Rallykoning Sébastien Loeb maakt terugkeer in het WRC

Auteur: , 12 Reacties

Terug naar je roots. Dat zien we graag.

Citroen DS3 R3 Max

De negenvoudig rallykampioen Sébastien Loeb zal zijn terugkeer maken in het World Rally Championship. De laatste jaren was Loeb en zijn team vooral actief op het asfalt, met deelnames aan toernooien als de World Touring Car Championship. Vanaf dit jaar gaat hij zich weer actief met de rallysport bezighouden.

De Fransman zal echter niet zelf achter het stuur kruipen van het rallymonster tijdens het WRC in 2016. Loeb keert namelijk terug in de sporttak als teambaas met zijn raceteam Sébastien Loeb Racing. Het team zal deelnemen aan het Junior WRC kampioenschap. Het team management bestaat uit Loeb, zijn navigator Daniel Elena en zakenpartner Dominique Heintz.

De Citroën DS3 R3 Max zal dienst doen als rallyauto, bestuurd door coureurs Terry Folb en Frank Le Floch. De eerste races vinden plaats in het vierde weekend van mei te Portugal. Naast de J-WRC, zal Loeb ook deelnemen aan Dakar 2016.12 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Ik ben vooral benieuwd naar de Dakar prestaties.
We zijn gered
Ik zag pas het compilatie filmpje op dumpert dat hij afscheid nam van Citroën.
Maar dat zal dan wel alleen als coureur geweest zijn
@rob5nismo: Dat klopt. Hij blijft binnen de PSA-groep actief door als fabrieksrijder voor Peugeot aan de start van de Dakarrally te verschijnen. Wellicht dat dat een dingetje voor tussendoor is en hij in 2017 als teambaas terugkeert bij het fabrieksteam van Citroën in het WRC?
Top! Dat worden weer mooie acties om te bewonderen.
Gaaf zeg. Ik ben wel een beetje fan van hem. Wie weet kan hij redbull meenemen?
@clarkson: Dat zou me niks verbazen. Red Bull heeft hem ook tijdens zijn uitstapjes naar de Blancpain Series, FIA GT series, Porsche Supercup en de aankomende Dakar.
Toch wel een eindbaas, die Loeb. 9 (!) wereldtitels… Ongelooflijke prestatie. Hij is wat Valentino Rossi is opende Superbike en Michael Schumacher in de Formule 1: de allergrootste.
@gtwillem: kleine correctie, Rossi in de MotoGP…..
via iPhone app
@remcott: zei ik weer Superbike?
Mooi om te zien dat hij op deze manier wat terugdoet voor de sport. Hopelijk is zijn oog voor talent net zo goed als zijn eigen rijstijl, dan komt het vast wel goed en stromen er misschien wel wat leuke talenten met dank aan hem door naar de WRC.
Ik heb altijd een dubbel gevoel bij deze man, tuurlijk zijn skills staan buiten kijf, maar het blijft wel de man die de Subarus versloeg toen die nog meestreden, en dat kan ik hem moeilijk vergeven.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).