Mercedes-AMG CLA 35 is officieel (bijna) hier

Auteur: , 11 Reacties

Nog heel even wachten.

Mercedes-AMG CLA 35 is officieel (bijna) hier

Bij de introductie van de nieuwe Mercedes CLA bestond het vermoeden al dat het merk op een zeker moment ook de doeken ging trekken van de AMG 35. Zojuist hebben de Duitsers op social media alvast een gedeelte van deze uitvoering laten zien, waarmee ze de komst van de auto bevestigen.

Het is een logische stap voor Mercedes om de nieuwe CLA van eenzelfde motorengamma te voorzien als de A-Klasse, evenals de A-Klasse Sedan. De CLA is op het moment te bestellen met een reeks benzinemotoren en een enkele diesel. De krachtigste uitvoering beschikt over 224 pk, maar met de introductie van de AMG 35 en later ook de AMG 45 zal deze ruim overschaduwd worden.

Nu is het zo dat Mercedes op het moment van schrijven nog geen details van de motor heeft vrijgegeven. Dat gezegd hebbende, als we afgaan op het verbruik van de krachtbron in de Mercedes-AMG CLA 35, dan kunnen we met enige zekerheid zeggen dat ook dit model voorzien zal worden van de 306 pk sterke tweeliter viercilinder uit de A-Klasse Limousine. Dankzij zijn vierpitter kan de A35 in 4,8 seconden naar de 100 km/u snellen.

Voor wat betreft de Mercedes-AMG CLA 35 mogen we uiteraard de nodige optische upgrades verwachten. De auto zal zichzelf op charmantere wijze kunnen presenteren, dankzij zijn dikkere bumpers en andere frutsels.11 reacties

Fijne kleur op dat ding. De nieuwe marokaanbanaan!
@fmgarcia: deze heb ik nog niet eerder gehoord, dank u, en ik zal hem opnemen in mijn dagelijkse vocabulair.
@fmgarcia: haha 10!
Raar, naast de A35 AMG Sedan een volstrekt overbodige auto…. De CLA heeft met de komst van de sedan sowieso zijn bestaansrecht verloren!
@poulusma: Ik denk eerder andersom..
@amgmerc: verkeerd gedacht 😜
@poulusma: ze maken BTW niet voor niets nu opeens een Sedan erbij 😏
@poulusma: De sedan nog niet gezien maar de cla al wel op de openbare weg. Jammer genoeg vind de sedan mooier. Maar niet iedereen denkt er zo over.
@tortuga: Weet ik ook wel 😉 smaken verschillen gelukkig. Zou anders een saaie boel zijn als iedereen hetzelfde zou rijden!
Yes! Dit lijkt me wel echt een heerlijke auto. De 35 AMG auto in zijn mooiste verpakking.
Ik vind de A sowieso leuker, met name met aero-pakket!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).