Renault K-ZE en nieuws voor Clio, Mégane en Captur

Auteur: , 8 Reacties

Renault komt met groot nieuws vanuit Parijs.

Groupe Renault heeft onder een persconferentie van CEO Carlos Ghosn vandaag nieuwe stappen in de toekomst van het merk bekendgemaakt. Kort samengevat gaat Renault op de elektrische toer en heeft het merk China voor ogen.

Renault K-ZE
Om al dit nieuws kracht te geven presenteerde het merk de K-ZE. een volledige elektrische stadsauto die in het A-segment moet gaan opereren. Dit is niet het zoveelste concept van de Fransen, de K-ZE gaat echt in productie. Renault brengt de K-ZE als eerste in China op de markt. De elektrische auto, met een NEDC-actieradius van 250 kilometer, wordt lokaal gebouwd door e-GT New Energy Automotive Co. Deze firma is een joint venture van Dongfeng en Nissan. Wanneer en of de K-ZE ook naar Europa gaat komen is op dit moment nog niet bekend. Ghosn zei er het volgende over:

Groupe Renault was a pioneer and is the European leader in electric vehicles. We are introducing Renault K-ZE, an affordable, urban, SUV-inspired electric model combining the best of Groupe Renault: our leadership in EV, our expertise in affordable vehicles and in forging strong partnerships

Toekomstige modellen
Naast de K-ZE had Renault ook nieuws voor het huidige modellengamma van het merk. In 2020 zullen de Clio, Mégane en Captur als hybride verkrijgbaar zijn. De Clio als hybride, de Mégane en Captur als plug-in hybride.

Een volledige elektrische line-up voor Europa staat niet op de korte termijn agenda bij Renault. De komende jaren zullen we het met modellen als de Zoe en de Kangoo Z.E. moeten doen. In dat opzicht bestaat de kans dat concurrent PSA sneller gaat zijn, die straks met een elektrische 208 en DS 3 gaan komen.8 reacties

Krijgen we dus toch de Renault Kwid, zij het elektrisch. Slimme stap van Renault, als ze de botsveiligheid maar iets beter op orde hebben dan bij de Kwid.

https://www.autoblog.nl/nieuws/renault-kwid-mini-suv-voor-heel-de-wereld-77152
Kwid, Kwed, Kwatt.
Designtechnisch gezien vind ik deze K-ZE een behoorlijke vooruitgang t.o.v. de andere Renault-crossovers. Zo’n Captur en vooral zo’n Kadjar is toch een vreselijk nietszeggende verschijning. In de K-ZE zie ik wat eigenwijze ‘Citroëneske’ details terug en dat doet ‘m best goed.
Ehm, autobloggers, het lijkt erop dat, terwijl jullie druk waren met kleine rugzakjes als deze, de nieuwe BMW 3-serie al gelekt is. Kijk maar even op Autoweek, dat lees ik tegenwoordig enigszins genoodzaakt….
@freezzr: ehm, @freezzr, het lijkt erop dat je met andere dingen druk was dan met Autoblog lezen, want die hadden we vanochtend gewoon;) https://www.autoblog.nl/nieuws/gelekt-het-is-de-gloednieuwe-bmw-3-serie-115302
Ze dachten bij Renault poah wat een lelijk ding die Mercedes EQC, dat moeten wij ook kunnen
En wat doen die plaatjes van een “High powerful E-Motor” en een “clutchless natural aspirated gasonline engine” bij dit bericht?
Die achterkant, Dacia Sandero op hoge wieltjes en die voorkant zie er gewoon niet uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).