
Wat voor prijzen vragen ze eigenlijk voor een redelijk gemotoriseerde Renault Clio E-Tech?
Renault is een van de pioniers als het aankomt op auto’s met elektrische aandrijving, met name in het betaalbare segment. Of beter verwoord: auto’s die niet meteen een vermogen kosten. Met producten als de Zoe, Fluence Z.E., Kangoo Z.E. en de Twizy maakten de Fransen furore enkele jaren geleden.
Hybride
Die modellen werden aangeboden naast de reguliere Renaults. Gek genoeg had Renault geen tussenoplossing in de vorm van een hybride of plug-in hybride model. Daar is gelukkig verandering in gekomen: de hybride Clio en Captur met plug-in hybride aandrijving zijn inmiddels geïntroduceerd. De prijzen waren toen nog niet bekend. Goed nieuws: nu wel!

Dure paarden
Voor nu hebben we de prijzen die je ervoor neer moet leggen in Nederland. Auto’s worden telkens duurder en duurder, helemaal als je een auto zoekt die een beetje fatsoenlijke hoeveelheid vermogen en koppel levert. Een deels elektrische auto zorgt vaak voor meer power, zonder dat de CO2 uitstoot omhoog gaat. Dus de prijsstijging is dan vaak best te behappen.

Prijzen Renault Clio E-TECH
Laten we meteen met de prijzen van de Clio beginnen. De Renault Clio E-TECH 140 is er vanaf 22.990 euro. Dan heb je de ‘Zen’-uitvoering. Een Intens kost 2.000 euro meer en een Série Limitéé is 1.600 euro duurder dan de Intens. De meest sportieve is de R.S. Line, waar Renault graag 27.910 euro voor ziet. Het topmodel is de Initiale Paris, die voor 28.490 euro van eigenaar wisselt. Daarmee is de 140 pk sterke hybride overigens iets duurder dan 130 pk sterke Clio TCe.

Techniek Clio E-TECH
De Clio E-TECH is een reguliere hybride (full-hybrid) en heeft een systeemvermogen van 140 pk. Het vermogen wordt opgewekt door een 1.6 liter benzinemotor en twee kleine elektromotoren. Volgens Renault stoot de Clio E-Tech slechts 83 gram per kilometer uit, maar dat is wel volgens de ouderwetse NEDC-cijfers!

Techniek Captur E-TECH
Naast de Clio E-TECH heeft Renault ook de Captur E-TECH. Deze maakt gebruik van dezelfde 1.6 motor, maar is voorzien van een stekker en grote accu. De elektromotoren worden gevoed door een 9,8 kWh groot accupakket. Het maximum systeemvermogen bedraagt 160 pk. Net als de Clio E-TECH krijgt de Captur E-TECH badges aan de zijkant, om te benadrukken dat je de planeet aan het redden bent.

Prijzen Captur E-TECH
De Captur E-TECH is er vanaf 33.290 euro. Een luxere Edition One is er vanaf 35.490 euro. Later komen er nog een Série Limitée en Initiale Paris bij. Beide modellen zijn nu bij de Renault dealer te bestellen. Na de zomer van 2020 staan ze bij de Nederlandse dealers.

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Jammer dat ze er geen golf GTE concurent van hebben weten te maken.
Wat een geld voor die Captur zeg!
@tvklarenbosch: die Captur wordt alleen door Babyboomers gekocht en daar klotst het geld tegen de plinten omhoog. Een beetje verkoper in de Renault showroom speelt op het gemoed in en verkoopt deze versie met gemak.
De hybride Clio een Plug In Hybride Captur zijn denk ik zeer geschikt voor de Nederlandse markt. Het volledig elektrische bereik van de technisch zeer moderne Captur is veel groter dan de inmiddels verouderde Golf GTE.
Leuk karretje, maar de prijzen gaan nergens meer over zeg.
-edit: is inmiddels gefixt-
@bernoulli: topmodel clio voor de prijs van een instap a1, en dan heb je nog 50pk extra ook. Het enige wat nog voor een a1 spreekt wellicht is het infotainment.. maar voor de rest zou ik toch die clio willen.
Blijft een smak geld voor een Franse b-segmenter.
83 gram co2. Een 330e braakt 36 gram uit, heeft 150pk meer, en weegt een paar honderd kilo meer. Ik vind het tegenvallen, de uitstoot van de Clio. Levert je niet echt een belastingvoordeel op (ik doel op BE, niet op NL).
@camber24: appels met peren, natuurlijk.
Die uitstoot van de 330e is zeer variabel. Als je veel aan de laadpaal zit en je rijstijl erop aan past, kun je erg zuinig rijden (dus een lage CO2 uitstoot).
De Clio E-TECH is een reguliere hybride, géén plug-in. Dus de vergelijking kun je niet een op een maken.
@willeme: tuurlijk kan je dat wel. Je kijkt naar de co2 uitstoot, en of dit anno 2020 in bepaalde landen – niet zijnde Nederland – daadwerkelijk een fiscaal economische toevoeging heeft. Dat heeft het niet. Vergelijk deze Clio met een reguliere benzine variant en het scheelt minder dan je zou denken. Mijn punt voor de dreier; dat scheelt veel meer. Ja, er kan een stekker in. Maar daardoor voegt dat ding ook wat toe, het is fiscaal interessant. Dit ding van Renault? Valt tegen, geen incentive wat eruit springt itt de dreier.
@camber24: die Captur E-tech doet trouwens 32 gram co2, daarmee wel levensvatbaar. Clio hybrid wordt een flop.
Qua techniek is de Captur beter vergelijkbaar, dat blijkt ook wel uit het CO2-getal. De Clio is echt wel levensvatbaar en het verbruik/de uitstoot is erg afhankelijk hoe er met de auto wordt gereden (duh), meer nog dan bij een conventionele auto. Als je de E-modus goed gebruikt, kan je er echt zuinig mee rijden. De meetmethoden zijn te sterk een gemiddelde, waar een enthousiaste chauffeur meer vanaf kan wijken dan bij een conventionele auto, zowel positief als negatief. Op de snelweg levert het systeem van de Clio minder rendement op, maar juist in stedelijke agglomeratie en bergachtig gebied komt het tot z’n recht.
#edit: Dat inderdaad.
Rijden er bij jullie dan geen Yaris hybrides bijvoorbeeld?
Die zie je hier toch regelmatig.
@camber24:
Ik ben het niet met je eens. De Clio is een B-segment hatchback, de BMW een luxe D-segment sedan. De relatief eenvoudige hybride setup is in de WLTP niet het meest zuinig, maar wel realistisch. Dit in tegenstelling tot de bijna zuiver theoretische waarde van de BMW. Als je niet laadt zal het verbruik en dus de uitstoot veel minder gunstig uitvallen.
Dat het een fiscaal economische toevoeging heeft is maar heel even relevant in een paar landen. Een PHEV aandrijflijn in een Clio monteren zou heel erg duur zijn, naast het feit dat de Clio behoorlijk zwaar wordt door de extra accu’s.
Als je kijkt naar auto’s als de Jazz Hybrid en Yaris Hybrid zie je dat dergelijke auto’s wel degelijk een toegevoegde waarde hebben. Zeker voor de particuliere koper zijn interessant vanwege het daadwerkelijk lage verbruik.
@camber24: dat is appels met peren vergelijken, hybride met plug-in hybride.
Als die veel grotere BMW accu opgeladen wordt aan het lichtnet, daalt het aantal CO2 grammen.
Bovendien kost de BMW 3 plug-in hybride een beetje aangekleed al snel 65.000 (gokje) dus ook daarin is het appels met peren vergelijken
Doet Renault goed, beide auto’s beschikken over geavanceerde techniek; volelektrisch rijden is echt goed mogelijk. Bovendien kan je veel instellen, zoals wanneer je elektrisch wilt rijden: aan het begin van je rit of juist aan het einde etc. En ja, het is veel geld, maar ze zijn niet duur. Er zijn nauwelijks concurrenten die hetzelfde bieden voor zo’n bedrag.
Note: veel nieuwssites claimen een acceleratie van 6.9s, maar dat geldt alleen voor 80-120!! In werkelijkheid is dit gewoon een traag hok, wat in amper tien seconden naar de honderd gaat. Doe je research..