Renault Espace heeft een update gekregen

Auteur: , 46 Reacties

De vijfde generatie Espace is weer up-to-date.

Met deze update brengt Renault een aantal vernieuwingen naar de gezinswagen. Zo kan er een nieuwe kleur (Titanium Grey) worden besteld en zijn er twee nieuwe velgen (18- en 19-inch) te kiezen. Ook op het gebied van infotainment zijn er de nodige wijzigingen. Apple Carplay en Android Auto zijn voortaan compatibel met het R-Link 2 multimediasysteem. Daarnaast komt er een nieuwe motor naar de Espace.

Het gaat hier om de Energy TCe 225 benzinemotor, gekoppeld aan de zeventraps EDC-automaat. Deze motor is ontwikkeld in samenwerking met Renault Sport en levert 225 pk en 300 Nm aan koppel. Dit nieuwe blok zal de oude Energy TCe 200 vervangen. Aan de hand van de NEDC-cyclus komt het gemiddelde verbruik uit op 6,8l/100km en 152 gram CO2/km. De nieuwe motorvariant kan worden besteld in combinatie met de Zen, Intens en Initiale Paris-uitvoeringen.

De Espace met de Energy TCe 225 motorisering is dit weekend een primeur op het Concours d’Elégance op Paleis Het Loo. Het is nog niet bekend wat de Espace met de nieuwe motor moet gaan kosten. De MPV met het oude blok, de TCe 200 EDC, was er vanaf 47.390 euro. Een video van de Espace MY2017 check je op Autojunk.46 reacties

Neen Renault, neen.
@sntial: inderdaad. Dit wil je toch niet
@kennone: Ik wel hoor. Heel graag zelfs!
De nr 1 mpv! Vooral de 2e generatie vind ik zelfs nu nog wel mooi. Jammer dat het nu meer de camper van ET is dan een auto.
Mooiste in z’n klasse! Sowieso is Renault goed aan het timmeren, de Clio vind ik zelfs wulps. Ik zou me niet schamen in een mooie Talisman.
Vriendin van me heeft er 1, mooi ding! Net een ruimteschip. Alleen qua ruimte stuk minder ruim dan de vorige generatie.
@jamesbond007: Kan je nog wel steeds alle stoelen vanaf de tweede rij verwijderen? Uniek was dat eind jaren 90. bagage voor 3 weken vakantie . 2 kinderen achterin en gewoon 3 fietsen achterop.
@fmgarcia: nee dat is niet mogelijk!
@carspotter-rietdijk: Dan vind ik het een domme auto geworden. Zie nu niet in waarom je dan een Espace zou kopen ipv een Passat bijvoorbeeld.
@fmgarcia: Omdat een Espace toch ruimer is dan zo’n Passat en mooier en je kan er met zeven personen in en het is niet van zo’n walgelijk onsympathiek merk. Maar goed, als je geen zeven zitplaatsen nodig hebt of zes, ben je met een sjieke Talisman ook heel goed bediend.
Ik vind het echt een prachtige bak
Dit lijkt me zo’n heerlijke reisauto. Alsof je kapitein van je eigen oceaanstomer bent.
goh… de exacte copy paste van het persbericht van Renault zelf? weinig nuanceringen, foto’s waarvan ik denk “de eerste 5 foto’s van een lampje dat van kleur kan veranderen”?.. nee ik vond het niet zoveel nieuws waarde hebben to be honest.
Snap niet hoe mensen er lyrisch over zijn.. mocht ik in de markt zijn voor een MPV, zou dit zelfs niet in mijn shortlis staan. Te extreem vormgegeven, waarschijnlijk wel leuk voor de hipster moeders en vaders.
@misterdrogba: voor jou dan een Alhambra?
@winkeb: of een S max ;)
@misterdrogba: sommige mensen die een MPV zoeken willen juist dat het er niet als busje uitziet. Ford was zo succesvol met de S-max volgens dat recept, dat Renault dus ook meer voor het mooi dan voor het praktisch is gegaan. Maar stichtelijke refo-containers zijn er toch ook nog steeds voldoende?
@mashell: zoals je aangeeft, S max heeft een mooi balans tussen praktisch en “leuk om te zien” factor. Maar hierin gaat Renault veel te ver naar mijn bescheiden mening.
Ik heb er nog nooit een zien rijden. Maar met die verkoopaantallen is dat ook niet verwonderlijk.
@gezondverstand: en ik ken zelfs twee mensen die er eentje hebben. Het is een een heerlijke reisauto.
Prima blokkie voor in de Espace lijkt me, al haalt ‘ie ’t natuurlijk niet bij de lekkere 3.5V6 van de vorige generatie. De update van het infotainment system is trouwens best significant, voorheen was het nogal sloom en daardoor werkte het eigenlijk niet lekker. Maar ze hebben de processor een flinke update geven, waardoor het nu allemaal veel beter schijnt aan te voelen.
Nu de software nog, er zijn zelfs auto terug naar de dealer gegaan vanwege deze problemen…
@bitd: Daar hebben andere merken natuurlijk geen last van..
@fmgarcia: misschien schreef ik het niet duidelijk, maar ik bedoelde: de dealers konden de software problemen niet oplossen door nieuwe software updates en/if hardware vervangen en de verkoop ontbonden, dit dus maanden na levering nieuwe auto’s.
@bitd: Aah zo, tnx voor
toelichting. Was trollend bedoelt van mijn kant. Was niet op de hoogte van de problemen. Heb zelf
veel Renaults gehad en niet heel veel gezeik gehad gelukkig.
Verbruik wat Renault opgeeft? Niemand die het gelooft toch? Heb een megane tce180 kom niet eens inde buurt van 1 op 11. Met een soortgelijke blok en bijna 2 ton aan gewicht ga je dat toch nooit van je leven halen?
Renault Espace Impuissant…
Toevallig vandaag uitgebreidde proefrit en gemaakt en besloten dat dit de opvolger van de A8 gaat worden.
@soulmaster: fotos! Ik heb een hekel aan
@peug206: persfotos want ze zijn altijd zo gemaakt, zie ze liever in het echt door iemand anders.
@peug206: en zal niet de eerste keer zijn dat wat er op de persfoto’s niet uitziet in het echt best te pruimen is. De achterlichten van de MINI clubman als voorbeeld.
@peug206: mag ik hem eerst halen, dat duurt nog wat weken.
@soulmaster: Proficiat met deze keuze! Veel fijne kilometers gewenst. Wel vind ik het een nogal merkwaardige overstap. Van ’n Duitse limousine/sedan naar ’n Franse MPV. Dan moet er toch echt wel ’n behoorlijke shift in je voorkeuren en wensen zijn geweest. Maar hoe dan ook: Veel plezier ermee!
@9000cse: misschien gezinsuitbreiding? Net een hond gekocht, blijkt je vriendin ook nog eens zwanger te zijn van een drieling!
@2wheeler: Nee, de auto is heel ruim, heel luxe heel comfortabel en ziet er gewoon heel goed uit. En op nog wat vrouwvolk na is iedereen hier al het huis uit
@9000cse: Voor mij nooit maar dan ook nooit meer iets dat van bij onze Oosterburen komt. Ik heb 2 A8’s gehad en bij de eerste moesten bij 60.000km de nokkenassen worden vervangen, geheel versleten, de versnellingsbak bij 120.000km, injectoren bij 175.000 km allemaal versleten..

De tweede de 4.2 TDI … laat ik daar kort over zijn. had beter een lada kunnen kopen, die doen het altijd.
@soulmaster:
Grappig, mijn 2 allerbelabberste auto’s ooit hadden een ster op de neus.
De allerbeste was een Datsun van vier tientjes.
@desjonnies: ik heb veel auto’s gehad en ook diverse Duitse auto’s en de auto’s die de meeste problemen gaven waren….. de Duitse auto’s.. van de eerste golf tot de A8 TDI By Abt was er niet 1 die echt betrouwbaar was. De betrouwbaarste auto die wij in ons bezit hebben gehad was een … mazda 323 , dat hoekige ding met dafversnellingsbak. Heerlijke auto kwa betrouwbaarheid. bij 290K weggedaan en nooit 1 mispeer gegeven.

Maar ook de zo door iedereen verfoeide Italiaanse, want ze roesten al in de folders, Lancia’s waren stuk voor stuk vele malen betrouwbaarder dan de Duitse bakken. Voora de Kappa’s en de Thesissen met de 2.4 JTD motor waren zeer betrouwbaar, electronica wat minder maar hadden de audi’s ook problemen mee. 1 van de kappa’s die in ons bezit zijn geweest rijdt nog steeds rond en heeft nu ruim 6K op de teller staan.

Nee, voor mij nooit meer iets uit Duitsland. En daarbij, ze zijn schreeuwend duur omdat je ook nog eens stevig voor de naam moet betalen. De meest luxe Kia is goedkoper dan een BWM en 100x betrouwbaarder.
@soulmaster:
Mooie wagen man, goeie keuze.
@soulmaster: bent u ook de eigenaar van een nieuwe villa in Almere Hout?
@cloverleaf: daar wil ik niet eens begraven worden.. :P
Wat een lelijke bak!
Ik vind het een hele mooie auto, zowel in- als exterieur. Straalt een elegantie en grandeur uit, dat ik al jaren mis in de autowereld; op een paar uitzonderingen na dan. Net als de nieuwe Alpine, ook zo’n auto waarmee je eigenlijk overal kunt aankomen zonder uit de toon te vallen.

Overigens zo oud is dat ‘oude blokkie’ niet hoor: die 1.6 is erg modern. Nu zit er een 1.8 in, klinkt wel beter.
Doe mij dan maar een grand scenic met dat tce 225 blok :-)
Lekker hoor: 225 paarden in een MPV, dat lijkt me een lekker blok

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).