Qoros 2 SUV PHEV Concept: eigenzinnige stekker-suv

Auteur: , 1 Reactie

Qoros, het Chinese merk dat 'Europese auto's' wil bouwen, verrast met de 2 SUV PHEV Concept. De Westerse lijnen van de Qoros 3-lijn maken op deze 2 plaats voor... ja, wat eigenlijk?

Je had het LeasePortal-logo linksboven vast al opgemerkt, want ook Qoros heeft door dat je in Europa flink kunt scoren door een stekker aan je auto te hangen. Onder de kap gaat een kleine benzinemotor met turbo schuil die de voorwielen aandrijft. De achteras wordt in beweging gezet door twee elektromotoren, zodat de Qoros 2 SUV PHEV Concept over vierwielaandrijving beschikt. Meer details over het slagvolume van de brandstofmotor of het vermogen van de aandrijflijn geeft Qoros nog niet vrij.

Dan het design, want dat is op zijn minst opvallend. Zowel de voor- als de achterzijde worden gekenmerkt door twee verticale volumes die de auto enigszins pompeus maken. Indrukwekkend is het front in ieder geval en Qoros is er zeker in geslaagd om de 2 nergens op te laten lijken. Dat mag voor een Chinese fabrikant best opvallend genoemd worden. Qua eigenzinnigheid kan de Qoros wedijveren met de Nissan Juke, niet geheel toevallig een directe concurrent in het SUV B-segment.

We zijn benieuwd of en wanneer de B-segment Qoros naar Europa komt, want vooralsnog gaat de uitrol van een Europees dealernetwerk nog niet van een leien dakje. Momenteel verkoopt Qoros alleen auto’s in China en Slowakije en daar moeten dit jaar twee kleine Europese landen bij komen. Vermoedelijk gaat het dan om Oost-Europese landen, wij zullen nog even geduld moeten hebben.1 reactie

Alleen China en Slowakije? Dacht dat ze al in Israël zaten ook. Aangezien Qoros deels in handen is van een Israëlische investeringsmaatschappij…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).