Renault: “Deal met Ricciardo begon als slechte grap”

Auteur: , 25 Reacties

Laten we voor de honingdas hopen dat het avontuur niet ook eindigt als een slechte grap.

RIC

Hon hon hon! Cyril Abiteboul heeft weer wat te zeggen over zijn grootste (en enige) overwinning van het jaar, namelijk het binnenslepen van Daniel Ricciardo. Toegegeven, gezien de relatie tussen Red Bull Racing en Renault is het ook een sappig verhaal, dus blijven journalisten Cyril er nog steeds naar vragen. Zo ook die van Canal Plus, die Cyril eens aan de tand voelden over zijn hopes and dreams. Je kan het deze noeste arbeiders niet kwalijk nemen, want Abiteboul kan het nog immer niet laten om Red Bull iedere keer weer een sneertje mee te geven.

Eerder vertelde Abiteboul al dat je een coureur als Ricciardo niet zand in de ogen kan strooien met sprookjes over Honda. Dat zou misschien werken bij een onervaren man als Gasly, maar niet bij een veteraan als Daniel. Althans niet in de ogen van Cyril. Toch is dit niet de enige reden waarom de honingdas uiteindelijk voor Renault heeft gekozen volgens de chef van Renault Sport. Volgens hem zette Red Bull de Ozzie namelijk vanaf het begin van het seizoen al teveel onder druk om zijn handtekening te zetten en heeft dat uiteindelijk tegen ze gewerkt:

Dit is geen beslissing die je iemand wil opdringen. Ik denk dat dat precies dat de reden is geweest dat Daniel niet bijgetekend heeft bij Red Bull. Daar werd hij constant gepusht, ik meen vanaf de GP van Australië al, om zijn krabbel op papier te zetten. Wij hebben ons een stuk bescheidener opgesteld en ik denk dat hij dat echt heeft gewaardeerd.

Dat bescheiden optreden gaat wel heel ver, want Abiteboul claimt dat de opening van de onderhandelingen met Ricciardo zelfs begonnen als een ‘slechte grap’. Bij Renault kende men Daniel natuurlijk goed vanwege het feit dat de Fransen de motoren leveren aan Red Bull Racing en kennelijk is er op een gegeven moment dit geopperd:

Alors Daniel, hoe zou je het vinden als je auto uit meer Renault bestaat dan alleen de moteur? Hon hon hon!

De rest is/wordt geschiedenis.25 reacties

Het lijkt me sterk dat een nuchter persoon als Ricciardo zijn keuze zou laten afhangen van de druk die een team erop zet om te tekenen voor volgend seizoen i.p.v. de prestaties die bet team levert…
Grap? Dat is toch gewoon een openingszin?
@potver7: wel een hele slechte…
@potver7: ik vind het eigenlijk best een goede luchtige openingszin in zo’n situatie
@potver7: in de categorie van jij hebt een opening en ik heb zin.
Renault is al een jaar of 5 een grote grap in de Formule 1.
@viezefreddyw: wat dat betreft staan ze samen met Ferrari op eenzame hoogte:
– een verleden met zó veel historie en succes en tegelijkertijd…
– …al zó lang al geen titel meer binnengehaald in de Formule 1
@RRRobert: Inderdaad.
@rrrobert: en dat gaat voorlopig ook niet gebeuren.
@RRRobert: Het enige verschil is dat Ferrari bij tegenslagen wel betrokken blijft in de F1 terwijl Renault meerdere keren in de historie van de F1heeft afgehaakt,.
@toniominestrone: nou oké dan, Ferrari op P1, Renault op P2.
@toniominestrone: betrokken dat valt wel mee
Ferrari kreeg van de FOM ( Bernie Ecclestone ) 100 miljoen per jaar om in de f1 te blijven
en dan hebben we het nog niet over de FIA ;)
@bmwpowerm5: De F1 kan ook makkelijk zonder een merk als Renault, de F1 Leunt op Ferrari wereldwijd heeft het Italiaanse team verreweg de meeste fans, zonder Ferrari verliest deze klasse zijn glans.
@viezefreddyw: Ben ik toch niet met je eens. Renault is nog steeds het team met de meest progressie. Waar Palmer en Magnussen nog eenzaam achteraan reden twee seizoenen geleden is het nu ‘the best of the rest’.
@bassx: Valt nog maar te bezien dit seizoen of Renault dat gaat worden. Haas hijgt al in de nek en ook Force India komt dichtbij.

En Renault zou juist niet ‘best of the rest’ moeten zijn.
@viezefreddyw: 3e seizoen van Mercedes was dat ook het geval, best of de rest. Renault zit nu ook in het 3e seizoen en ook nog eens met een behoorlijk kleiner budget dan Daimler. Ook kocht Daimler voor een deel een team (met aabar) dat wereldkampioen was geworden, Renault begon met een flutteam. Zo slecht doen ze het niet.
Ik gun het enerzijds RIC niet maar anderzijds Abitelul wel dat zij
@dsdh: zij, renault echt een flink pak rammel van Honda gaan krijgen
@dsdh: het gemak waarmee Toro Rosso dit seizoen van achteren naar het midden van het deelnemersveld zijn opgeschoven (nou ja, vooral Gasly dan), doet de Red Bull fans hoop geven voor het volgende seizoen. En de zorgen voor Renault (en McLaren) vergroten.
Dat gaat ook gebeuren, De Honda Spec-3 motor heeft 750 pk en de Spec-C van Renault maar 730 pk en dat ding werkt nog niet echt lekker, dus in dat opzicht is Honda, Renault al voorbij.
Ook nog wetende dat de Red Bull een veel betere auto is dan de Renault, en het antwoord is duidelijk.
De Spec-4 Motor van Honda zou al bij de race van Barcelona 2019 kunnen komen en die heeft 770 pk.
@HZW: Tegen die tijd is het geen spec 4 meer. Dan is het al de 2e spec van het nieuwe seizoen. Dus spec B 2019 (of c)
De reden dat Riciardo Red Bull verlaat heet Max Verstappen. Riciardo zit al bijna op z’n top terwijl Max nog steeds progressie maakt. En daarbij al sneller is dan Riciardo. Eerst alleen in de race en nu ook constant bij de kwalificatie. Dan is het niet handig om bij zo een team rond te blijven hangen.

En Renault was de enige mogelijkheid. Hopelijk krijgen ze daar de boel onder controlle, anders kan Riciardo vechten om een plaats in de punten ipv op het podium. Jammer want het is een goede vent.
It’s all about the fukcking money
Verstappen is duidelijk de eerste rijder bij Red Bull Racing en Ricciardo de tweede.
Ricciardo zal weer eerste man kunnen worden bij Renault. Dat speelt vermoedelijk de grootste rol.
De bevruchting van mij jaren geleden scheen ook als slechte grap begonnen te zijn. Dus het komt zo allemaal wel heel erg dichtbij.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).