René van der Gijp: ‘F1 opgelucht dat Verstappen niet won’

Auteur: , 53 Reacties

Als F1-liefhebber kon je het moeilijk missen: de fittie tussen Jan Lammers en René van der Gijp eerder dit jaar. Nu reageert Van der Gijp. “Die racefans kijken niet naar ons programma, die hebben geen idee dat je het allemaal niet zo serieus moet nemen.”

Bla bla auto's

Het programma Voetbal Inside komt deze week met een eigen magazine, dat nóg minder over voetbal gaat dan het programma waaruit het ontstaan is. En zo komt het dat ik gebeld werd, met de vraag of ik zin had om een verhaal te schrijven over de autoliefde van René van der Gijp (hij checkt ootooblok en heeft vijf auto’s, waaronder een Panamera). Nou, dat wilde ik wel. Graag zelfs — dan kon ik hem eindelijk eens vragen hoe het met zijn haat tegen Verstappen zat. Want natuurlijk ging het in de uitzending van begin april niet alleen over Max Verstappen, maar ook over Jos, ‘die nu nog steeds het grind tussen zijn billen vandaan haalt’.

Het gesprekje over Verstappen leverde wóedende autosportliefhebbers op, waarvan Jan Lammers zonder twijfel de bekendste is. Lammers’ tirade op Facebook kreeg bijna 30.000 likes, maar werd ook nog ruim 6.700 keer gedeeld. Van der Gijp: “Dat komt natuurlijk omdat die racefans niet naar ons programma kijken, die hebben geen idee dat je het allemaal niet zo serieus moet nemen. Maar ik heb niks tegen dat ventje. Mijn bezwaar was alleen dat je Jos vaker in beeld zag dan Max, terwijl dat volgens mij toch andersom hoort te zijn. Toch zorgt dat ventje er wel voor dat ik voor het eerst in 30 jaar weer races zit te volgen. Ik kan me daar ook echt op verheugen, net als op Dafne Schippers als ze op het WK de 100 of 200 meter loopt. Daar kijk ik net zo graag naar als naar een halve finale van het EK. Ik ben er ook wel trots op dat zo’n klein landje als Nederland toch zulke grootheden voortbrengt: Max Verstappen, Dafne Schippers, maar ook een Van Basten, Gullit, Cruijff. Dat is toch mooi?”

Als we na het interview naar buiten lopen, komt Van der Gijp er nog op terug. “Ik vind het oprecht leuk om naar te kijken, maar ik denk dat ze in de Formule 1 wel opgelucht waren dat die Max Verstappen niet won. Stel je nou eens voor dat Verstappen wél een fatsoenlijke motor in z’n auto had gehad in plaats van die gammele Renault, hoe zou het dan zijn gelopen? Dan had die Ecclestone de haren uit z’n kop getrokken. Als een knulletje van 17 zonder rijbewijs wereldkampioen wordt, dan neemt niemand die sport ooit nog serieus natuurlijk. Dan was het helemaal klaar geweest met die sport!”53 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Kijk het op het moment niet maar heb het vaak gekeken en gijp bedoeld er inderdaad helemaal niets mee prima kerel.
Tja, F1-fans en voetbalfans zijn feitelijk één pot nat: allemaal domme lui die snel rood aanlopen als er wat kritiek geuit wordt. Dat weet Gijpie zelf natuurlijk ook maar al te goed: het levert hem in ieder geval veel aandacht op. Alles voor de kijkcijfers.
@gash:

Gijppie is in deze de echte winnaar ..

En dat zonder trainen en moeilijkdoenerij ..
@gash: Ik heb bij een F1 race nog nooit fans van een ander team elkaar dood zien slaan dus sowieso gaat daar je vergelijk al mank.
@rhellema: het ergste dat mij ooit is overkomen tijdens een f1 weekend, was een blikje bier in mijn handen gedrukt krijgen van een Ferrari fan…
@awesome: met ghb er in?
@junior540: drugs zijn duur en moeilijk te krijgen, dat wordt heus niet zomaar weggegeven
@aquila2003: ghb mix je gewoon zelf kn je badkuip toch???
@michiel1: ok ik kom dr aan!
@awesome: damn…heb je wel slachtofferhulp aangevraagd toen?
@rhellema: Formule 1 fans zijn allang blij wanneer ze het kaartje voor de tribune kunnen betalen. ;)
@gash: Bij een formule 1 wedstrijd is er geen extra ME inzet nodig en wordt ook niet de stad gesloopt omdat er iemand heeft verloren. (Of om wat voor zeik reden dan ook.) Je kan er wat de veiligheid betreft gewoon met je hele gezin naartoe. Dus nee, het is niet hetzelfde volk.
@SDM: nog nooit over het hek geklommen om binnen te komen zeker ? Die honden bijten … en hard
@gash: ben het niet echt met je eens, maar goed. Ieder zo zijn mening
Waarom zou je die sport niet serieus nemen als er een 17 jarige wint. Max raced al sinds zijn 4de.
Kunst schaatsers, turners etc zijn opgebrand als ze 20 zijn en die sport nemen hele volksstammen serieus.

Maar hij heeft wel een punt natuurlijk, ze zitten daar in het programma om te vermaken en je moet ze niet serieus nemen, dat doen ze zich zelf ook niet. En ja die grappen over grind+Jos zijn erg flauw en overjarig maar soms best grappig.

Rene ik moest er om lachen ondanks dat ik het niet met je eens was, ga zou door! Vanuit het buitenland is het een van de weinige Nederlansdse programma’s die ik nog wel eens kijk.
@sketcher:

Waarom zou je een sport überhaupt serieus nemen ??
@lincoln: Eens, ik neem sowieso vrij weinig echt serieus en het is een prima instelling om gelukkig het leven door te komen.

Maar er zijn er natuurlijk zat die het wel doen en met de sport serieus nemen bedoelen we in deze natuurlijk dat het echt bijzonder is wat de mannen en of vrouwen presteren niet dat we het beschouwen als iets waar het leven van af hangt.
@lincoln: het enige wat een man serieus moet nemen is zijn eigen vriendin
@bigbrabo: of vriend
@bigbrabo: dat doet Gijpie niet. Hij woont nieteens samen met z’n vriendin en bijbehorend kind. Mooie vent…
@87sandyd: je hoeft toch niet samen te wonen om je vriendin serieus te nemen?
Hey een nieuwe, welkom Perry.

OT: als Max wereldkampioen werd, zegt dat wat mij betreft niks over de F1. Het had alleen maar gezegd dat Max bovennatuurlijk getalenteerd is. Dat zegt niks over het niveua van de F1, want dan zouden Hamilton, Vettel, Raikkonen en Alonso een stel clowns zijn.
Bij VI duwen ze iedereen van zijn sokkel af dus vreemd is het niet dat Jos dan ook eens voorbijkomt. Je hoeft het niet leuk te vinden maar het is vooral een grap natuurlijk.
VI, een programma voor en door hersenloze randgroep figuren.

Next.
@klungeldwerg: Die heb je onder de F1 fans ook, dus wat is je punt nu eigenlijk?
@klungeldwerg: mooi man! Topshowtje, goed man!
@klungeldwerg: zeg dan nix!
Mensen die praatprogramma’s als Voetbal Inside serieus nemen moeten eens nadenken. Het is allemaal sarcasme, en daar draait het programma op en nog goed ook. Ik kan het erg waarderen zelfs. Ik ben een van de weinige op Autoblog denk ik, maar ben groot voetballiefhebber, ik kijk dus bijna altijd naar Voetbal Inside. Het is in ieder geval leuker dan Studio Voetbal. En grappen over Jos en grindbakken zijn inderdaad uit de tijd, maar om die van Rene kon ik nog wel lachen ook gek genoeg. En laten we wel wezen; het is toch leuk dat een Max Verstappen onderwerp van gesprek is bij een voetbalpraatprogramma? Als iedereen eens begrijpt dat het hele programma draait om sarcasme is er helemaal niks aan de hand.
@viezefreddyw: dan zijn er twee, ben ook groot liefhebber en kijk VI altijd tijdens het koken/wassen/strijken op de iPad. Het ergste wat je kan doen is het super serieus nemen, alhoewel ik vind dat ze wel degelijk zinnige dingen zeggen. Bij Studio Voetbal is het toch vaak over genuanceerde belangenbehartiging. En het is daadwerkelijk grappig.

De Jos Verstappen tegenhangers zijn inderdaad vermoeiend: die grindbak grappen kennen we wel.

Aan de andere kant: zo goed was ie ook niet. Hij was in zijn begin jaren nog wel eens onbesuisd. Talentvol: zeker! Maar geen absolute top. Niveautje Irvine, Frentzen, Coulthard. Niets om je voor te schamen.
@gtwillem: Ze zeggen absoluut zinnige dingen en dat doen ze af met een grap en dat is juist de kracht van het programma. Het is al jarenlang op de buis en wat mij betreft verveelt het nooit. Studio Voetbal is mij te saai en de gasten als Ronald Waterreus, Pierre van Hooijdonk en die schele Arno Vermeulen kan ik niet serieus nemen. Nooit iets zinnigs horen zeggen.
Nee, doe mij maar VI, beetje vertier op de maandag en vrijdagavond.
@gtwillem: that makes three of us…

Kijk het programma graag. Ze nemen zichzelf ook vooraal niet serieus, wat ook weleens fijn is in tegenstelling tot Studio Voetbal.
Die laatste uitspraak. Daar heeft hij wel een punt.
Gijpie is altijd goed man. Hij zegt ook ongeveer hetzelfde als wat Jacques Villeneuve over Max zei. Dat F1 eigenlijk te makkelijk is geworden nu zo’n jong pikkie zonder rijbewijs in kan stappen en gelijk op het niveau van de toppers zit en dat dat afbreuk doet aan het imago van de F1.
@riddertevoet: Dat begrijp ik nu dus juist niet,die uitspraak van de F1 is te gemakkelijk geworden. Met zo’n uitspraak declasseert je in feite elke huidige coureur die op dit moment in de F1 rijd. Fysiek zal het allemaal een stuk makkelijker zijn, maar qua management van rem-balans, banden-management en brandstof-management liggen de zaken toch ingewikkelder dan ze feitelijk laten aanzien. De huidige F1 coureur wordt veel meer belast met zaken die in princiepen niets met het echte racen te maken hebben. Dit wordt voor het gemak nog wel eens over het hoofd gezien met dit soort uitspraken.
@riddertevoet: ga F1 rijden dan
Voetbal en Formule 1 moet je allebei niet te serieus nemen, en dat zeg ik als teveelkijker naar beide sporten. Het zijn gewoon bijzaken. Als Formule 1 en voetbal op een dag zouden worden afgeschaft zijn er andere sporten waar we dan op eens allemaal massaal fan van worden. Kans dat dammen dan opeens heel groot wordt.

Wat zijn opmerking wat Max betreft: Dat was natuurlijk wel een beetje waar!
Das nogal makkelijk, achteraf zeggen dat je het allemaal helemaal niet zo bedoeld hebt. Als Max niet zo goed had gereden dan was hij keihard bij z`n standpunt gebleven.
Ik vind het alleen maar leuk dat 1 persoon meer succes heeft dan 11 verwende mannetjes in een oranje shirtje die een beetje suf achter een bal jagen.
Die quotes lees je ook gewoon in zijn stem.
De naam René van der Gijp moest ik opzoeken, en gevonden op renevandergijp.nl zou het me niet verbazen als hij ook een Audi TT Roadster bezit. Waar kan ik dat artikel over zijn autoliefde vinden?
@stephanotis: onder welke steen heb jij gezeten?, zonder de man te kennen link je hem aan een Audi, merkwaardig!
@toniominestrone: Snor, Friesfruit en Gijp nemen zichzelf iets minder serieus dan jij, ik ben met René bekend sinds hij voetballer was bij Sparta. Heb je die foto van René “in het voetbal lopen hooguit 1 of 2 homo’s rond” van der Gijp op z’n homepage gezien, gedrapeerd op de bank? Hij kan er zo mee in GTST figureren als dameskapper. Of rijd jij soms een dakloze Audi? Zou ik ook wel willen, maar ik mag slechts af en toe de Fiat 500 cabrio van mijn zusje lenen.
Dit stukje is toch niets meer dan het pluggen van een voetbaltijdschrift en het pluggen van Perry zelf?

Prima dat er meer dan alleen autonieuws op Autoblog staat, maar dit is wel erg geforceerd.

Een meer algemeen aandachtspunt is wat mij betreft dat er volgens mij in elk artikel alleen maar wordt gelinkt naar andere Autoblog artikelen. Ook prima, maar alsjeblieft alleen als het enige meerwaarde heeft, en niet alleen om het genereren van views. Helemaal als er nooit naar een externe bron wordt verwezen, terwijl die wel vaak wordt gebruikt.
@eenpaard: Eerlijk gezegd wist ik niet dat Van der Gijp een bijzondere interesse in auto’s had. Toen ik dat ging googelen, kwam ik (ook) op de twee stukkies uit die al eerder op Autoblog stonden. En aangezien het naar aanleiding daarvan ter sprake kwam, leek het me aardig om de reactie van Van der Gijp dan ook hier op te schrijven. Maar mocht het je niet interesseren, dan kun je hier nog duizend andere artikelen vinden. Zelfs van andere schrijvers ;-)
Ook als niet-Nederlander kijk ik graag naar Dafne Schippers …
Lekker geschreven Perry, complimenten. Kunnen andere bloggers op AB wat van leren.
Van der Gijp een autoliefhebber??? En dan een Panorama als liefhebbersauto noemen. Dan heb je juist niets met auto’s.
@roppp: Ja ja, daar is ie dan!! Ik moest even scrollen, maar dat werd beloont. De opmerking waarvan iedereen wist dat ie zou komen.
@rikus: fijn hè!
Laat die man lekker lullen over dat stomme spelletje met die mensen die achter een bal aan rennen
@mrrallycross: Inderdaad en het meest stomme van dat spelletje is nog wel dat als iemand de bal eenmaal heeft na een eind rennen, dan schopt hij h’m weer weg! 😕
@VeniVidiVici: Ja, dan kan je beter doelloos rondjes rijden… :-)
-edit: nutteloze bijdrage-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).