Productieslot McLaren Speedtail duurder dan auto zelf

Auteur: , 22 Reacties

Eh, wat? Serieus? Man, man, man.

McLaren heeft een beetje bijzondere model- en naamstrategie. In principe is alles gebaseerd op dezelfde Nissan-motor. Er zijn er drie soorten ‘Series’, waarbij zelfs de instapper al erg snel is, er was immers niet veel mis met de de 570S als het gaat om prestaties.

Aan de andere kan is er de ‘Ultimate Series’. Nog altijd voorzien van dezelfde V8, in basis althans. Dit zijn de ultieme hypercars: veel vermogen, nog meer koppel en een prijskaartje waarvan je meteen in de lach schiet. Dat heeft McLaren goed voor elkaar, want meestal zijn deze zeer exclusieve hypercars al verkocht voordat de productie überhaupt gestart is. Dat is ook het geval bij de McLaren Speedtail. Deze auto is met zijn 1+2 layout (qua stoelen) een duidelijke hoedtik naar de legendarische McLaren F1.

Officieel: dit is de McLaren Speedtail met 1.050 pk

Dat zorgt ervoor dat sommige mensen rare dingen gaan doen. Zo is er een bedrijf in Dubai genaamd ‘Tomini Classics’. Dit bedrijf handelt voornamelijk in relatief dure occasions, aardige sportwagens en het bekende werk qua klassiekers. In Pingjum of Ruurlo zou het een bezienswaardigheid zijn, maar in Dubai valt de collectie wellicht een beetje tegen.

Hun topstuk is echter geen auto, maar een zogenaamd ‘slot’. Voordat de auto’s geproduceerd gaan worden, worden de ‘slots’ toebedeeld aan de toekomstige eigenaren. Die maken vervolgens een astronomisch bedrag over en dan begint McLaren met het bouwen van de hypercar. Als je het goed doet, kun je met dit soort auto’s veel geld verdienen. Maar Tomini Classics wil er zelf ook aan verdienen.

De McLaren Speedtail gaat ongeveer 2 miljoen euro kosten, voor belastingen. Aangezien alle productieplaatsen al vergeven zijn, is zo’n ‘slot’ extra waardevol. Volgens Tomini Classics 3 miljoen, getuige hun advertentie op het mobile.de. Jazeker, mocht je de boot gemist hebben voor een productieplaats voor de McLaren Speedtail, kun je voor 5 miljoen euro alsnog eentje toevoegen aan de collectie. Wel even controleren met McLaren of het allemaal klopt.

Via: Carscoops22 reacties

Zou er een schietstoel in zitten? Zie in het overhead bedieningspaneel een escape (esc) knop…
Dan betaal je 5 miljoen, en heb je alsnog wieldoppen…..
Dure XL1
@flatsixx: Dure XJ220 (inclusief putdeksels voren).
@t5power: XJ220 vind ik toch mooier
@sonnybonds: Ik ook, al heeft die maar een zespittertje ;-)
Ik zie er in Duitsland 1 staan met maar 1.000 km op de klok voor ‘maar’ 6 ton.
@flatsixx: Pleonasme
Pingjum of Ruurlo, haha!
Neem aan dat het slot ook al een (deel van) de waarde van de auto vertegenwoordigt?
@mikeyman: volgens mij krijg je een slot als je de auto hebt gekocht, dus met dit slot heb je al voor de auto betaald, en 3 miljoen extra omdat hij al was uitverkocht
Nooit van tomini classics gehoord, binnenkort maar is even langs gaan :)
Ideale carrosserie om te hypermilen. Even wachten op de electro versie
Als je naast het net gevist hebt is dit natuurlijk wel een buitenkans. Nu kun je hem nog zelf samenstellen lijkt me, anders moet je het doen met wat een ander bedacht heeft.

Zelf vind ik deze auto echt helemaal te gek. Ik snap waarom mensen hem niet echt mooi vinden, want hij is ietwat vreemd. Maar er zitten wel echt hele mooie details in en hij is heerlijk clean.
@reactief: Zoals gezegd in het artikel, wel eerst even checken met McLaren of alles klopt. Bij dit soort auto’s komt een productie-slot vaak te vervallen als men het onderhands probeert te verkopen (minimaal 1 iemand die op de lijst stond voor een Valkyrie is daar hardhandig achtergekomen). Bij McLaren hebben ze nog een wachtlijst met mensen die er ook een hadden willen hebben, dus als er een slot vrijkomt zijn ze hem na een half uurtje bellen waarschijnlijk al weer kwijt.
@basman147: Ik hoef dat niet te checken hoor :) Kom een paar nullen te kort! Maar het lijkt me vanzelfsprekend dat iemand in de markt voor dit wel uitzoekt wat precies de voorwaarden zijn etc.
Hoe ken jij nou weer fucking Ruurlo. Ienie minie landje zijn we ook.
@8cylinder: Ik heb nog bij de BMW dealer in Groenlo gewerkt ;-)
Een beetje corpulente Amerilaan valt buiten de boot …
@autodrome: Óf juist niet.. die kan zn vatsige lijf over drie stoelen verdelen ipv twee!
Geen reeële prijs. Ze zijn veel goedkoper te verkrijgen
Heeft zo’n ding echt geen armsteunen? Krijg al moeite armen als ik er naar kijk …
Tja. Als je geen plaatsnaam had genoemd hadden we wel kunnen invullen waar dit soort idioterie speelt… Veel van de spreekwoordelijke gekken daar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).