mevrouw.
Ik zeg niet dat het porsche zijn schuld is. Maar ik heb een aantal porsche carrera gts gezien en die dingen zijn echte weduwemakers ,zo ongelofelijk moeilijk in bedwang te houden. En als een proffesionele coureur de auto niet in bedwang kan houden op een 4 baans weg…..
Let it gooooooooooooooooooooooooooo, let it gooooooooooooooooooooooooooo

Is dat gezeik nog niet afgelopen, lijkt wel op de soap van V. Muller
Natuurlijk zeer triest hoe het met beide mannen afgelopen is, dat gun je niemand.

Maar de fabrikant aanklagen lijkt me wat ver gaan. Ook al is deze Porsche levensgevaarlijk, beide mannen stonden te boek ald autoliefhebber (lees: autokenner) en wisten waar ze in reden.

Kortom: men zocht de risico’s op. Nog steeds dramatisch verhaal, maar ga niet de fabrikant aansprakelijk stellen.

Uit onderzoek is gebleken dat de snelheid veel te hoog lag. Schuld van Porsche? Nee hoor, die kan ook gewoon 50 rijden (of hoe hard je daar ook mag).
Te hard gereden, eigen schuld!
Misschien gewoon intens verdriet ? Iets of iemand moet toch verantwoordelijk zijn of worden gemaakt en de geliefde die er niet meer is, komt daarvoor minder goed in aanmerking. Je ziet dit gedrag wel vaker langskomen, nabestaanden die koste wat het kost iemand voor het gerecht willen slepen.

Het vervelende is dat dit vaak wordt nog eens heel sterk wordt gestimuleerd door (zakkenvullende) advocaten die dergelijke nabestaanden behoorlijk opjutten om het er niet bij te laten zitten en ze valse hoop geven, tot de hoogste gerechtelijke instantie toe, terwijl zij hun factuurtjes maar blijven schrijven.

Het is niet altijd eerlijk of rechtvaardig om dit te doen en dat is door deze uitspraak ook weer eens vastgesteld.
Ja, nee, tuurlijk het is de auto… Een technisch Duits meesterwerk… Maar nee, mevrouw, geef de auto maar de schuld…
America met z’n claimcultuur…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).