Renault Talisman Estate vanaf juni leverbaar

Auteur: , 7 Reacties

Eigenaars van Labradoodle's opgelet, de Talisman Estate is vanaf juni leverbaar in Nederland en heeft een maximale bagageruimte van liefst 1.700 liter.

Talisman-Estate

Tot nu toe moest de Renault Talisman Limousine in zijn uppie de eer van Renault in het D-segment verdedigen, maar binnenkort krijgt deze hulp van de Estate versie. Met een lengte van 4,86 meter is het een kloeke bak geworden en onze landgenoot Laurens van den Acker heeft zijn best gedaan om er wat mooie lijnen aan te geven. De auto is direct herkenbaar als een Renault anno-nu.

Het grootste verschil met de Talisman Limousine is uiteraard te vinden aan de achterzijde, daar heb je extra ruimte en flexibiliteit voor koopwaar die je als vertegenwoordiger wilt slijten of je zwemspullen voor de zomervakantie. Dankzij Renault’s Easy Break-systeem is de achterbank makkelijk neer te klappen in twee ongelijke delen door middel van twee hendels in de bagageruimte. De bagageruimte bedraagt 572 liter onder de hoedenplank, met de achterbank in de normale positie.

Renault heeft samen met BOSE speciale aandacht gegeven aan de geluidsinstallatie van de auto. Zo’n flinke station vormt een grote klankkast en daar is extra rekening mee gehouden om de inzittenden toch te voorzien van de juiste vibraties in hun oor. Klanten die graag de nodige luxe aan boord hebben kunnen opteren voor de ‘Initiale Paris’-uitvoering met onder andere standaard nappa-leder plus geventileerde en verwarmde voorstoelen.

De Talisman Estate komt beschikbaar met twee benzine varianten en drie diesels. Voor de basisdiesel met 110 pk moet je 21% bijtellen, de andere varianten stoten daar teveel voor uit en vallen dus in het 25%-tarief.7 reacties

Heb er al een aantal zien rijden. Vind hem in het echt mooier dan op foto’s. Al met al best een sjieke bak vind ik.
Allemachtig zeg, wat een lengte. Dat scheelt maar 4cm met de huidige E klasse estate. Ik vind het wel een mooie auto en ik hoop (als ex Laguna fase 1 rijder) dat ze weer goed gaan verkopen. Ik heb er inmiddels bij de dealer ingezeten en het ziet er fraai uit. Helaas toch wel wat dingen met de Franse slag, zoals slecht afgewerkte naden en kreukels in het leer. En binnenpanelen die niet mooi aansluiten. Maar ze ziet wel dat er beduidend meer aandacht aan besteed is.
Een fotootje van de achterkant had misschien wel iets extra’s aan dit nieuws toegevoegd
Vind m veel mooier dan de Laguna
via Android app
Artikel over een Estate maar geen foto van de achterzijde? Jammer ;)

Voor de liefhebbers: http://www.auto-moto.com/wp-content/uploads/sites/9/2015/08/renault_talisman_estate_2015_8.jpg
En alleen het vermogen van de basis diesel wordt genoemd, andere 4 motoren niet belangrijk?
@jrsmoke: nee want #bijtelling.

Uit mn hoofd is er nog een 1.6 dci met 130 of 160 pk en een 1.6 tce met 150 of 200 pk. Allemaal alleen automaat behalve de 130 daarbij kan je kiezen. ;) alstu

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).